Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausia mokykla/progimnazija Kaune

Sveiki,

kokias rekomenduotumėre 5tokui mokyklas miesto centre?
Atsakyti


Jeigu iki šiol buvo gera mokytis esamoje progimnazijoje, tai kodėl kažkas turėtų radikaliai pasikeisti perėjus į penktą klasę, juk vistiek didžioji dauguma penktokų bus iš tos pačios mokyklos. O mokytojų visokių yra tiek eilinėje (pro)gimnazijoje, tiek "prestižinėje".


Žinot, iki neseniai aš maniau, kad mokykla keičiama 2 atvejais:

jei šeima persikrausto gyventi kur nors toliau nuo esamos mokyklos ir vaikui pasidaro nepatogu iki jos nusigauti;

arba jei vaiką labai skriaudžia mokykloje, terorizuoja, muša, yra kokia nors konfliktinė situacija ir pan.

Labai nustebau sužinojusi, kad vaiko draugai, gan vidutiniški pagal pažangumą mokiniai, žada irgi bent jau bandyt kažkur stot kitur :hmm:  Tai man ir kilo mintis, jei jau vidutiniokams čia per prastai, gal verta stiprų mokinį perkelti į atitinkamą pagal jį stiprią mokyklą, kur didesni krūviai, griežtesnė tvarka, daugiau veiklos ir pan :unsure:

Aš bijau, kad nuo penktos klasės išėjus stipriems mokiniams ir į jų vietas atėjus silpniems (kurių nepriims į geresnes mokyklas), klasė irgi pasikeis į blogesnę pusę, susiformuos atitinkamas būsimų profkinių kontingentas. Ir kažin ar tarp tokių pabuvus 4 metus beliks dar noras stot vėliau į gimnaziją :unsure:

Vaikas mano turi galvą ant pečių, bet entuziazmo ir motyvacijos mokytis - nelabai. Jį nuolat reikia versti, skatinti ir tt. Aplinka labai didelę įtaką daro.

Tai va, tokie mano pamąstymai :4u:

Atsakyti

Bet tada kur? Jėzuitai kaip ir atkrenta bažnytinių reikalų (santuka mūsų ne bažnytinė), LSMU man iš principo netinka (nemanau, kad jie daro kažką VAU nuo 5 klasės, kad už tai mokėt, tuo labiau, kaina kyla, kaip ant mielių). Tai va, kol kas apmąstymuose.

Jėzuitams ir mes kaip šeima netinkame :)

Kol kas svarstomas tik KTU inžinerijos licėjus :hmm:

Atsakyti
Gal galėtumėte pakomentuoti šias mokyklas? Reikės būsimai penktokei:

Kauno Martyno Mažvydo progimnazija
Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija
Kauno Simono Daukanto progimnazija
Kauno Žaliakalnio progimnazija
Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija

Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2019 03 03, 16:55)
Gal galėtumėte pakomentuoti šias mokyklas? Reikės būsimai penktokei:

Kauno Martyno Mažvydo progimnazija
Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija
Kauno Simono Daukanto progimnazija
Kauno Žaliakalnio progimnazija
Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija


Darbo reikalais teko lankytis Simono Daukanto progimnazijoje. Likau maloniai nustebinta: 3D klasė, robotikos klasė, gamtos mokslų laboratorija, technologijų klasė su planšetėmis.... žodžiu, aprūpinimui nespaudžia.
Nevalgiau, bet mačiau, kad valgykloj faini nauji baldai.
Labai patiko toks jaukus vidinis uždaras kiemas palakstymui, vaikų tyrinėjimui- šiltnamis.
Pas juos pastiprintas STEAM mokymas (matematika ir gamtos mokslai) Bendradarbiauja su Goethe's institutu (kaip ir Vilniaus licėjus) https://www.goethe.d...ng/pas/sch.html

Nu žodžiu, kažkada galvojau, kad tokia paprastutė miegamo rajono mokyklėlė, bet gal ir visai nieko pasirinkimas. Dar įdomus faktas- ši mokykla nelinkusi mažėti, o kasmet didėja bent po klasę (600 mokinių, nors direktorė minėjo, kad iki pilno užpildymo dar trūksta ar ne šimto)
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2019 03 03, 18:55)
Gal galėtumėte pakomentuoti šias mokyklas? Reikės būsimai penktokei:

Kauno Martyno Mažvydo progimnazija
Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija
Kauno Simono Daukanto progimnazija
Kauno Žaliakalnio progimnazija
Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija



Martyno MAžvydo progimnazija yra iki 8klasių.pati baigiau ir dukra baiginėja ir esam patenkintos.visur reikia mokytis ir bendradarbiauti tarpusavyje tik tada bus geri rezultatai ir nebus kaltų.
Atsakyti

Kartais mes, tėvai, gal ir perlenkiame lazdą ieškodami kažko ir vaikydamiesi reitingų (apie kokius rimtus reitingus galima kalbėti 2, 4 ar 6 klasėse - kažkas iš straipsnių versliuką daro, o mes skaitom ir tikim). Nors visi rimti mokslininkai (švietimo srities) tai kritikuoja, nes vertina tuos reitingavimus kaip visiškai nepatikimus (anądien skaičiau, kad vienos kaimo mokyklos vienas dvyliktokas tik laikė valstybinius, visus išlaikė, dar vieno aukštą vertinimą gavo - tai mokykla prie Lietuvos geriausių :) ).

Asmeniškai mūsų šeimai atradimas buvo Sargėnuose (miesto pakraštyje, nuosavų namų mikrorajone) esanti Šv. Kazimiero progimnazija (į  ją perėjome iš tipo prestižinės Šilainių mokyklos neapsikentę ten buvusios netvarkos ir niekinio požiūrio į vaikus ir tėvus). Nustebino tai, kiek šioje progimnazijoje darome, kuriama vardan mokinių: relaksacijos erdvė, robotikos klasė, planšetinių kompiuterių klasės, pradinukams visuose aukštuose koridoriuose žaidimų stalai, klasė su išmaniosiomis grindimis; anglų ir informatikos moko nuo pirmos klasės,  pradinukai turi  gamtos eksperimentų pamokas ir turi savo daržo lysves (patys sodina ir prižiūri, mano dukrai tai buvo super atradimas, nes gyvename Šilainiuose bute, senelių kaime neturime, jai tai buvo nauja patirtis). Su vaikais dirbama iki 17.30 val. - nemokamai... Būreliai, konsultacijos, renginiai, šventės. Drąsiai teigiu praėjus metams (juolab, kad turiu su kuo palyginti) - šioje progimnazijoje vaikas yra svarbiausias. Ir vaikų standartizuotų testų rezultatai  puikūs - aukštesni nei Kauno miesto vidurkis, ir po aštuntos klasės įstoja į gimnazijas įvairiausias ir sėkmingai mokosi (specialiai tuo domėjausi) . O man, mamai, didelis džiaugsmas matyti dukrą kasryt noriai einančią į mokyklą. Didžiausia mūsų šeimos pagarba šv. Kazimiero progimnazijos vadovams ir mokytojams.

Atsakyti
Kokie atsiliepimai apie Petrašiūnų progimnaziją?
Atsakyti
QUOTE(KotKava @ 2019 08 05, 18:17)
<p>Kartais mes, tėvai, gal ir perlenkiame lazdą ieškodami kažko ir vaikydamiesi reitingų (apie kokius rimtus reitingus galima kalbėti 2, 4 ar 6 klasėse - kažkas iš straipsnių versliuką daro, o mes skaitom ir tikim). Nors visi rimti mokslininkai (švietimo srities) tai kritikuoja, nes vertina tuos reitingavimus kaip visiškai nepatikimus (anądien skaičiau, kad vienos kaimo mokyklos vienas dvyliktokas tik laikė valstybinius, visus išlaikė, dar vieno aukštą vertinimą gavo - tai mokykla prie Lietuvos geriausių smile.gif ).
</p><p>Asmeniškai mūsų šeimai atradimas buvo Sargėnuose (miesto pakraštyje, nuosavų namų mikrorajone) esanti Šv. Kazimiero progimnazija (į  ją perėjome iš tipo prestižinės Šilainių mokyklos neapsikentę ten buvusios netvarkos ir niekinio požiūrio į vaikus ir tėvus). Nustebino tai, kiek šioje progimnazijoje darome, kuriama vardan mokinių: relaksacijos erdvė, robotikos klasė, planšetinių kompiuterių klasės, pradinukams visuose aukštuose koridoriuose žaidimų stalai, klasė su išmaniosiomis grindimis; anglų ir informatikos moko nuo pirmos klasės,  pradinukai turi  gamtos eksperimentų pamokas ir turi savo daržo lysves (patys sodina ir prižiūri, mano dukrai tai buvo super atradimas, nes gyvename Šilainiuose bute, senelių kaime neturime, jai tai buvo nauja patirtis). Su vaikais dirbama iki 17.30 val. - nemokamai... Būreliai, konsultacijos, renginiai, šventės. Drąsiai teigiu praėjus metams (juolab, kad turiu su kuo palyginti) - šioje progimnazijoje vaikas yra svarbiausias. Ir vaikų standartizuotų testų rezultatai  puikūs - aukštesni nei Kauno miesto vidurkis, ir po aštuntos klasės įstoja į gimnazijas įvairiausias ir sėkmingai mokosi (specialiai tuo domėjausi) . O man, mamai, didelis džiaugsmas matyti dukrą kasryt noriai einančią į mokyklą. Didžiausia mūsų šeimos pagarba šv. Kazimiero progimnazijos vadovams ir mokytojams.
</p>


Sveiki, gal galite parašyti iš kokios Šilainių prestižinės mokyklos perėjote į Sargėnų mokyklą? Kas buvo negerai su ta prestižine? Čia tikriausiai eina kalba apie Ryto arba Mašioto mokyklą smile.gif
Atsakyti