Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir panikos priepuoliai

Sveikos.

Prieš keletą metų pirmą kartą susidūriau su panikos priepuoliu, šiemet jie vėl atsinaujino. Suvokdama, kad tai grynai psichologinė liga, gydžiausi pati - arbatomis, geresne mityba, vitaminais, sportu. Priepuoliai retėja, dažniausiai pasireiškia, kai atsiduriu masinėje vietoje - teatre, sausakimšame koncerte ar pergrūstame troleibuse.

Planuojame su vyru vaikelį, bet pradėjau nerimauti, kaip jausiuosi būdama nėščia ir kaip išnešiosiu vaikelį, jei panikos priepuoliai vėl kartosis.

Pradedu galvoti, gal man visų pirma eiti pas neurologą, pradėti gerti kokius antidepresantus, tada valyti organizamą ir tik po kokių metų bandyti pastoti. Bet kas garantuos, kad tai tikrai padės ir kad antidepresantai nepakenks vaisingumui.

Prašau patarimo tų, kurios susidūrusios su šia baisia liga.
Atsakyti
As nemanau, kad jum skirs antidepresantus ar dar kazkoki gydyma vaistais schmoll.gif Greiciauisiai gausit kelias sesijas su psichologu ir bandys dirbti su jusu mastymu, atrasti kodel tie priepuoliai kyla ir bandyt rasti buda kaip ju isvengti kai jauciat, kad gali prasidet.
Manau gera ideja nueit pasikonsultuot pas psichologa pries pastojant ir ziureti ka jie sako apie tai ir koki ju pasiulymai 4u.gif
Atsakyti
pastojus labai keiciasi hormoninis fonas, kazkur esu skaicius, kad labai daznai depresija ir jai giminingos ligos nestumo metu pasitraukia, taciau gali atsinaujint gimus veikeliui (vel del hormoniniu svyravimu). Su psichoterapiautu visada naudinga pasikonsuktuoti, o siaip dar rekomenduociau isbandyt joga ar kitas relaksacines technikas. Esu tai patyrusi ir zinau, kad tikrai padeda 4u.gif
Atsakyti
Laba, nezinau, kaip tu, bet as asmeniskai zinau, kada man prasideda panikos ataka ir vienintelis budas kaip su tuo susidoroti, tai paciai ismokti ji suvaldyti, ka siuo metu ir mokausi, pati be jokiu psichologu (bandyti sureguliuoti kvepavima, nepasimesti, prisiminti koki juokeli, isgerti vandens, uzsimerkti ir tiesiog apsimesti, kad niekas manes nemato ir as nieko nezinau, bei nematau). Antidepresantai tau nepades, nes cia ne depresija ir net nera liga, tai tiesiog praradimas savikontoles, tau nepriimtinoje ir nerima kelencioje situacijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Markata: 27 spalio 2013 - 17:52
Antidepresantai nepades, arba pades slopinti , bet negydyti. Manau reiketu suvokti kaip "veikia" tie panikos priepoliai, koks ju mechanizmas , tada jau bus nebaisu smile.gif Sakau is savo patirties. Ir kai buvau nescia man uzeidavo verysad.gif Bet nemanau kad tos bjaurybes tureti itakoti Jusu laimei . Mano nuomone reimetu Jums susirasti gera psichoterapeuta, kuris nepultu kaisioti Jums antidepresantus, bet pades susidoroti paciai su panikos atakomis .
Kaip bebutu Jums baisu , zinokite kad kaip netiketai atejo, taip ir dings smile.gif
Atsakyti