Įkraunama...
Įkraunama...

Corfu arba Kerkyros sala

QUOTE(FoxLady @ 2018 09 25, 17:08)
Is kurios puses geriau vaziuoti i Pantokrator kalna?


Čia jau aušrytei.b bus naudingas atsakymas smile.gif
Mes gyvenome Sidaryje, tai ir važiavom iš Sidario į Roda pusę, po to leidomės žemyn. Iš pradžių iki Nimfes kaimelio, ten krioklį norėjom pamatyti, bet ji išdžiūvęs šiuo metų laiku, tuomet negrįžom į pagrindinį kelią, nes navigacija rodė, kad išvažiuosim iki kalno vietiniu keliuku. Gerai, kad beveik nieko nesutikom, nes atrodė, kad dviračio taku važiuojam per alyvuogių giraitę. Po kalno dar vykom iki Loutses urvo - laukinis tas urvas, vyrui patiko, aš nenorėčiau kartoti dėl itin siaurų keliukų, o ir nuorodos nelabai aiškios.
Šiaip navigacija reikalinga, paskutinėm dienom naudojom telefone, nes mūsiškė sustreikavo, tai irgi neblogai. Nes kai kur trūksta ženklų, kitur jie krūmais apaugę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluze 2: 08 spalio 2018 - 10:16

Buvome spalio pradžioje. Orai kaip kitose Viduržemio jūros salose spalio gale. Norint grynai paplūdimiuose mirkt, tai jau sakyčiau biškį vėsoka. Gaudavom ir lietaus kartais. 

Tai iki šiol visos kelionės patikdavo, bet, deja, ši mažiausiai... Gal per daug išlepinti tapom, bet lyg didelių lūkesčių neturėjom. Aišku, geriau nukeliaut čia negu visai niekur, bet esant galimybei rinkčiausi kokią kitą vietą (kad ir ta pati Maljorka nepalyginamai labiau patiko. Kreta irgi geriau). 

Norėjom tiesiog kuo trumpesnio skrydžio - pirmą kart keliavom su dviem mažiais. Gyvenom 3 naktis salos šiaurėje, netoli Acharavi. Tai atrodo turėjo būt ne sezonas uodų, bet ten jų tragiškai daug buvo, sugėlė visus baisiai. Deja, neteko mėgautis vakarais terasoje, vakariniais padivaikščiojimais. Dieną mažiau jų, tik pavėsyje segdavosi. 

Paskui 4 naktis nakvojom Moraitika, žemiau sostinės. Tai bent čia dėl uodų geriau buvo. Bet viename palūdimyje labai gyliai puolė. 

Nepatiko tiek daug šiukšlių. Tų kalnų pravažiuojant galima ir apsimest, kad nematai, bet kai kuriuose paolūdimiuose irgi baisiai daug buvo, net nemalonu eit basom, kad į ką nors neįlipti. 

Issos paplūdimys turbūt labiausiai patiko, dar užkilimas į aukščiausią kalną ir Angelokastro pilį. Miesteliai maži tai nieko gero, žavaus nepastebėjom. Va tik soatinėje, jos senamiestis jau geriau, buvo tų fainų siaurų gatvyčių. Ir vaikų žaidimų aikštelę pagaliau normalią radom prie senosios tvirtovės. Nuo jos vaizdas irgi geras. 

Keistai brangios kainos parduotuvėse pasirodė. Net neapsimokėjo patiems gamintis maisto. Paskui jau ieškodavom graikiškų kebabų - pita gyros. Dar šaldyto jogurto ledai patiko ir mum, ir vaikams.

Atsakyti

Beje, taip pat prisidedam prie rekomendacijų Sunrise mašinų nuomai.

Atsakyti

Sveikos,

 

Mes atostogavome spalio 13 - 17 dienomis. Orai pasitaikė puikūs, nei vieną dieną nelijo, buvo apie 25 laipsnius šilumos. Jūra šilta, vakarais reikėdavo šiltesnio megztuko. Uodai sukandžiojo. Lauke atrodo nesimatė jų, bet vakarais kąsdavo.

 

Apsistoję buvome Sidari miestelyje Del Mare Beach hotel - nebrangus, kasdien tvarkomas viešbutukas, ant jūros kranto. Nusiskundimų neturėjom. Gyvenom prie pat Canal d'Amour, bet jis didelio įspūdžio nepaliko, buvom tik pirmą dieną nuėję.

 

Automobilį nuomojomės iš Corfusunrise, tikrai rekomenduoju. Viskas organizuotai, greitai. Liux :)

 

Patiko Pantokratoro kalne, Nymfes (pats miestelis, bet jei tikitės pamatyti krioklį - dėl jo neverta važiuoti, nes jo nėra :D ), Kassiopi (nuostabus miestelis), Roda, Ypsos, Palaiokastritsa, Angelokastro (tik pirmadieniais nedirba, bet vis tiek užlipom iki viršaus :)), žinoma Korfu mietsas. Kiekvienas miestelis savotiškai gražus, o ypač  jei turi tvarkingą paplūdimį.. Loutses urvas nesužavėjo, tik kažkokį baugulį sukėlė :) nei vieno žmogaus, privažiavimas siaubingas... o dar kai užuodėm baisią smarvę ir pamatėm negyvą avį, man norėjos bėgti iš ten greičiau :D Deginomės tik vieną dieną (nors ir tai neplanuotai), visas kitas važinėjom.

 

Atostogos patiko tik dėl to, kad buvo pirmos atostogos dviese su vyru :) bet antrą kartą šios salos nesirinkčiau. Tie šiukšlynai ir smarvė, tikrai nežavi... Per tas dienas prie to vaizdo nepripratau...

 

Atsakyti
Kaip gaila, kad paskutinių keliautojų įspūdžiai ne patys geriausi... Galbūt netinkamoje vietoje gyvenote. Aš labai kruopščiai ir ilgai renkuosi, užsibookinu, bet jei jaučiu, kad ne tas, kad nespurda širdis iš malonumo, dar ieškau, kol randu (paprastai skrydį labai iš anksto perku, šį kartą beveik prieš metus, žmogui 100 Eur į abi puses). Vaizdas iš mūsų balkonėlio „Panorama Hotel“ Agios Gordios buvo tiesiog pasakiškas, ir tik už 30 Eur parai dviems su virtuvėle be maitinimo. Įkeliu nuorodą: https://www.booking....gordios.lt.html
Palyginimui Palangoje šiemet trise mokėjom 75 Eur už parą ala prie jūros, bet vaizdas buvo į vidinį kiemą, kur ant vejos stovėjo automobiliai. O „Panorama Hotel“ tiesiog ir norėjosi būti, 3 dienų buvo maža... Tik kad mes nenuoramos, rūpi vis lėkt ir viską aplink apžiūrėti. Prieš tai 4 dienas gyvenom Sidaryje „Panorama Sidari“ *** (atkreipkite dėmesį, kad abu viešbučiai panašiu pavadinimu – ir jis atspindi esmę, vaizdai tikrai geri buvo, panoraminiai). Ten viskas įskaičiuota tik 60 Eur parai dviems. Šį dėl taupumo ėmėm su maitinimu, nes maistas geras, o ir gėrimai praverčia vakare. Kontingentas – britų prastuomenė, bet buvo ir šaunių lietuvių. Vieta keliavimui strategiškai gera. Beje, iš pradžių gavome kampinį, gana tamsoką kambarį, nuėjom, paprašėm ir per kelias minutes gavome raktus kito kambario. Sako: pasižiūrėkite, ir pasilikite tame, kuris labiau patiks. Už ačiū. Pasigailėjau, kad neturiu lietuviško juodo šokolado.
Dar išskirtinis momentas – skrydis namo buvo apie 14 val., o vyras 12 val. dar maudėsi mieste prie malūno, nes nuo ten iki oro uosto gal 3 minutės kelio. Per tą laiką spėjom ir automobilį priduoti. Na čia jau truputį ekstreemas. Ir dar, kad objektyviau mano įspūdžiai skambėtų, pridursiu, kad esam daug keliavę po Europą ir šiek tiek už jos. Ši kelionė labai pasiteisino kainos ir kokybės atžvilgiu. Žmogui su viskuo viena savaitė spalio pradžioje – 450 Eur, kai tuo metu Lietuvoje visi jau šalo po karštos vasaros (įskaitant automobilio nuomą, kurą, keletą mokamų objektų (už parkavimą nė karto nemokėjom), paskutinį vakarą graikiška vakarienė Agios Gordios ant jūros kranto „Elenas taverna“ už 35 Eur dviems).

Atsakyti
Na jus aptarete tik gyvenamaja vieta, o man tarkim tai nera labai aktualu, svarbu daug keliauti ir kuo daugiau pamatyti, ir nors buvo graziu vaizdu, taciau lyginant su kitomis kelionemis, sala labai nesuzavejo.
Manau butu padare daug didesni ispudi, jei tai butu pirma ar antra musu kelione, dabar gal tiesiog per daug mateme panasiu vaizdu ir reiktu atostogauti kazkur egzotiskiau smile.gif
Atsakyti
Gal kas atostogavote Panorama sidari?

http://www.booking.com/Share-2X74rU
Atsakyti
Sveiki, padėkit prašau, Corfu sunrise nebeturi automobilių gera kaina, kur dar galima ieškoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzemuskinas @ 2019 07 08, 13:36)
Sveiki, padėkit prašau, Corfu sunrise nebeturi automobilių gera kaina, kur dar galima ieškoti? smile.gif


https://corfusunrise.com/
https://www.corfuhermes.com/catalog/
https://carrentalcorfu.com.gr/
https://corfumegarentacar.com/
https://royalcarsrental.gr/
http://www.corfucars4hire.com/
https://www.rolandos...ental-cars.html
http://corfucarrentals.com/
http://www.corfucarsrental.com/
https://michaliscarhire.com/
https://corfuexplorecarhire.com/
https://firstcorfu.com/
http://www.corfuplus.gr/
https://www.facebook.com/zetacarcorfu/
https://www.carrentalcorfu.com/en/
https://www.topcars.gr/en/
https://www.corfucars4rent.com/
https://carcorfu.com/online/
https://www.rent-a-c...gr/book-car.php
http://www.svelto-rentacar.gr/en/
Atsakyti

Sveikos keliautojos, birželio pabaigai pasirinkome šią salą atostogoms, viską planuojamės patys, sakykit tos, kurios pirkotės bilietus pačios, kokia skrydžio bilieto kaina radote? Nes stebiu jau kainas antras menuo, ir geriausia ką buvau radusi 178 eur. žmogui, o pastarąjį mėnesį apie 200 eur svyruoja kaina. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo širlė: 03 vasario 2020 - 09:47
QUOTE(širlė @ 2020 02 03, 09:45)
<p>Sveikos keliautojos, birželio pabaigai pasirinkome šią salą atostogoms, viską planuojamės patys, sakykit tos, kurios pirkotės bilietus pačios, kokia skrydžio bilieto kaina radote? Nes stebiu jau kainas antras menuo, ir geriausia ką buvau radusi 178 eur. žmogui, o pastarąjį mėnesį apie 200 eur svyruoja kaina. </p>

Mes prieš 1,5 m. skridome į Corfu rugsėjo mėn. Bilietai žmogui į abi puses kainavo apie 140 eur. Bilietus pirkome likus 9 mėn iki skrydžio.
Atsakyti