Sveiki siandien buvau nuvedusi vaika pas odontologa,nieko nedare tik abziurejo.Pasake kad reikia taisyti pieninius dantukus,bet kaip juos taisyti jei jis kosmariskai bijo net abziuros???
Patarkit kaip ji priversti taisyti dantukus??
Tik ieskoti odontologo, kuri vaikas pagaliau prisileis. Perejom kelis, visur puldavo i isterijas (nors vaikas pats ne isterikas), galiausiai tiko mano daktare, pas kuria pirma pusmeti eidavo su mama arba teciu (sededavo ant keliu, guledavo tiksliau), antra pusmeti eidavo pats jau i kede. Aisku pradzioj yra buve ir atveju, kai dantuku jam ir netaisydavo, jei matydavo kad isiverks, kad neisgasdintu, paleisdavo namo iki kito karto, bet taip gal 2 kartus buvo nutike ir tie ne is eiles. O paskui isidrasino, manau tiesiog vaiko ir daktares biolaukai sutapo, kaip as sakau
si daktare ir man paauglystej padejo nugaleti stomatologu baime, ne del to, kad ji cackintusi labai, turbut tiesiog tuo, kad labai rami ir konkreti... taigi praejus tikrai daaaug metu as ja susiradau, kad nuvesciau savo vaika (gerai internetas visagalis padejo, nes to kabineto, kuriame pati paauglystej lankiausi, nebeliko) 
o dar mano pirmoji klaida manau buvo ta, kad pati pirma karta suskaudus dantukui mes nuejom pas poliklinikos odontologe, kuri pasirode grubi ir nemokanti elgtis su vaikais
jam tada gal 4 tebuvo, dabar jau 7-ri beveik, o ta karta jis gerai prisimena

o dar mano pirmoji klaida manau buvo ta, kad pati pirma karta suskaudus dantukui mes nuejom pas poliklinikos odontologe, kuri pasirode grubi ir nemokanti elgtis su vaikais

Sutinku su Adriatik, kad reikia iekoto odontologo, su kuriuo vaiko biolaukai sutaptu
As su savo vyresneliu irgi ne per viena perejau. Bande netgi Zalgirio klinikose su raminancia tablete taisyti, bet nepavyko, raumenis atpalaidavo vaikui, bet samone tai budri isliko - tik persigando vaikas, kad kuno nebevaldo ir vistiek nesileido taisyti, zodziu baisu buvo. Gavom siuntima sugydyti dantukus su narkoze, bet tuo as nepasinudojau. Pamirsome dantu gydytojus geram pusmeciui, o paskui suradome nuostabia dantuku gydytoja, kuri be jokio nuskausminimo sugyde pieninius priekinius dantukus, paskui ir kruminius, dabar ant naujai isdygusiu kruminiu silantus uzdejo - vaikas eina pas ja kaip i svente ir dar nori

Svarbiausia gydytoja kuri moketu dirbti su vaikais. Kalbintu, pasakotu ir visos baimes tada labai greitai ir vaikams ir tevams praeina
Dar labai bent jau maniskiai dziaugiasi kai gauna lipduku ar knygeliu komiksu apie dantukus tai kartais net ir laukia kada jau reikes eiti dantuku tikrintis

Mums vizitui pas dantistą padėjo pasiruošti knygelė apie dantukus. Ją vartėm, žiūrėjom kaip liūdi dantukai kai juos graužia bakterijos ir t.t. o kai rinkausi daktarą, pas kurį vesti, klausiau kuri daugiau dirba su vaikais. Manau svarbu vaiko nenuvesti pas daktarą, kuris tik su suaugusiais dirba ir neturi supratimo apie vaikų "ožiukus" ar nenuotaikas.