Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,25 tema

QUOTE(mairux @ 2014 02 19, 11:15)
O jos ar nesiučia į Lietuvą prekių?

siunčia, kaip ir kitur mokėti WU pavedimu, dol/rub kursas pas jas oficialus, nesiveržia iš tokių dalykų uždirbti, pav. Aromarti rublį brangesnį paskaičiuoja negu oficialus Rusijos banko.
Pas jas daug prekių iš to paties šaltinio kaip AZ, tai mums labiau iš Az apsimoka pirkti ( nėra muitinės, siuntimas nemokamas), bet yra retesnių CO2 ir komponentų emulgavimo grandinėlei ( kaio jie vadina)
Papildyta:
QUOTE(Ramzetė @ 2014 02 19, 10:55)
Laba diena,  4u.gif
mergaitės gal turite kokį ea+bazinis aliejų mišinuko receptuką, padedantį skystintį gleives (vaikui 4m), norėčiau patepti krūtinytę ir nugarytę, kad palengvinti atsikosėjimą.

Pažiūrėk facebook'e aromatinės diskusijos.
Iš ten turiu ( kalbos netaisiau):
Nesu tikra ar sis, bet jis pas mus "ant bangos" siuo metu Krutines balzamas nuo bronchito. Pajuriniu pusu ea 3,5 ml, kiparisu ea 2,5 ml, spinduliniu eukaliptu ea 1,5 ml, Rozmarino verbenono ea 1 ml, sezamu aliejus 11,5 ml. Vartojimas: 6 lasus itrinti i krutine ir 6 l. i virsutine nugaros dali 3-4 kxd.


dar Laimės Kiškūnės mintys:
vaikų kosulys
Galiu pasiūlyti mišinuką, subalansuotą sausam, ilgai trunkančiam, nerviniam kosuliui: Levandinų Super ea 25 lašai, Vaistinių kiečių ea 15 lašų, Kiparisų ea 10 lašų, didramunių ea 6 lašai. Šį mišinį reikia per puse praskiesti su sezamų aliejumi (apie 2,5 ml). Po 6-8 šio mišinio lašus įtrinti į krūtinę ir nugarą 3 - 4 kartus per dieną. Turėtų pakakti maždaug 4 dienoms. Per tiek laiko turėtų ir kosulys nurimti ar kažkaip pasikeisti, tapti drėgnesnis, minkštesnis.

Reikėtų atkrepiti dėmesį, kad ligos stadijos skirstomos į 3 etapus: ligos pradžia, sirgimas ir sveikimas. Mes kažkiek atkreipima dėmesį į tai, kad tie ea ar žolės, kurios tinka pačiai ligos pradžiai ne visai tinka jai įsubėgėjus, prasidėjus komplikacijoms ar antrinei infekcijai ir priešingai, tačiau visai pamirštame trečiąjį - itin svarbų- sveikimo etapą. Jo metu reikia padėti organizmui atgauti jėgas, įgyti įmunitetą, sunaikinti likusius ligos sukėlėjus. K.Schnaubelto knygoje nurodoma, ką vartoti sveikimo periodu. Tačiau yra ir daugiau augalinių substancijų - tai gali būti ir erškėtrožių aliejus ar CO2, įvairūs sirupai - net tas pats vasarą gamintas čiobrelių sirupas, jei pakankamai koncentruotas, citrinų ea (po1-2 lašus/stiklinei vandens), ea mišinys "toksinus valantis" (su grenlandinių gailių ea) 1-3 lašai 0,5 l vandens.
Debesylų ea visiškai pakanka 10% koncentracijos. Galima ir dar labiau atsiskiesti.
Atsakyti
Ačiū, Saule/Guoda 4u.gif

Seku aromatines diskusijas, bet ... reikia skaityt iš naujo mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramzetė: 19 vasario 2014 - 16:48
Ateinu prisiduoti 4u.gif
Gaminau su montanov 82, šį kartą be mineralinių filtrų ir spalvos, emulsiklio dėjau 5 proc, aliejinė dalis 22 proc, tirštinau ksantanu. Gamybos technologija kaip ir su prolipidu. Iš pradžių buvo toks gana skystokas kremukas, kaip jogurtas, per dieną pastovėjo šaldytuve ir dabar ištraukiau jau visai normalų biggrin.gif
Tepasi ir geriasi visai smagiai, tik man palieka vos rieboką veidą, lyg lašeliu aliejaus patepus, toks ne riebaluotas, bet ir ne matinis veidas. Rūgštis skaičiavau, su tokiu pat proc aliejų esu dariusi su emulsan - nepaliko to spindinčio veido. Dar reikės kada su milteliais daryti, o kol kas paliksiu nakčiai ir dar reikia su montanov 202 sumakaluoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2014 02 19, 20:06)
Ateinu prisiduoti  4u.gif
Gaminau su montanov 82, šį kartą be mineralinių filtrų ir spalvos, emulsiklio dėjau 5 proc, aliejinė dalis 22 proc, tirštinau ksantanu...
...Dar reikės kada su milteliais daryti, o kol kas paliksiu nakčiai ir dar reikia su montanov 202 sumakaluoti  smile.gif

Ačiū už informaciją 4u.gif labai įdomu ir naudinga
Tik dabar ( po beveik 4 m "kremvirystės" biggrin.gif ) pradedu suprasti kaip svarbu emulsiklis, ypač įdomu tas pačias sudėtis sumaišyti su skirtingais, tada tikrai gali pajusti skirtumus.
Dar pasidalinsiu savo naujomis žiniomis :
kai rašo "žalias" emulsiklis tereiškia, kad pradinės medžiagos augalinės kilmės, bet nebūtinai jis geras odai
Pagal atitikimą odos fiziologijai iš mūsų naudojamų geriausi: prolipid, VE (AZ), alkoholiai, apie sacharozę dar neišsiaiškinau, kažkas ten su ja ne visai gerai g.gif , lanolinas, lecitinas ( tinkamesnis hidolizuotas, milteliais, ne tas iš AZ)
Montanovai skaitosi nelabai ax.gif
Šitą vertinimą rašau iš korneoterapijos varpinės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Žodžiu, grižtam prie ištakų - kremai iš išsukto sviestmedžio biggrin.gif ( iš tiesų juokauju, nes pagal korneoterapijos pricipus sumaišyti kremai turi daug mažesnę aliejinę dalį, negu sviestmedžio; naudoja nemažai CO2, vašką ( bičių), emulsiklio grandinėlė lecitinas-ceramidai-fitosteroliai, konservantai nestiprūs, maišo tik nedideles porcijas greitam naudojimui).
Bet va - Šarkos-li maišyti ir čia aptarinėti rankų kremai tai būtų patys tie ( su bičių vašku, lanolinu, lecitinnu, ir joms suemulguoja tokie mišiniai smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2014 - 20:05
O kažin ar labai jau išbrokuotas, Korneoterapijos, Emulsinis vaškas nr.2 ? Suprantu, kad tai emulsiklis visai iš kitos operos, bet jo išgavimo principas ar labai jau nutolęs nuo gamtos?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 19 vasario 2014 - 21:28
QUOTE(redazuka @ 2014 02 19, 22:22)
O kažin ar labai jau išbrokuotas, Korneoterapijos, Emulsinis vaškas nr.2 ? Suprantu, kad tai emulsiklis visai iš kitos operos, bet jo išgavimo principas ar labai jau nutolęs nuo gamtos?

Apie jį dar neišstudijavau 4u.gif yra atskira tema "geri ir blogi emulsikliai"
Bet supratau, kad išgautas iš gamtinių medžiagų komponentas nebūtinai atitinka odos fiziologiją, ir šito vaško jos nenaudoja ax.gif , iš mums žinomų naudoja tuos, kur jau vardinau. Visur naudoja Usnea barbata, rozmarino CO2 kaip antioksidantą , sugrupuoja su kitais CO2 ir eteriniais su antioksidacinėms ir antibakterinėmis savybėmis
Ten labai smulkiai išnagrinėta odos struktūra, visas "veiksmas" ( kaip korneocitai dauginasi gilesniuose dermos sluoksniuose, pradeda judėti link paviršiaus atlikdami vis kitokias funkcijas, o pabaigoj - suragėjimas ir atmirimas bigsmile.gif žodžiu , gilus mokslinis pagrindimas , daug medžiagos tiesiog iš universitetinio lygio dermatologų- kosmetologų paruošimo kurso.
Dar įdomu - reabilituotas glicerinas, o vit. E nenaudoja ( jų nuomone pakankamai yra kokybiškuose atitinkamuose aliejuose), inizotolą, niaciamidą naudoja; dar visokių įdomybių.
ir visos priemonės - valymo pienelis, tonikas ir kremai atlieka tam tikras funkcijas, juose turi būti tam tikrų konkrečių medžiagų
Žodžiu - čia kaip sakė komunizmo klasikas - mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2014 - 22:05
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 19, 22:46)

Žodžiu - čia kaip sakė komunizmo klasikas - mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis  4u.gif

Tai jau tikrai.
Ziuriu merginos, kad ne man vienai sitas uzsiemimas (savu kosmetikos priemoniu gamyba), miego vaandas suvalgo.... ax.gif Jei taip ir toliau visos naktim skaitinesim, tai bus masine nauju kremuku gamyba - nuo pajuodusiu paakiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 02 19, 23:05)
Tai jau tikrai.
Ziuriu merginos, kad ne man vienai sitas uzsiemimas (savu kosmetikos priemoniu gamyba), miego vaandas suvalgo.... ax.gif Jei taip ir toliau visos naktim skaitinesim, tai bus masine nauju kremuku gamyba - nuo pajuodusiu paakiu  biggrin.gif

maišo ir tokius biggrin.gif
Ten įdomu, kad kai pateikia savo recepto projektą aptarimui, reikia prie kiekvieno komponento parašyti, dėl kokių savybių įdėjai ir ko iš jo tikiesi. O pradžioj reikia smulkiai aprašyti savo odą ( tame tarpe ir pajuodusius paakius biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2014 - 22:08
Oho, kaip įdomiai diskutuojat 4u.gif Aš šiandien jau irgi sulaukiau savo pirmojo siuntinuko iš AZ į namus bigsmile.gif ot niežti rankos... bigsmile.gif biggrin.gif
Esu klausus, bet negavau atsakymo, nors skaičiau AZ, bet noriu paklausti iš jūsų praktinės pusės: vis dėlto, VE,MF, CA, gėlių vašką, ryžių,naudojate veidui, ar tik kūnui?
O aš tai nežinau, kur jūs ten sekate tas rusaičių diskusijas čia ir dabar, kai plepa šiandien/šiom dienom? Aromavitoj?
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 02 19, 23:20)
O aš tai nežinau, kur jūs ten sekate tas rusaičių diskusijas čia ir dabar, kai plepa šiandien/šiom dienom? Aromavitoj?

tongue.gif ne plepesiai,o visas mokymo kursas su moksliniu pagrindu ir paruoštas per kelis metus, tik aš dabar skaityti pradėjau (paskaityk aukščiau - daugiau yra, čia tęsinys)portalas pagrindinis moksliškas - terra aromatika.
Komponentus iš Az naudoju ten, kur aprašymuose rekomenduoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 19, 23:49)
tongue.gif  ne plepesiai,o visas mokymo kursas su moksliniu pagrindu ir paruoštas per kelis metus, tik aš dabar skaityti pradėjau (paskaityk aukščiau - daugiau yra, čia tęsinys)portalas pagrindinis moksliškas - terra aromatika.
Komponentus iš Az naudoju ten, kur

Ok ok,persiprašau blush2.gif
pabandysiu ir as paskaityt.tik nepamenu ar ten mane ileidzia.
Atsakyti
Manes į forumus neįleidžia, kiek registravausi tiek kažkokios problemos (gal dėl mano trūkinėjančio interneto ryšio). Bet į straipsnius ir produktų aprašymus įleidžia.
Atsakyti