Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlomų vaikų sveikata

QUOTE(deola @ 2013 09 25, 11:32)
turetumem speti nes nieko baisaus nera.tures paziureti akiu dugna ir pasakyti savo isvada.ir kaip registravausi kiekvienam pacientui duodama tik po30min. mums vizitas 8.00ryto.o jau 12.00 turim buti vilnjuje

na, mums irgi registruojantis matėsi, kad 30 min.... bet kol tampė po visus tyrimus.... atėjo vidurdienis. Iki tol buvo diagnozuota trumparegystė, diagnozuota - dėmės stiklakūnyje, laisvai važinėjančios akys et ctr. negąsdinu.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 09 25, 13:13)
O realybėje... Mano mažę po kelių mėn. buvo išsiuntę tirtis į Santariškes matyt, kad dėl smegenų patologijos

Ar čia jau kai mažiukė buvo namuose?
Atsakyti
Taip. Mažė į namus pravažiavo trijų savaičių. Nebepamenu kiek tiksliai buvo jai laiko kai gavome siuntimą (šiek tiek išsitrynė atmintyje tie neramūs prisiminimai), bet tikrai ne iš karto kai parvažiavę į namus užsiregistravome į polikliniką ir apsilankėme pas gydytoją.

Tikrai nebuvo taip, kad GN gydytoja šiuo klausimu nieko nesakė, o va nauja vaiko pediatrė iš karto susirūpino.
Atsakyti
Apie VAS labai įdomu buvo pažiūrėti http://www.youtube.c...h?v=IXS-dpF-P9I
atsidarius video, dešinėje pusėje rasite daugybę tėvų ir pačių vaikų pasakojimų apie tai, kaip jie su tuo gyvena. Ir kad VAS nustatomas ir 5, ir 15 metų... Ir kad pasireiškia tikrai labai įvairiai. Ir kad dažnai vaikai gražučiai, be absoliučiai jokių išduodančių veido bruožų. VAS atsiradimui gali užtekti ir kelių taurių vyno per nėštumą, todėl peršasi išvada kad jį labiau ir mažiau išreikštą turi praktiškai visi įvaikinimami mažyliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pastrykt: 14 spalio 2013 - 12:15
Ačiū įdomi nuoroda.

Nesutinku, kad kiekvienas įvaikinimui siūlomas vaikas turi VAS. Jei absoliučiai visiems vaikams kurių mamos per nėštumą išgėrė kelias taures vyno būtų VAS, tad trys ketvirtadaliai visų Lietuvos vaikų turėtų VAS.

Nuo kelių taurių vyno gali būti VAS, bet gali ir nebūti. Ne visi vaikai netenka biologinių tėvų dėl gėrimo. Būna ir įvairiausios kitos priežastys.
Atsakyti
Ute, labai ačiū už atsakymą. VAS – didžiausias mano nerimas, todėl kiek ramiau žinant, kad yra ir kitokių nuomonių
Atsakyti
QUOTE(Pastrykt @ 2013 10 18, 12:27)
Ute, labai ačiū už atsakymą. VAS – didžiausias mano nerimas, todėl kiek ramiau žinant, kad yra ir kitokių nuomonių


Pastrykt, nuosirdziai Jums patariu, nesijaudinti dabar del visko, kas "gali buti", visu galimu variantu visvien neapsvarstysit, cia kaip nestumo metu gilintis I visas galimas nestumo komplikacijas , rizikas ir tt. Verciau belaukdami uzsiimkit kitokia - malonesne veikla. Aisku, man dabar paprasta kalbeti blush2.gif Tikekites, kad viskas bus gerai ir sklandziai, o jau kai sulauksite konkretaus pasiulymo, tada ir gilinsites 4u.gif P.s. nepamenu kuriam Jus dabar etape blush2.gif Ir dar - jei jau norit kazka "ta linkme " nudirbti, gal vis tik verta butu pasieskoti kompetetingo vaiku neurologo, pediatro, kad jei iskils klausimu kai jau turesit konkretu atveji, nereiktu blaskytis beieskant kas galetu perziureti vaiko raidos ir ligu istorijas ir pakomentuoti. Nes laiko dazniausiai apsispresti duodama dvi savaites.
Atsakyti
QUOTE(Pastrykt @ 2013 10 18, 11:27)
Ute, labai ačiū už atsakymą. VAS – didžiausias mano nerimas, todėl kiek ramiau žinant, kad yra ir kitokių nuomonių


man irgi VAS vienas didžiausių baubų. Bet belaukiant pasiūlymo ir skaitinėjant suprantu, kad tai toli gražu tėra tik viena sausa diagnozė, kuri dar ne viską pasako... g.gif

QUOTE(gliuka @ 2013 10 18, 12:23)
Pastrykt, nuosirdziai Jums patariu, nesijaudinti dabar del visko, kas "gali buti", visu galimu variantu visvien neapsvarstysit, cia kaip nestumo metu gilintis I visas galimas nestumo komplikacijas , rizikas ir tt. Verciau belaukdami uzsiimkit kitokia - malonesne veikla. Aisku, man dabar paprasta kalbeti blush2.gif Tikekites, kad viskas bus gerai ir sklandziai, o jau kai sulauksite konkretaus pasiulymo, tada ir gilinsites 4u.gif P.s. nepamenu kuriam Jus dabar etape blush2.gif Ir dar - jei jau norit kazka "ta linkme " nudirbti, gal vis tik verta butu pasieskoti kompetetingo vaiku neurologo, pediatro, kad jei iskils klausimu kai jau turesit konkretu atveji, nereiktu blaskytis beieskant kas galetu perziureti vaiko raidos ir ligu istorijas  ir pakomentuoti. Nes laiko dazniausiai apsispresti duodama dvi savaites.


drinks_cheers.gif pilnai pritariu ir mąstau visiškai taip pat. 4u.gif

Einu pasidomėsiu, kelinti esam... g.gif gal vėl ne į tą pusę pasistūmėjom doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Saunu, kad yra tokia tema. Galiu ir as pasidalinti savo patirtimi. Musu didziajai jau 12 metu. Pasiemem ja 22men. Tai sveikatos kortelej buvo pilna baisiu diagnoziu, kurios dabar jau drasiai galiu teigti, kad nepasitvirtino. Buvo ir tas baisusis VAS, ir raidos atsilikimas, ir sunkiai valde viena rankyte (nebeprisimenu, kaip mediciniskai buvo ivardinta). Dabar turim puikia sportiska paaugle, niekuo nesiskiriancia nuo bendraamziu smile.gif Taigi, ne visada tos baisios diagnozes pasitvirtina. Mums viena pazistama daktare prisipazino, kad tokiems vaikeliams tu ligu diagnoziu nepagaili irasyti, nes tada uz juos gauna daugiau pinigu (t.y. gydymui).
Amade, nuosirdziai patariu jums pasimatyti su vaikeliu. Mes kai pamatem savaja, tai iskart supratom, kad ji MUSU. Ir jokios diagnozes nieko nebepakeite.
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2013 10 18, 12:23)
Ir dar - jei jau norit kazka "ta linkme " nudirbti, gal vis tik verta butu pasieskoti kompetetingo vaiku neurologo, pediatro, kad jei iskils klausimu kai jau turesit konkretu atveji, nereiktu blaskytis beieskant kas galetu perziureti vaiko raidos ir ligu istorijas  ir pakomentuoti. Nes laiko dazniausiai apsispresti duodama dvi savaites.


Ačiū už gerą patarimą dėl patikimo specialisto, tuo pačiu teiraujuosiu, gal kas galėtų rekomenduoti kompetentingą pediatrą ir neurologą, kurie jau turėtų patirties su mažyliais iš GN? Nors.. tikiuosi, kad širdimis pajusim, kad pasiūlytas vaikelis yra skirtas mums ir gydytojų prireiks nebent vėliau sprendžiant bėdeles.

Papildyta:
QUOTE(Baisa. @ 2013 10 19, 16:45)
Sveikos 4u.gif
Saunu, kad yra tokia tema. Galiu ir as pasidalinti savo patirtimi. Musu didziajai jau 12 metu. Pasiemem ja  22men. Tai sveikatos kortelej buvo pilna baisiu diagnoziu, kurios dabar jau drasiai galiu teigti, kad nepasitvirtino. Buvo ir tas baisusis VAS, ir raidos atsilikimas, ir sunkiai valde viena rankyte (nebeprisimenu, kaip mediciniskai buvo ivardinta). Dabar turim puikia sportiska paaugle, niekuo nesiskiriancia nuo bendraamziu smile.gif Taigi, ne visada tos baisios diagnozes pasitvirtina.


Labai smagu, kad pasidalinate savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
sveikos mergytes.ar sveikos?as tai jau ne.pasigavau baisia sloga,kol vazinejomes per daktarus.na va kaip mums sekesi?buvom akyciu paziureti.kaip ir viskas tvarkoje mano baime del demeliu aciu dievui nepasitvirtino .yra viskas tvarkoje.mano pupa reke taip kad atrodo pjauna ja.ziauru gaila vaiko buna. paciai asaros stovejo.santariskese tai jetau.isivaizdavau kad ten labai jau ideali tvarka viskame.bet jai 1-masinos ner kur statyti.2-kol radom kur mums reikia papulti o reikejo i kardiologini,tai vaiksciojom su vaiku ant ranku 4 kartus pirmin atgal .konsultaciniam nezino,vaiku ligoninei nezino.jau galiausia i akuserini nuejom paklausti.o jau as atrodo atsistosiu ir paradesiu bliauti nuo to nezinojimo.daktarui skambinom tas nekelia.galu gale pas einancia mamyte paklausem ta parode kelia.o paskui prisiregistrave jau gal as jau labai prastai atrodziau blush2.gif kad sesele pasisiule mus palydeti iki pat kardiologinio dur.aciu jai.!!!!!!!!!!laukiamajam yra baisu kedziu nera mamytes su vaikais ant palangiu tupineja.dokumentus pasirasyt reikejo tai irgi ant palanges.nu zinote SANTARISKES!!!!!!!!!!!!!!nu bet galiausiai paprekaistavau seselei kur daktaras ir kiek cia dar galima laukti greit atsirado daktaras,kuris apziurejo musu lelia.kaip ir skylute sirdukei beveik uzaugo,praktiskai jos nera.uzesiuku nera,viskas kitas tvarkoje.atvaziuoti profilaktiskai pries mokykla. 4u.gif 4u.gif 4u.gif mes turim sveika tfu,tfu,tfu.mergaite.tik su oziukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deola: 21 spalio 2013 - 08:48
Deola, smagu skaityt geras naujienas dėl Jūsų mažiukės. Linkiu ir pačiai kuo greičiau pasveikt. 4u.gif
Atsakyti