pur-pur, niu tavo avataras tai gerulis
Ten ka, katinas vista prarijes, nedarijes?
QUOTE(taša @ 2013 10 21, 23:25)
Kodėl mėsa po tiek virimo netinka? O jei virčiau trumpiau ir želatinos įdėčiau tai būtų gerai?
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 23:59)
Kodėl mėsa po tiek virimo netinka? O jei virčiau trumpiau ir želatinos įdėčiau tai būtų gerai?
nes mesos baltymas visiskai pakinta ir tokia mesa nebeturi nieko naudingo.
Baltymas turi buti minimaliai pakites. Kiausinis naudingas taip pat ne kietai virtas, o vos sutrauktu baltymu.
Va cia permeskite akimi iki galo, tai kazkiek aiskiau bus ir apie aliejus ir kita
http://www.zintis.lt/#!obr-dieta/c1iu8
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 22, 00:04)
nes mesos baltymas visiskai pakinta ir tokia mesa nebeturi nieko naudingo.
Baltymas turi buti minimaliai pakites. Kiausinis naudingas taip pat ne kietai virtas, o vos sutrauktu baltymu.
Va cia permeskite akimi iki galo, tai kazkiek aiskiau bus ir apie aliejus ir kita
http://www.zintis.lt/#!obr-dieta/c1iu8
Baltymas turi buti minimaliai pakites. Kiausinis naudingas taip pat ne kietai virtas, o vos sutrauktu baltymu.
Va cia permeskite akimi iki galo, tai kazkiek aiskiau bus ir apie aliejus ir kita
http://www.zintis.lt/#!obr-dieta/c1iu8
Kiek laiko reikia ją virt, kad baltimas nepakistų?
Va tokiu laiku jau galiu skirti sau laiko po visų vaikų namų darbų, tualetų, pasakų, dainų, nugarų kasymų, tada valgio ruošimo, buities darbų ir t.t. ir pan. ir planų rytojui surikiavimų, bei kelių įsipaeigojimų atlikimo
Niu kada perskaityt 15 temų? 
Po truputį save pratinu, jaukinu šiai mitybai, kalbu apie ją savo brangiajam (vaikams kol kas misija neįmanoma, kai tik paminiu, kad negalima saldumynų
), tai jis vis purkštauja neva kur viską dėt-pripirkta atsargų kaip Sankt Peterburgo blokadai (makaronai, kruopos, sėklos, konservuoti su cukrum dalykėliai, kompotai, uogienės ir t.t. ir pan., o kur dar pilnas šaldiklis ledų ir lentynos šokoladų ir saldainių). Sako, va suvalgysim viską, tada žiūrėsim
Va, imsiuos gal šitų dviejų, ačiū
Neskaičiau ir aš jokių delfių ar kitų portalų ta tema, tik jūsų užrodytus pradedu knibinėt.
O kaip su jumis elgiasi, skriaudžia?
Nes, jei į gerą geru-tai puiku
O į blogą išvis sveikiau nereaguoti
Aš tai stengiuos į viską tolerantiškai, bet moku pasakyti ir NE. Kaip mano moša juokauja apie mane "Kurios žodžio dalies NE tu nesupratai?
"
Bet manau, kad taip sąžiningiau, nei vartytis, o po to skųstis kaip tavim visi naudojasi.
Papildyta:
Man-Naistė turėjo įtakos, kad susidomėčiau. Tai va, domiuosi
Ahoj
Raudoną, sausą?
Eina peklan, va čia tai sunkus psichologiškai bus žingsnis, pas mane dar stovi šaldytuve
Aš nesu miltinių patiekalų mylėtoja-bandelių niekada nemėgau, išpūsti batonai niekad neviliojo, namie-tik mano minėta rupių, pilno grūdo ruginių miltų duona kepta ant raugo. Esu tik atsitiktinė kartais valgytoja-MB savaitgalį kepa blynus ar pati kokį pyragą iškepu, visokios šventės, lankymaisi pas anytą, mamą, svečiuose ir pan. Antsvorio neturiu tik pastovaus darbo dėka (nepersiėdimai, sportas, saldumynų, bulvinių patiekalų vengimas, nevalgymas naktimis, saldaus alkoholio atsisakymas ir t.t. ir pan.)-esu labai linkus pilnėti ir kaupti svorį-su kiekvienu nėštumu priaugdavau po 25-27kg, nors visi trys vaikai ir gimė 4,5-5kg svorio, bet likusius 15-18, tai reikdavo numest
Paskaičiavom ir vyro, gavosi +9, tai jis rūgštelė, o aš šarmelis
Nežinau kaip aš ten išlaikiau tą orą 90s, dabar tiek niekaip nesigauna...Bet įkvėpimai tie patys 9-10k.
Sveikatą man privalu tikrintis kasmet, cholesterolis norma, cukrus norma, tik eritrocitų nusėdimo greitis per didelis ir visad hemoglobionas per mažas. Na, dar tachikardija, bet ji man nuo pastovių stresų.
Vaisius stengiuosi valgyti tik pirmoje dienos pusėje, be priedų ir kaip atskirą valgymą. Jie sudaro mažiausią raciono dalį.
Gal žinote kur metabolinius tyrimus daro Kaune? Ačiū, * voresta *, už išsamumą ir šiek tiek už pagąsdinimus
Svarbu neužsimiršti, o tokie postai tikrai neleidžia likt ramiai ir toliau lapnot ką įpratus, kas greičiau ar pigiau.
Po truputį save pratinu, jaukinu šiai mitybai, kalbu apie ją savo brangiajam (vaikams kol kas misija neįmanoma, kai tik paminiu, kad negalima saldumynų
QUOTE(pumpica @ 2013 10 21, 07:58)
cia musu vienos forumietes blogas, man tai cia aiskiai paaiskinta, kas yra valgoma, plius su foto net
voras tinkle paleo
voras tinkle whole30
voras tinkle paleo
voras tinkle whole30
Va, imsiuos gal šitų dviejų, ačiū
QUOTE(Basari'a @ 2013 10 21, 08:39)
Gerai gerai kartais, jei nebūtų, tai apie ką šnekėtumėme 
Nežinau, bent aš neskaičiau nei vieno straipsnio iki galo, jie manę nei sudomino, nei suintrigavo. Ačiū Niduliai už gražius atsakymus, viską supratau lengvai jos pagalba, ko dar trūkdavo iki pilno supratimo pasigooglindavau
Nežinau, bent aš neskaičiau nei vieno straipsnio iki galo, jie manę nei sudomino, nei suintrigavo. Ačiū Niduliai už gražius atsakymus, viską supratau lengvai jos pagalba, ko dar trūkdavo iki pilno supratimo pasigooglindavau
Neskaičiau ir aš jokių delfių ar kitų portalų ta tema, tik jūsų užrodytus pradedu knibinėt.
QUOTE(taša @ 2013 10 21, 09:34)
o as kandi pasidariau, tiksliau nebetyliu ir pasakau . db man - kaip kiti su manim, taip ir as su jais 
O kaip su jumis elgiasi, skriaudžia?
Papildyta:
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 10 21, 12:13)
Man-Naistė turėjo įtakos, kad susidomėčiau. Tai va, domiuosi
QUOTE(Naistė @ 2013 10 21, 12:15)
Hippie, ir visos kitos, sveikos atvykusios
Savaitgalį vyno gėriau, ryškiai per daug, vakar miriau
Dabar mokykloj atostogos, tai išvežėm pas senelius. Skambino ir gyrėsi kaip valgė koldūnus, picą, gėrė sultis
Vakar išpyliau duonos raugą, biški gaila buvo...
Savaitgalį vyno gėriau, ryškiai per daug, vakar miriau
Dabar mokykloj atostogos, tai išvežėm pas senelius. Skambino ir gyrėsi kaip valgė koldūnus, picą, gėrė sultis
Vakar išpyliau duonos raugą, biški gaila buvo...
Ahoj
Raudoną, sausą?
Eina peklan, va čia tai sunkus psichologiškai bus žingsnis, pas mane dar stovi šaldytuve
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 21, 12:47)
na, iš kvėpavimo aišku, kodėl, būdama miltinių patiekalų gerbėja, neturi antsvorio.
Paskaičiavus 10-(90:5)= 10-18= -8
-8 tai rodytų besivystančią rezistenciją insulinui, Tai nereiškia, kad tu jau dabar turi diabetą,(nenoriu gąsdinti) iki jo gal dar toli, ne vieneri metai, tačiau toks kvėpavimas, kaip dabar pas tave, rodo, kad tu eini ton pusėn. Jei yra insulino rezistencija, kraujyje tyrimo metu anksčiau ar vėliau ims rasti padidėjusį gliukozės kiekį ir kartu didės cholesterolis.
Gali nueiti pasitikrinti, gal jau ir dabar bus randama.
Jei tu dabar vietoj neekologiškos mėsos lapnosi daug ekologiškų vaisių, tavo problemos tik gilės, nes fruktozė(vaisinis cukrus) tik didins rezistenciją insulinui. Vaisius cukrų, medų turėtum pamiršti iki pat, kol pasikeis kvėpavimas, kas rodys, jog pusiausvyra atsistatė.
dabar aš išsakiau, ką man parodė tie tavo kvėpavimo parametrai, tačiau jei nori daugiau informacijos sužinoti kas ir kaip pas tave su tais balansais, tai turi darytis rimtą metabolizmo tyrimą pas specus.
Paskaičiavus 10-(90:5)= 10-18= -8
-8 tai rodytų besivystančią rezistenciją insulinui, Tai nereiškia, kad tu jau dabar turi diabetą,(nenoriu gąsdinti) iki jo gal dar toli, ne vieneri metai, tačiau toks kvėpavimas, kaip dabar pas tave, rodo, kad tu eini ton pusėn. Jei yra insulino rezistencija, kraujyje tyrimo metu anksčiau ar vėliau ims rasti padidėjusį gliukozės kiekį ir kartu didės cholesterolis.
Gali nueiti pasitikrinti, gal jau ir dabar bus randama.
Jei tu dabar vietoj neekologiškos mėsos lapnosi daug ekologiškų vaisių, tavo problemos tik gilės, nes fruktozė(vaisinis cukrus) tik didins rezistenciją insulinui. Vaisius cukrų, medų turėtum pamiršti iki pat, kol pasikeis kvėpavimas, kas rodys, jog pusiausvyra atsistatė.
dabar aš išsakiau, ką man parodė tie tavo kvėpavimo parametrai, tačiau jei nori daugiau informacijos sužinoti kas ir kaip pas tave su tais balansais, tai turi darytis rimtą metabolizmo tyrimą pas specus.
Aš nesu miltinių patiekalų mylėtoja-bandelių niekada nemėgau, išpūsti batonai niekad neviliojo, namie-tik mano minėta rupių, pilno grūdo ruginių miltų duona kepta ant raugo. Esu tik atsitiktinė kartais valgytoja-MB savaitgalį kepa blynus ar pati kokį pyragą iškepu, visokios šventės, lankymaisi pas anytą, mamą, svečiuose ir pan. Antsvorio neturiu tik pastovaus darbo dėka (nepersiėdimai, sportas, saldumynų, bulvinių patiekalų vengimas, nevalgymas naktimis, saldaus alkoholio atsisakymas ir t.t. ir pan.)-esu labai linkus pilnėti ir kaupti svorį-su kiekvienu nėštumu priaugdavau po 25-27kg, nors visi trys vaikai ir gimė 4,5-5kg svorio, bet likusius 15-18, tai reikdavo numest
Paskaičiavom ir vyro, gavosi +9, tai jis rūgštelė, o aš šarmelis
Sveikatą man privalu tikrintis kasmet, cholesterolis norma, cukrus norma, tik eritrocitų nusėdimo greitis per didelis ir visad hemoglobionas per mažas. Na, dar tachikardija, bet ji man nuo pastovių stresų.
Vaisius stengiuosi valgyti tik pirmoje dienos pusėje, be priedų ir kaip atskirą valgymą. Jie sudaro mažiausią raciono dalį.
Gal žinote kur metabolinius tyrimus daro Kaune? Ačiū, * voresta *, už išsamumą ir šiek tiek už pagąsdinimus
QUOTE(Hippie @ 2013 10 22, 01:54)
Va tokiu laiku jau galiu skirti sau laiko po visų vaikų namų darbų, tualetų, pasakų, dainų, nugarų kasymų, tada valgio ruošimo, buities darbų ir t.t. ir pan. ir planų rytojui surikiavimų, bei kelių įsipaeigojimų atlikimo
Niu kada perskaityt 15 temų? 
Labas rytas
pora mėnesių jau be jokių kruopų, duonų, makaronų laikaus ir vis ką nors iš spintelės iš jų išmetu, kad nebadytų akių
, nors ir nesinori visumoje. Net nežinau ko norėtųs po kiek laiko, einant ir pro kepinių parduotuvę kvapai nebelabai vylioja.
Tik su tuo kokoso aliejum dar problema - nu nelenda jis man vienas visai, gamint ant jo galiu, bet taip šaukšteliais kaip jūs čia rašot nesivalgo.
pora mėnesių jau be jokių kruopų, duonų, makaronų laikaus ir vis ką nors iš spintelės iš jų išmetu, kad nebadytų akių
Tik su tuo kokoso aliejum dar problema - nu nelenda jis man vienas visai, gamint ant jo galiu, bet taip šaukšteliais kaip jūs čia rašot nesivalgo.
QUOTE(Hippie @ 2013 10 22, 00:54)
O kaip su jumis elgiasi, skriaudžia?
Nes, jei į gerą geru-tai puiku
O į blogą išvis sveikiau nereaguoti
Aš tai stengiuos į viską tolerantiškai, bet niekada nemėgau, išpūsti batonai niekad neviliojo, namie-tik mano minėta
hm. anksciau kai pasakydavo ka izeidziancio - patyledavau ar dar bogiau-atsakydavau i klausima jei ko klausia tokio ko ne ju nosim. o db nebetyliu jei mane tai biesina. pasakau. arba matau kad atgal atkertu zmonem kurie negraziai sneka
QUOTE(cushy @ 2013 10 21, 18:07)
Gal tam psl. rusiškų kokių yra? Jei nesunku, gal pavadinimus parašytum?
Rusiškų neieškojau, tiesą sakant. nepamenu, kokių aš turiu, bet kelis pavardint galiu - It starts with food, practical paleo, well fed, paleo comfort foods, paleo answer, paleo diet (šitos loren cordain), Nikki Young kelios receptų knygutės, everyday paleo, paleo solution robb wolf'o dar. Žodžiu, įvedžiau į paiešką "paleo"" ir išmetė krūvą
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 22:59)
Kodėl mėsa po tiek virimo netinka? O jei virčiau trumpiau ir želatinos įdėčiau tai būtų gerai?
aš dar savo karjeroj nei karto neviriau šaltienos, bet jau brestu
QUOTE(Soprana @ 2013 10 21, 22:46)
Sveikos
Pataikiau ant naujokiu bangos
Dabar skaitau jusu viena tema kur diskutavot apie zalios mesos valgyma, dauguma rase, kad negali tokios valgyt, tai pagalvojau kad tikriausiai neragavot karpačio
man tai tikras delikatesas
Ir visai pagal paleo, nes patiekiama su alyvuogiu aliejumi (arba naminiu majonezu) ir salotomis. Beje tartaras taip pat gaminamas is zalios mesos ir taipogi laaabai skanus (ir vyras neburbia, kad mano paleo daug kainuoja, nes pats megsta siuos patiekalus).
O kam neskanus zalios spalvos avokadai, tai paieskokit guakamoles receptu, gaminti paprasta,ir skanu
Na ir uzduosiu viena klausima (siandien klausimu diena), ar imanoma perdozuoti su riebalais? As daznai jauciuosi alkana, net jei po kiekvieno maitinimo suvalau du arbatinius saukstelius kokoso aliejaus. Alkis atsiranda jau po 3-4 valandu. Darzoviu atrodo valgau pakankamai
Tai man reiketu arba didinti riebalu kieki arba darzoviu kieki? O gal tai "psichologinis" labiau alkis, nes iki paleo valgau po nedaug bet labai daznai
Gal kam pradzioje irgi taip buvo?
Pataikiau ant naujokiu bangos
Dabar skaitau jusu viena tema kur diskutavot apie zalios mesos valgyma, dauguma rase, kad negali tokios valgyt, tai pagalvojau kad tikriausiai neragavot karpačio
O kam neskanus zalios spalvos avokadai, tai paieskokit guakamoles receptu, gaminti paprasta,ir skanu
Na ir uzduosiu viena klausima (siandien klausimu diena), ar imanoma perdozuoti su riebalais? As daznai jauciuosi alkana, net jei po kiekvieno maitinimo suvalau du arbatinius saukstelius kokoso aliejaus. Alkis atsiranda jau po 3-4 valandu. Darzoviu atrodo valgau pakankamai
zinom ir carpaccio ir tatar, tik ne visa mesa tinka jiems gaminti, galbut ir kokybes atzvilgiu ne visada pavyktu gauti tos mesos ar zuvies. kai tinkamos mesos kilogramas kainuoja 70 euru, apie tokius delikatesus ne daznai galvoji, o is kiaules uodegos tokiu dalyku nepagaminsi
o del alkio tikrai buvo pirmom savaitem, bet paskui kazkaip dasilo ir net tuos tris kartus suvalgyti ne visada budavo apetito.
Tiesa, pamenat, skaičiavau išlaidas ir sakiau, kad pabrango maistas mums apie 20 procentų. Panašu, kad viskas grįžo į vėžias, ir pabrangimo nebeliko
Gal mažiau suvalgom?
Nors atrodo, kad ir valgom tiek pat, ir perkam tą patį
Žodžiu, reikės dar pastebėti ilgalaikes tendencijas ir toliau.







