Įkraunama...
Įkraunama...

Antibakterinis skalbimas?

Priešistorė tokia: prieš kelis metus prasidėjo blogi pažastų kvapai... Bet čia švelniai pasakyta, kvapas žiaurus. Scenarijus maždaug toks: išsiprausiu ryte pagal pilną programą, užsidedu vakar skalbtus, švarius rūbus ir einu savo reikalais. Po kelių valandų iš pažastų ima sklisti bjaurus, aštrus kvapas, o vakarop jau baisu ir viešumoje rodytis. Išbandžiau įvairiausius deodorantus ir antiperspirantus - rezultatas dar blogesnis (old spice ir panašūs) arba pagerėjimas labai minimalus (thai mineralas). Vėliau bandžiau po prausimosi pažastis dezinfekuoti spiritu - kelias dienas padėjo labai neblogai, bet ne ilgam.
Vėliau pastebėjau kad blogas kvapas atsiranda tik su keliom maikėm, t.y. nustojus vilkėti būtent tas kelias maikes, situacija apsitvarkė. Palyginęs jų sudėtį su kitom, skirtumų neradau. Vėliau problema atsirado ir su kitom. Išskalbiau 60°C temperatūroje su įprastais milteliais - pagerėjimas yra, tačiau minimalus. Tada išskalbiau 95°C temperatūroje - problemos kaip nebūta geram mėnesiui (vieną maikę vilkiu tik vieną dieną, skalbiu kaskart).

Tai išvada viena: turiu kažkokią bakterinę infekciją, kuri yra rūbuose. Jei rūbus dezinfekuoju, jokių problemų su blogais kvapais nebūna.
Bet juk nevirinsiu rūbų nuolat?...

Tai vat, ieškau patarimo ką daryti toliau. Gal yra kažkokie dezinfekuojantys skalbimo milteliai, su kuriais pakaktų skalbti 30-40°C temperatūroje? Dabar naudoju Bonux, lyg.
Atsakyti
Temos apie
Skalbimo priemones,
Prakaitavimą,
Gausų prakaitavimą.
Atsakyti