Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgas stangų periodas

Sveikos,

domintų patirtis mamų, kurioms antrasis (išvarymo) periodas užsitęsė. Labai dažnai skaitau, kaip vaikelis gimsta po dviejų-trijų stangų, tačiau mano patirtis abu kartus buvo visiškai kitokia, stangos pirmąsyk truko virš 2 val, antrą kartą - apie pusantros valandos. Manau, kad taip nutiko dėl mano kūno anatominių niuasnų (siauresnis dubuo) ir ne pačių mažiausių vaikų.


Domina, ko imasi tokioje situacijoje gydytojai ligoninėje, ar leidžia gimdyti iki galo pačiai, ar siūlo kokias intervencijas, o gal imasi tam tikros prevencijos tam, kad išvengti tokių ilgų stangų?
Laukiuosi trečio vaiko ir nebe už kalnų - gimdymas, spėju, kad ir šįsyk viskas klostysis panašiai, taigi norisi maždaug žinoti situaciją..
Atsakyti
LT man užgulė pilvą, UK gali imtis vakuumo, bet gali nieko ir nedaryt jeigu širdelė plaka gerai.
Skatinančių lašynę gali pastatyt.
O ką sako tavo gydytoja, tu su kažkuo konkrečiai susitarei dėl gimdymo? Man atrodo būtų saugiausia pasinauduoti tokia galimybe Lietuvoje - turėti savo gydytoją ir su ja visus aspektus aptarti, kad būtų saugiau g.gif
Atsakyti
Man stangos užsitęsė gimdant pirmą vaiką. Gimdžiau UK, gimdymo centre, be jokių intervencijų, turėdama judėjimo laisvę. Stumti pradėjau (nes buvo jau pilnas atsidarymas ir poreikis stumti) apie 13val, vaikas gimė prieš 20val.

kas buvo daroma tuo metu:

- skatinama rinktis pozas: klūpint, tupint, gulint ant šono, ant gimdymo kėdutės, WC sėdint ant klozeto..

- taikyta aromaterapija sąrėmių sustiprinimui-efektyvumui

- pasiūlyta kateteriu nuleisti šlapimą- manyta, gal pilna pūslė kliudo vaikui leistis (sutikau)

- siūlyta eiti pasivaikščioti (atsisakiau)

- siūlyta vonia (atsisakiau)

Visą tą laiką mano savijauta bei rodmenys: pulsas, vaikelio širdies ritmas ir pan buvo geri. Turėjau ir noro ir jėgų tęsti, tad akušerė leido man tai laisvai daryti 4 valandas. Nesu nei smulki, nei turiu dubens patologijų, vaikas irgi buvo standartinio dydžio.

Po 4 valandų akušerė pasakė, kad gali teikti keltis į ligoninės skyrių, kad nors parodymai geri ir jaučiuosi dar turinti jėgų, tačiau jie turi tam tikras ribas, kiek laiko leidžiama gimdyvėms stangintis (konkrečiai- 4val). Paprašiau dar duoti man laiko. Akušerė susisiekė su gydytoja ir man buvo dar duotas pusvalandis. Tai nieko nepakeitė smile.gif

Taigi buvau perkelta į ligoninės skyrių, buvo skirta oksitocino lašelinė. Nuskausminamųjų atsisakiau. Poza- pusiau sėdom. Nuo vaistų lašinimo iki dukros gimimo praėjo gal 20min. Jokie papildomi įrankiai nenaudoti.

Išvada buvo tokia,kad stangos buvo per silpnos, dėl to be vaistų nepavyko išstumti, nors tai dariau teisingai.


Antras vaikas, kurį gimdžiau 2metai po pirmo gimdymo buvo šiek tiek sunkesnis, tačiau gimdymas buvo labai greitas, o stangos - vos kelios ir leliukas išėjo. gimdžiau namuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 05 spalio 2013 - 10:07