Įkraunama...
Įkraunama...

Bombėjaus veislės katės

Nusprendziau atidaryti tema, nes neradau jokios diskusijos apie sia veisle. Gal kas nors turit kazkokios papildomos informacijos, kodel si veisle nera populiari? Gal kazkas negerai su sitom katem? Galkas zinot, ar Lietuvoje imanoma isigyti sios veisles kate?

Buciau dekinga uz informacija!
Atsakyti
QUOTE(vostro @ 2013 10 13, 13:30)
Nusprendziau atidaryti tema, nes neradau jokios diskusijos apie sia veisle. Gal kas nors turit kazkokios papildomos informacijos, kodel si veisle nera populiari? Gal kazkas negerai su sitom katem? Galkas zinot, ar Lietuvoje imanoma isigyti sios veisles kate?

Buciau dekinga uz informacija!

Prisiminiau, kad turiu TopMiau klubo knygele, ten yra itrauktas sis http://www.blackamber.lt/ veislynas. Raso jog pirmasis Lietuvoje, greiciausiai ir vienintelis. Si veisle labai populiari Amerikoje, o Europoje kol kas reta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 13 spalio 2013 - 11:43
Taip sis veislynas vienintelis pabaltyje visam, arciausiai kur yra veislynu tai Rusija... ir issirink tu man tokia kate... g.gif
Na turejau vilciu, kad kazkas siaip be veislyno namie laiko tokius katinelius, bet turbut naivu tiketis... blush2.gif
Atsakyti
vostro,

Pirmiausia, aciu uz tema. Is tiesu labai reta veisle ne tik LT, bet ir Pabaltijy. Tiesa sakant, ir as, pries isigyjant savaja burma domejausi bombejaus katemis, bet , deja is Amerikos per brangu ir toli pasirode veztis. Be to, gyvai pamatyti ir "pabendrauti" su siomis katemis nebuvo imanoma nei vienoje parodoje tuo metu. Del veisles nepopuliarumo galima ilgai diskutuoti. Kaip zinia, LT ilgus metus populiarios tam tikros konkrecios veisles. O kitos (pasizymincios tikrai geromis savybemis) daug maziau. Pradeti veisti nezinoma veisle yra sunkus ir brangus darbas, tai irgi daug ka pasako.
Na, o jei tai Jusu svajoniu kate (ir leidzia galimybes) - linkiu sekmes ieskant ir randant savaji augintini 4u.gif
Atsakyti
Na veislynas Lietuvoje yra, sakiau reiks bandyt nuvaziuot pasiziuret kokios tos kates istikruju, nes kol kas tai tik paveiksliuke maciau smile.gif
O jusu katyte panasi i bombejaus veisle?

As is esmes niekada nemegau kaciu, netgi labiau negu nemegau... bet turbut atejo metas, kazkoks staigus noras, ir butinai juodos, o kadangi atradau sita veisle, tiek i ja isigilinau, tiek prisiskaiciau, kad jau ir Rusijoj ieskojau 4u.gif
Atsakyti
Na, bombejaus kate isveista sukergus burma su amerikieciu trumpaplauke, tad is burmos paveldejo silkini trumpa kaili, geltonas akis ir dali temperamento (burmos pasizymi nepaprastu meilumu). Bet palyginti su burmomis jos yra mazesnes, kresnos, trumpesnio kuno ir galvos forma bukesne, nosyte daugiau suplota akys beveik issokancios (kas suteikia sioms katems magiska zvilgsni). Teko sutikti bombejukes parodoje, (viena, berods ir buvo is to vienintelio veislyno, kitos is Baltarusijos) - tikrai ispudingas derinys - juodas aksominis kailis ir gintarines svytincios akys, bet nemaziau (bent jau man) svarbu ir temperamentas, del ko pasirinkau burmas rolleyes.gif
Atsakyti
Gavau laiskeliis to veislyno, tai sake gruodzio menesi bus bombejaus kaciuku vada pas juo. Planuojama kaina nuo 1000 euru. Na tiek man daugoka, nes noriu tik naminio gyvunelio, i parodas nevesiu smile.gif gal kadanors, kai vaikai uzaugs 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vostro: 14 spalio 2013 - 16:46
QUOTE(vostro @ 2013 10 14, 17:41)
Gavau laiskeliis to veislyno, tai sake gruodzio menesi bus bombejaus kaciuku vada pas juo. Planuojama kaina nuo 1000 euru. Na tiek man daugoka, nes noriu tik naminio gyvunelio, i parodas nevesiu smile.gif gal kadanors, kai vaikai uzaugs  4u.gif

Labai dar žema kaina, kai kačiukams, kurių net pabaltyje nėra... Pagalvokite, kiek kainavo patiems veisėjams nusipirkti tėtį ir mamą, kiek galbūt parodos atsiėjo, kiek visas išlaikymas, o kiek dar ir kačiukų paruošimas atsieis ir pan. smile.gif Kad neveisimui, tai dar nereiškia, kad turi būti pigiau. Va, pas mus skandinavijoje nėra skirtumo veisimui ar neveisimui, kaina ta pati, nes kačiukai mylimi ir prižiūrimi visi vienodai, todėl ir kaina atitinkama. Aš tai jei labai norėčiau, tai tikrai rasčiau būdą kaip susitaupyti, juolab, kad galima ir išsimokėtinai paprašyti kačiuko. Pati esu taip pardavusi ir jokios tragedijos nematau smile.gif
Atsakyti
Na dabar jau apsiraminau, apsimetu, kad nebenoriu kaciuko namuose biggrin.gif gal pagelbes tai 4u.gif

Tikrai nepirksiu katino uz 4000 lt. Nesamone. Noras nera toks didelis, o ir gyvenime didesniu prioritetu turiu smile.gif gal isigysiu juoda misko katineli ir apsimesiu, kad bombejus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vostro @ 2013 10 18, 07:58)
Tikrai nepirksiu katino uz 4000 lt. Nesamone. Noras nera toks didelis, o ir gyvenime didesniu prioritetu turiu smile.gif

negi tikrai galvojot, kad tokios retos veislės kačiukas kainuos kelis šimtus litų?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 18, 09:50)
negi tikrai galvojot, kad tokios retos veislės kačiukas kainuos kelis šimtus litų?

drinks_cheers.gif Man irgi ta pati mintis...
Atsakyti
Teisingai vostro, pasvajokit ir praeis 4u.gif atsiranda vis naujų veislių, įdomu buvo pažiūrėti kaip atrodo Bombėjaus veislės katinėlis. Gerai tiems, kurie gali pirkti ką užsinorėję...o pvz kaip man , jei už katiną atiduočiau pusę savo metinių pajamų tai, tikrai daug kas pasukiotų pirštą prie smilkinio biggrin.gif
Sėkmės jums ieškant sau draugo 4u.gif

Atsakyti