
Tame svieste su čiobreliais, lapelius reikia susmulkinti? Ar jie taip ir išlieka normalaus dydžio? Su džiovintais jaučiu jau nepavyktų

NERA, žolelių sviestai yra daromi su šviežiais lapeliais (iš bėdos gal ir galima būtų naudoti džiovintą, bet reiktų lapelius sutrinti į miltus (smulkintus kotelius išrankioti) ir išmaišyti. Dėl gauto skonio- negaliu komentuoti, taip nedariau). Kambario temperatūros pakelį sviesto (200 g) įmetu į kombainą, žiupsnelis druskos ir gera sauja čiobrelių ar kitų prieskonių (lapelius nuskabau, kotelius išmetu). Keletas min (pvz. kol verda virdulys) ir sviestą galima krauti į šaldytuvą/šaldiklį. Jame lapeliai yra smulkiai sukapoti ir +- tolygiai paskirstyti.
Jei neturite kombaino- pradžiai rankiniu būdu (idealu grūstuvėje, tiktų ir storesnio stiklo stiklinė) lapelius sutrinčiau su druska, tada gautą žalią drėgną masę išmaišyčiau su sviestu. Nėra formelių- ne bėda, į konditerinį švirkštą ar rankovę, išspaudžiate rožytes ar kitą grožį, užšaldote ir tiekiate kievienoje lėkštėje pvz. ant mėsos, troškintų daržovių kalno ar šalia.
Beje, pasiruošiau tokiu pat principu sviestą su prieskoniais ir tarkuotu imbieru ir cukrumi Acorn'ams kepti orkaitėje.
Dar dėl tos plaušinės- merginos- nepavyko, nes neišdygo, ar išdygo ir sunkiai augo? Jei sunkiai augo- gal bandyt šiltnamyje?
Reikia man tų vaisių, turiu puikią idėją jiems panaudoti
Jei neturite kombaino- pradžiai rankiniu būdu (idealu grūstuvėje, tiktų ir storesnio stiklo stiklinė) lapelius sutrinčiau su druska, tada gautą žalią drėgną masę išmaišyčiau su sviestu. Nėra formelių- ne bėda, į konditerinį švirkštą ar rankovę, išspaudžiate rožytes ar kitą grožį, užšaldote ir tiekiate kievienoje lėkštėje pvz. ant mėsos, troškintų daržovių kalno ar šalia.
Beje, pasiruošiau tokiu pat principu sviestą su prieskoniais ir tarkuotu imbieru ir cukrumi Acorn'ams kepti orkaitėje.
Dar dėl tos plaušinės- merginos- nepavyko, nes neišdygo, ar išdygo ir sunkiai augo? Jei sunkiai augo- gal bandyt šiltnamyje?


Tai tiems koldūniukams moliūgą pakepti orkaitėj ane? ir sutrinti su nurodytais prieskoniukais. Nu bandysiu gal dar šiandien........
QUOTE(yerena @ 2013 11 07, 10:07)
Kambario temperatūros pakelį sviesto (200 g) įmetu į kombainą, žiupsnelis druskos ir gera sauja čiobrelių ar kitų prieskonių (lapelius nuskabau, kotelius išmetu).
ojojoj kiek čia darbelio saują čiobrelių lapeliukų nuo kotelių atskirtų paruošt


QUOTE(saintlina @ 2013 11 07, 11:36)
ojojoj kiek čia darbelio saują čiobrelių lapeliukų nuo kotelių atskirtų paruošt
Aš turbūt nei to čiobrelinio sviesto nebenorėčiau 


tinginės mes


nu gal ir tinginės
Ale prisimenu, kiek prasėdžiu prie tų čiobrelių, kol perrenku arbatoms džiovint
O ten dar su koteliais tinka.. Va jei lapeliai kaip mėtų būtų, kitas reikalas 
Aviacija, būtinai parašyk, kaip ten koldūnai gausis



Aviacija, būtinai parašyk, kaip ten koldūnai gausis

Avijacija, taip, orkaitėje, iš bėdos tiktų ir mikrobangėj su keletu lašų vandens
Svarbu, kad minkštimas būtų sausas. Minkštimą galima vėliau smulkinti šakute ar bulvių grūstuve, šaukštu įmaišant smulkintus prieskonius.
saintlina, lapelius labai greitai atskirsite, jei brauksite nuo žiedų link šaknų. Vat atskirti pievos žoles ir čiobrelį- vargo vakarienė, o čia- jau smulkmena

saintlina, lapelius labai greitai atskirsite, jei brauksite nuo žiedų link šaknų. Vat atskirti pievos žoles ir čiobrelį- vargo vakarienė, o čia- jau smulkmena

QUOTE(yerena @ 2013 11 07, 10:07)
Dar dėl tos plaušinės- merginos- nepavyko, nes neišdygo, ar išdygo ir sunkiai augo? Jei sunkiai augo- gal bandyt šiltnamyje?
Reikia man tų vaisių, turiu puikią idėją jiems panaudoti 


Man išdygo, augo, bet neprinoko. Per vėlai pasėjau manau. Bet tuo laikotarpiu prasidėjom su statybomis ir buvusiam daržui neliko laiko, o naujo dar nebuvo. Po 6 ar 7 metų sėklos jau nedygo. Buvau ir užmiršusi šį savo bandymą. Būtų įdomu pakartoti.
Aš tai jokių super idėjų neturėjau, tik norėjau kempinėlių ir kūnui ir visokiems kitokiems paviršiams

Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 11 07, 11:31)
lapelius labai greitai atskirsite, jei brauksite nuo žiedų link šaknų.
Ir net ne po vieną o paėmus tvarkingai kelis stiebelius ir braukiant žemyn puikiai gaunasi.

QUOTE(amba41 @ 2013 11 07, 12:44)
Ir net ne po vieną o paėmus tvarkingai kelis stiebelius ir braukiant žemyn puikiai gaunasi. 


dabar va pagalvojau o varškė gal tiktų su moliūgų į tuos koldūnus...... nu reiktų ir tokį variantą pabandyt
ale va bėda kad namuose tik table king ir delicata moliūgėliai.



QUOTE(Avijacija @ 2013 11 07, 12:31)
dabar va pagalvojau o varškė gal tiktų su moliūgų į tuos koldūnus...... nu reiktų ir tokį variantą pabandyt
ale va bėda kad namuose tik table king ir delicata moliūgėliai.

Man varškė su moliūgu tinka. Kaip tik Delikata moliūgėlius piaunu išilgai per pusę r išskobusi sėklas pabarstau rudu cukrumi ir sviesto (pagal yerena) ir kepu. Jau beveik iškepus dedu varškės įdarą ir baigiu kept. Labai skanu. Tiesa ant viršaus nemažai atšildytų žemuogių užkraunu. Nesaldintų o tik atšildytų. Labai skanu skobti moliūgo mikštimą kartu su varške jau pakepusia. Čia taip pati sumislijau, kai be jokio įdaro nevalgė kepto moliūgo. Žemuogės intriguoja, o kadangi jų šiemet aplinkui buvau pilni laukai, tai prišaldžiau 9 ar 10 litrinių indelių. Taigi kibiras žemuogių padės moliūgus sunaudoti.