Kaip skaniai pasigaminti picą namuose?
Gal žinote picos padų receptų, kad būtų tokia pati ar labai panaši į krosnyje keptas, kurias valgome picerijose?
Mano vyras gamina begalo gardžias picas. Tešlą dar elementariausią - miltai (kartais maišo paprastus su viso grūdo, kartais su manais), vanduo, mielės, druska (jis jaučia ką kokiom proporcijom - man niekad taip nesigauna); elastingą tešlą gerai paklidinti ir kepant svarbu aukšta temperatūra, picą dėt ant žemiausio lygio ir iš apačios karštis.
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
QUOTE(paukštukėlis @ 2013 10 02, 21:24)
Mano vyras gamina begalo gardžias picas. Tešlą dar elementariausią - miltai (kartais maišo paprastus su viso grūdo, kartais su manais), vanduo, mielės, druska (jis jaučia ką kokiom proporcijom - man niekad taip nesigauna); elastingą tešlą gerai paklidinti ir kepant svarbu aukšta temperatūra, picą dėt ant žemiausio lygio ir iš apačios karštis.
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
Ar paplotį pirmiau apkepat ar viską kartu kepat jau su įdaru?
QUOTE(paukštukėlis @ 2013 10 02, 22:24)
Mano vyras gamina begalo gardžias picas. Tešlą dar elementariausią - miltai (kartais maišo paprastus su viso grūdo, kartais su manais), vanduo, mielės, druska (jis jaučia ką kokiom proporcijom - man niekad taip nesigauna); elastingą tešlą gerai paklidinti ir kepant svarbu aukšta temperatūra, picą dėt ant žemiausio lygio ir iš apačios karštis.
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
Gaunasi tokią kaip mes mėgstam - apačia traški ir lanksti tuo pat metu, viršus minkštas, pūslėta
kokia temp mazdaug ir kaip ilgai kepti?
Sveiki,
As pica kaip tik siandien ruosiuosi gaminti. Pas mane gaunasi storapade, bet labai elementari tesla, kuri tinka ir bandelems su desrelemis:
0.5 kg miltu, i miltus iberti pakeli sausu mieliu, ziupsneli druskos, 30gr cukraus, 50 gr. aliejaus (kokie 3-4saukstai) ir 250 ml silto vandens. Tesla isminkyti ir palikti 1-2 val kad pakiltu.
O paskui ant virsaus dedu daug idaro (nes storapade) ir kepu viska kartu kokiu 30 min, ziuriu pagal suri, kad graziai apskrustu.
Vyras mano labai megsta
As pica kaip tik siandien ruosiuosi gaminti. Pas mane gaunasi storapade, bet labai elementari tesla, kuri tinka ir bandelems su desrelemis:
0.5 kg miltu, i miltus iberti pakeli sausu mieliu, ziupsneli druskos, 30gr cukraus, 50 gr. aliejaus (kokie 3-4saukstai) ir 250 ml silto vandens. Tesla isminkyti ir palikti 1-2 val kad pakiltu.
O paskui ant virsaus dedu daug idaro (nes storapade) ir kepu viska kartu kokiu 30 min, ziuriu pagal suri, kad graziai apskrustu.
Vyras mano labai megsta
kaip ieskojau sitos temos tik gaila kad receptu mazai.as ir noriu pati ismokti issikepti namuose nes kiek perkam nu neskanios tos picos
Jau kelis metus picą kepu pagal šį receptą. Radau jį čia SM, padas išeina labai skanus, trapus toks, o jei šildyti kitą dieną tada minkštutis būna, na žodžiu mūsų šeimai ir svečiams tai patinka
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
QUOTE(suntea7 @ 2013 11 07, 12:02)
Jau kelis metus picą kepu pagal šį receptą. Radau jį čia SM, padas išeina labai skanus, trapus toks, o jei šildyti kitą dieną tada minkštutis būna, na žodžiu mūsų šeimai ir svečiams tai patinka
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
Labai įdomus receptas. Išbandysiu, sugundė
QUOTE(suntea7 @ 2013 11 07, 13:02)
Jau kelis metus picą kepu pagal šį receptą. Radau jį čia SM, padas išeina labai skanus, trapus toks, o jei šildyti kitą dieną tada minkštutis būna, na žodžiu mūsų šeimai ir svečiams tai patinka
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
A. Paimti stiklinę (apie 250 ml.). Į ją dėti didelį šaukštą cukraus, didelį šaukštą grietinės, kiaušinį ir apie 30 g. mielų. Viską sumaišyti ir pilti pieno tiek, kad būtų pilna stiklinė.
B. Paimti didelį indą, kuriame reiks maišyti tešlą. Į jį suberti trys stiklines miltų ir sudėti pakelį sviesto. Viską gerai išmaišyti iki birios masės.
Kai ištirps mielės, sumaišyti A ir B ir išmaišyti tešlą. Ją 40 min. į šaldytuvą o po to iškočioti ir ant jos dėti tai, ko pageidaujate. Kepti apie 10-25 min. (priklausomai nuo orkaitės).
o koki kieki mieliu reikia deti?
3 stiklines miltu tai kiek cia mazdaug gramu?nes stikline stiklinei nelygi...
aciu
Mano picos receptas https://tinginiumais...1/10/picu-pica/
QUOTE(inetukea @ 2013 11 07, 20:36)
o koki kieki mieliu reikia deti?
3 stiklines miltu tai kiek cia mazdaug gramu?nes stikline stiklinei nelygi...
aciu
3 stiklines miltu tai kiek cia mazdaug gramu?nes stikline stiklinei nelygi...
aciu
Kadangi šiam recepte visi kiekiai matuojami viena ir ta pačia stikline, tai jokio skirtumo kokią jūs paimsit. Ar tai būtų 100 ml ar 400 ml, jūs tiesiog gausite skirtingą kiekį tešlos, bet tekstūra bus ta pati. Tik jei naudojate mažesnę nei 250 ml (kaip recepte nurodyta) turite proporcingai mažinti kiekius.
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 10, 14:50)
Kadangi šiam recepte visi kiekiai matuojami viena ir ta pačia stikline, tai jokio skirtumo kokią jūs paimsit. Ar tai būtų 100 ml ar 400 ml, jūs tiesiog gausite skirtingą kiekį tešlos, bet tekstūra bus ta pati. Tik jei naudojate mažesnę nei 250 ml (kaip recepte nurodyta) turite proporcingai mažinti kiekius.
Aciu, Akvile, kad atsaket Mano truputi paveluota reakcija