Įkraunama...
Įkraunama...

Kai negali daug idėti į vokelį...

Aš į tokias vestuves (kaip papasakojote apie giminaičio ir bendradarbės) neičiau. Ne dėl to, kad neturėčiau ko dėti, bet dėl to, kad tokių debilų man drauguose nereikia. Ir pasakyčiau tokiems bjaurybėms į akis, ką apie tai galvoju. Verslą surado? Tegu tada patys ir švenčia. Siaubas kažkoks.

QUOTE(MiglaRasa @ 2014 08 13, 16:25)
Prieš keletą metų dalyvavau tolimo giminaičio vestuvėse, tai vienu metu "per aplinkui" buvo pasklidusios kalbos apie minimalią vokelio turinio sumą, t.y. 400Lt. Tuo metu negalvojau, ar tai yra didelė ar nedidelė suma, tiesiog buvo bjauru girdėti, kad žmonės iš vestuvių nori pasipinigauti...

Kita neitin graži istorija panašia tema yra iš mano bendradarbės vestuvių. Po šventės su vyru jiedu susėdo prie kompiuterio ir vedė sąrašiuką, maždaug: Jonas - 200Lt, Onutė - 100Lt ir t.t. Ir labai supyko, kad kažkuri draugė su vyru padovanojo tik 150Lt (nors draugė bedarbė ir viskas čia suprantama)...

Mano vestuvės po mėnesio, tai apie dovanas net ir nelabai galvoju. Net nustebau, kai mlimojo tėtis išsidavė, jog paddėjo broliui su sese dovanas rinkti. Mano reakcija viduje buvo maždaug "rimtai, brolis su sese dovanos dovaną? KODĖL?" biggrin.gif Kadangi mūsų vestuvės bus tiesiog pietūs su šeima, tai ir norisi tiesiog pabūti drauge su artimiausiais ir mylimiausias, o ne po visko vesti sąrašiukus, kiek kas  padovanojo pinigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pūkelis 007: 23 gegužės 2016 - 14:04
QUOTE(Morella @ 2015 10 16, 11:54)
Kraupu doh.gif  Aš dar suprantu tą atsipirkimą, kai rengiamos kokios išskirtinės vestuvės, kažkas originalaus ir įspūdingo. Bet jei tos tradicinės lietuviškos - gėrimais nustatyti stalai, pirtis, kubilas, bobutiškos dainos - tai irnesakyk.gif

o as nesuprantu. Patys sau ta isskirtinuma susigalvojo, patys nori taip baliavot, o sveciams reikia uz ju uzgaidas sumoketi? Vat sugalvos jaunieji super-duper maista uz 500 euru asmeniui uzsakyt ir paprasys jusu susimoket, kazin ar jus ar kas kitas is sveciu pasakys, kad juos supranta?????
Atsakyti
Pritariu. Man irgi bjaurus noras, kad vestuvės "atsipirktų". Jau tokie žmonės šiais laikais materealistai pasidarę, kad viską tik į pinigus suveda doh.gif Šventė, visų pirma, skirta suteikti džiaugsmą sau ir artimiems žmonėms, gerai praleisti laiką, pasidžiaugti tokiu prasmingu gyvenimo įvykiu, kaip santuoka, o ne užsidirbti doh.gif doh.gif Reikia pagalvoti, o jei į voką įdėtų tik 5 eurus - ką jau nebe šventė? nuotaika sugadinta, prarado prasmę balius? O jei atneš tik gėles svečiai, nes jų finansinė padėtis išvis krizinė irgi tragedija? Nesuprantu niekaip tokių šventėjų, kurių tikslas pasipelnyti schmoll.gif Laimei, pačiai su tokiais susidurti neteko, bet žinau tokių svečių, kurie bijo eiti į vestuves ar jubiliejų ir neduok Die įdės "per mažai", nes mat egzistuoja "stafkės", nors dovana ir yra dovana, o ne privalomi mokesčiai ir dovanoji tiek, kiek išgali tuo metu, nepriklausant į kokį "mandrą" balių eini.
Atsakyti
As tai isvis turbut bjauri, niekam niekad pinigu nedovanoju (isskyrus paaugli) jokia proga, isrenku gerai apgalvojus dovana, kuri turetu pradziugint ir tinkama konkrecia proga. Tie visi vokeliai per didelis absurdas atrodo, tai per daug, tai per mazai pasirodys, boikotuoju sita praktika, kam tas nepatinka, tegul manes nekviecia i vestuves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo applejuice: 23 gegužės 2016 - 18:39