Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

[man nuo pigmentiniu dėmiu stebuklingai suveikė Neostrata pigment lihgtening gel,tepiau ji vakarais,nakciai,jau po triju vakaru,akivaizdziai maciau pasviesėjima,naudojau apie dvi savaites,jau dabar paciai reikia paieskot tos dėmės,tiesiog jos akivaizdziai nebesimato ir pritingiu tepliot,si geli dar tepiau ir ant randelio likusio po spaudimo,nzn ar savaime praėjo,ar nuo to gelio,bet issilygino puikiai.is visu mano naudotu kremuku pigmentacijai tvirtai galiu pasakyti neostrata man geriausia,na nėra pigi,bet naudojasi labai taupiai ir veikia greitai,nereikia laukti menesiais pagerėjimo.

DĖL SPUOGU ANT KAKLO.kartais nepiknaudziaujate zaliaja arbata,kol as ja gėriau po 3,4puodelius i diena,smakro ir kaklo,pasmakrės negalėjau issigydyti,paskui kazkur dermatologo straipsni perskaiciau,kad nuo zalios arbatos taip gali buti,nes susije su medziagu apykaita ir kk pan.nebeprisimenu...meciau ja gerti visiskai ir isnyko visiskai man si bėda,bet uztenka isgert puodeli ir oda subjursta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rentabili: 17 sausio 2017 - 14:57
QUOTE(aurums @ 2016 12 03, 22:09)
Prieš kokius 5 metus atradau Rasos kremus probleminei odai su Aha ir Bha rūgštimis

Jus nenaudojat SPF?? Suprantu dar, kai zmones nezino, kad jis butinas jei nenaudoji rugsciu
Atsakyti

[man nuo pigmentiniu dėmiu stebuklingai suveikė Neostrata pigment lihgtening gel,

 

Dėkuj už rekomendaciją, reiks pabandyti :)

 

Jus nenaudojat SPF?? Suprantu dar, kai zmones nezino, kad jis butinas jei nenaudoji rugsciu

SPF reikia atnaujinti kas 2-4 valandas... Žmogui be įpratimo, be to, dar nė karto nenukentėjusiam nuo saulės spindulių, buvo sunku disciplinuotai prisižiūrėti: tai apskritai iš galvos išgaruoja mintys apie apsaugą, tai pagalvoji, kas gi čia atsitiks, jei po darbo vakare porą valandų su drauge po Vingio parką pasivaikščiosi. Kai tenka taisyti pasekmes, disciplinos padaugėja: kremas su SPF iš ryto + kepuraitė su snapeliu kiekvienam išėjimui į lauką, net iš mašinos į parduotuvę perbėgu kaktą ranka prisidengdama tartum kareivis pagarbą atiduodantis. 

Atsakyti
Gal pries pusantru metu eme berti smakro srityje (hormonai tvarkoj, jokiu ginek. problemu), rodos lyg niekur nieko.
Stipriai sumazinau varskes vartojima ir galiu pasakyti, kad galbut tai ir buvo pagrindine priezastis, kodel bere.
Zandus paberia kaip kada, manau, del streso ar kokio netinkamo maisto suvalgyto. Bet pastebejau, kad kai stipriai sumazinau Paulas Choice
tinted moisturizer SPF 30 (ar 50?) naudojima, irgi pastebejau, kad lyg nebesikemsa taip poros, pradejau retinti jo naudojima apie menesi. Nors va kaktai jis visai neturi itakos, cia oda be trukumu.
Atsakyti
Man nuo spuogu padeda vienintelis dalykas - kokosu naturalus ekologiskas aliejus su keliais laseliais arbatmedzio.

O siandien dariausi gilumini ultragarso valyma. Skausmas buvo baisus, ypac ties nosimi, riedejo asaros. Dabar atrodau lyg buciau isberta, tikiuosi tuoj praeis...
Atsakyti
aukse68 , keista kad ultragrasas sukelia skausmą. Gal priklauso nuo aparato parametrų. Aš dariausi kelis kartus, dabar vėl rošiuosi. Niekada neskaudėjo.. aišku, garsas ne iš maloniųjų ir pojučiai keisti, bet odos buklė šiek tiek man pagerėja smile.gif
Atsakyti
Tikrai labai keista, jog skaudėjo atliekant ultragarsinį valymą, taip neturėtų būti. Gal visgi buvo derinta su mechaniniu valymu?


QUOTE(aukse68 @ 2017 02 11, 16:10)
Man nuo spuogu padeda vienintelis dalykas - kokosu naturalus ekologiskas aliejus su keliais laseliais arbatmedzio.

O siandien dariausi gilumini ultragarso valyma. Skausmas buvo baisus, ypac ties nosimi, riedejo asaros. Dabar atrodau lyg buciau isberta, tikiuosi tuoj praeis...

Atsakyti

Sveikos merginos, esu daug ka isbandzius, kad atsikratyciau spuogu, deja, niekas taip ir nepadejo. Turiu riebia oda, pastaruosius metus jau neberia T zonos, o beria tik skruostus. Esu naudojus ODA kosmetika, Metrosa ir Skinoren kremus, Dermalex, dabar naudoju Duac 3 proc. geli. Zodziu, jei ir padeda  tai tik trumpam, o po to veliau ir vel beria spuogais, kartais mazais, kartais atsiranda ir giluminiu. Pastebiu, kad rugstiniai kremai erzina, sausina oda, o problemos nesprendzia. Ka galetumete patarti? Galvoju nusipirkti NIOD prekursoriu (dirbtinai sukurta rugstis). Ar yra naudojusiu? Kodel dermatologai nesiulo isbandyti sia dirbtine rugsti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo canan: 24 spalio 2017 - 13:40
Sveikos, merginos.

Mano kova su spuogais prasidėjo prieš 8 metus. Ko aš tik per tą laiką neišbandžiau ir jau kiek pinigų išleista ant veido, net baisu būtų pagalvoti.

Prasidėjo gydymo kelionė nuo apsilankimo pas šeimos daktarę, kuri išrašė visus tyrimus, tačiau niekas nieko nerado.
Paskui ilgą laiką vaikščiojau pas BMP klinikos kosmetologes, tačiau ir tai nesutvarkė problemos.
Antibtiokai, kontraceptinės tabletės, įvairūs tepalai, prausikliai, kremai, kaukės, tai tik sušvelnindavo situaciją tačiau spuogų iki galo taip ir nepavyko atsikratyti.
Prisidariau randų, dėmių.
Paskui perėjau pas Dainorą, ODA kosmetika buvo trumpam sutvarkiusi veiduką. Išvažiavau į užsienį ir vėl viskas iš pradžių... nesibaigiantis bėrimas, odos blizgėjimas, spuogai, o po jų aišku iškart randai.
Pasidariau maisto netoleravimo testą. Galiu drąsiai pasakyti, kad jeigu labai griežtai jo laikausi (kas yra nežmoniškai sunku, nes paaiškėjo, kad esu beveik viskam alergiška), veido oda pagražėja. Bet tada irgi ne gyvenimas valgyti visą laiką virtą vištieną ir užsikąsti agurku biggrin.gif grįžusi į Lietuvą susiradau nusotabią kosmetologę kuri dirba su Sesderma produkcija.
Tpfu tpfu tpfu, bet po trečio rūgštinio pilingo galiu išeiti į lauką nepasidažius ir kalbėdama su žmonėmis drąsiai žiūrėti į akis (kas turi acne man atrodo puikiai mane supras).
Kol kas mitybos prisižiūrėjimas (nevalgymas šokolado, gliuteno, saldumynų, pieno ir rūkytų produktų) + puiki kosmetologė + sesdermos produkcija, mano odai labiausiai tinka ir patinka.
Pagaliau įžvelgiu šviesą tunelio gale flirt.gif clap_1.gif
Atsakyti

Mano paauglei dukrai padeda La roche posay linija riebiai ir spuoguotai odai. Prausimosi zele, losjonas ir kremas. Tik reikia reguliariai juos naudoti. Dukra naudoja rytą ir vakare ir per koki pora - trejetą savaičių susitvarko veido oda. Jeigu nustoja naudoti arba naudoja nereguliariai, is karto vėl puola spuogai. 

Taip ir as savo oda susitvarkiau ir nuo to laiko jokiu problemu. Siaip tai nebutina yra naudoti La roche posay, galima ir kitos firmos rinkinius riebiai/spuoguotai odai naudoti (pvz. Clinique anti blemish solutions), tik svarbu reguliariai naudoti, nepraleidinėti. Kad butu veido prausiklis, losjonas ir kremas. Per pora savaičių rezultatai pradeda matytis. 

Atsakyti
Pabandykite nuo spuogų Dr. Rimpler linija, jei aš tik viena vakarą nenaudoju prausiklio ( nebutinai sios firmos) kitą dieną jau vargstu. Tiesa kažkaip po antro vaikelio apmažėjo, dabar liko didelė pigmentinė dėmė ant kaktos, bet ir po pirmo buvo, ir kažkaip per kelis metus dingo, tai viliuosi, kad ir dabar taip bus.
Atsakyti

Manau, del tos pacios priezasties, kaip ir pvz. zmones, kurie issigydo sunkias ligas, nors geria is tiesu vitaminus kokius paprastus, o jiems teigiama, kad vartojo vaistus butent pries tam tikra susirgima smile.gifPlacebo efektas nera blogai, bet plovimas su ukiniu muilu man prilygsta plovimui su kokiu Fairy ir visai nesvarbu, kad jis nera siaip jau blogas produktas, tiesiog prasilenkia su logika toks teiginys.

Tai kodėl placebo efektas nesuveikia žmonėm naudojant brangias/prabangias kosmetikos linijas: kuo daugiau sumokėjai ir kuo daugiau pareklamavo, tuo turėtų geriau veikti placebas ;)

Nuo ukisko muilo man veidas sausom diemem iseis, jus gal juokaujat biggrin.gifas tik bioderma ruzava vandenuka naudoju, jokio vandens nes iskart sausom demem ismeta smile.giftoks keistas to tepaliuko poveikis, sausina bet kartu ir dienos eigoje greiciau riebaluojasi g.gifbet net dermatologe sake, kad puikiai oda atrodo smile.gif

Man , tai asmeniškai, nuo micelinių vandenų kažkas negerai su oda darosi, o nuo muilo - ne. Vis tik gal ne kiekvienas pistspuogis yra akne. Tikriausiai ta kosmetologė ir rekomdavo " biodermą vandenuką" (kas tikrai nėra vandenukas, žiūrėk kaip nori ;)), tai ji save ir giria, o jūs ir toliau skaitote temą "spoguotos odos priežiūra'.

F. Taunytė savo knygoje pateikia tokius receptus:

1. Lygiomis dalimis sumaišius tarkuotą ūkinį muilą ir tarkuotas bulves, sėkmingai spuogų išberta oda. Gydyti reikia iki visiško išgijimo. Vieno karto neužtenka.

2. Reikėtų su nedideliu kiekiu vandens plakti sutarkuotą ūkinį muilą, kol susidarys putos. Šaukštą putų stropiai sumaišyti su šaukšteliu duskos ir tepti ant švariai nuplautos odos. Laikyti pusę valandos, kol ant veido liks tik druska. Tada plauti labai karštu, o paskui labai šaltu vandeniu. Šią procedūrą daryti du kartus per savaitę. Gydymas, kaip tvirtina metodo rekomenduotojai, trunka dvi savaites.

3. Turintiems sausą odą, alergiškiems žmonėms labai gerai praustis tokiu savo darbo muilu:
Imame gabalą parasčiausio rudo ūkinio muilo, atvežamo iš Baltarusijos ar Rusijos (Lietuvoje tokio presto, neišvalyto muilo niekas nebegamina). Neturėdamas priemaišų, prastas ūkinis muilas mažiausiai kenksmingas sergantiems alerginėmis ligomis ar rurintiems sausą odą. Muilas sutarkuojamas. Išverdama koncentruota įvairių žolelių arbata. Kai kas žolelių arbatą verda iš apynių spugų, įdeda ugniažolių šalelę, kartais ramunėlių. Verdant nuovirą galima dėti įvairių žolelių, tik reikia įsitikinti, kad jos nesukels alerginių reakcijų tiems, kurie muilą vartos.
Į vaistažolių nuovirą pilamas sutarkuotas ūkinis muilas ir stiklinė sėmenų ar alyvuogių aliejaus (natūralaus, ekologiško). Galima pridėti ir kitų gydomųjų aliejų. Maišant pakaitinanama iki virimo, šiek tiek atvėsinama, supilstoma į plastikines formeles ir parai dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Į dalį ar net į visa verdamą muilą galima įdėti maltų sėmenų, sėlenų ar saują smulkių avižinių dribsnių. Tuomet muilas tampa šiek tiek šiurkštesnis ir geriau nuvalo odą.
Jeigu padauginsime žolelių nuoviro ar aliejaus, muilas gali būti skystesnis, nei norėtųsi. Tai nieko bloga. Turėsime skysto muilo. Į tokį muilą dėti įvairių kvepalų galima tik tiems, kurių nekankina alerginis odos sudirginimas, - jie tik nori turėti švelnaus, kvepiančio ir mažiausiai odą dirginančio rudo muilo.

Šaunuolė, mamadienis :) Esu bandžiusi ir ūkinį muilą savo veidui, bet man priimtinesni kiti muilai: vaikiški (Bobas, Tindi) arba Dove... Mano plona, rausva oda ir šiaip ūkinio muilo kvapas lieka ant odos, bet gal storesnei odai, tai tikrai galiu suprasti :)

Atsakyti