Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

Sena tema
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 13:35)
Kaip iš siaubo filmo...smile.gif


kodėl?

šiaip ilgiau gaminamus valgius irgi stengiuosi daryti ne vienam kartui. lietiniai blynai, virtiniai, žemaičių blynai, kugelis, balandėliai. tas pat troškinys - jis puikiai sulaukia valgymo šaldiklyje. paprastai naudoju ledų dėžutes.
p.s. labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 14:35)
Kaip iš siaubo filmo...smile.gif
Mano šaldiklyje -trintos braškės, juodi serbentai, mėlynės, pupelės, petražolės ir krapai.
Morkų sultys skanios tik šviežios. Netinka jas laikyti. Be to vaisių ir daržovių niekad nemaišau.

Matyt, išgąsdino žodis "konteineris"? biggrin.gif
Aš taip vadinu plastikinę dėžutę maistui, kurioje vyras paskui vežasi pietus ir pusryčius į darbą:

user posted image

Man taip patogu, gaminu didesnį kiekį, dalį suvalgom iškart, kas lieką - šnai į konteinerius ir į kamerą (ar į šaldytuvą, jei ryt vešis).
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2013 11 03, 14:28)
g.gif jūs čia rimtai smile.gif kaip Belgijoj man grange išlaidos labiau į kukliąją pusę net.


Nezinojau kokios kainos Belgijoj, paverciau i litus ir man labai daug pasirode, bet va po paaiskinimo viskas aisku pasidare ir suma tikrai thumbup.gif

QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 11 03, 15:15)
zemuogiu nesaldykit, valgykit sviezias, kai turit. Saldomos netenka viso, kas jose gero yra.

kodel? As tai nieko cia siaubingo nematau  g.gif Jei galima nusipirkt saldyta pica, saldytus blynus ar cepelinus, tai kas siaubingo, kad zmogus savo gaminta troskini uzsaldo?


Nesuvalgom visko sviezio, tai ko nesuvalgom ir saldom. Man labai skanu saldytos zemuoges su manu kose essen.gif
Pastebejau, atejus uogu sezonui as labai greit ju atsivalgau, o va saldytos bet kokios uogos man taaaip skanu!

As irgi nieko blogo nematau saldyt troskinius ar sriubas. Pvz Amerikoj tos pacios sriubos nevalgo antra diena, kas lieka -saldo, o kai reikia greitai atsisildo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 16:42)
Nezinojau kokios kainos Belgijoj, paverciau i litus ir man labai daug pasirode, bet va po paaiskinimo viskas aisku pasidare ir suma tikrai  thumbup.gif
Nesuvalgom visko sviezio, tai ko nesuvalgom ir saldom. Man labai skanu saldytos zemuoges su manu kose essen.gif
Pastebejau, atejus uogu sezonui as labai greit ju atsivalgau, o va saldytos bet kokios uogos man taaaip skanu!

As irgi nieko blogo nematau saldyt troskinius ar sriubas. Pvz Amerikoj tos pacios sriubos nevalgo antra diena, kas lieka -saldo, o kai reikia greitai atsisildo wink.gif

man dar labai faina amerikieciu tradicija-likus kokiam menesiui iki gimdymo,moters drauges gamindamos vis uzsaldo po kokia porcija draugei ir sunesa jai i saldikli.skaiciau mamu forumuose atsiliepimus isbandziusiu,sake labai faina,nes ivairaus ivairiausiu skoniu ir skirtingu virimu stiliaus maisto uztenka geram menesiui,per kuri mama speja pailset,atsigaut,isivaziuot i maitinimus ir pan.. smile.gif

o grange tada labai suprantu,nes nevalgant kiaulienos visos kitos mesos uzsieni gana brangios,tada lieka verstis paukstiena daugiausiai..
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 11 03, 16:59)
man dar labai faina amerikieciu tradicija-likus kokiam menesiui iki gimdymo,moters drauges gamindamos vis uzsaldo po kokia porcija draugei ir sunesa jai i saldikli.skaiciau mamu forumuose atsiliepimus isbandziusiu,sake labai faina,nes ivairaus ivairiausiu skoniu ir skirtingu virimu stiliaus maisto uztenka geram menesiui,per kuri mama speja pailset,atsigaut,isivaziuot i maitinimus ir pan.. smile.gif


Tikrai ideja thumbup.gif dar esu skaicius kad nestumo metu reikia ir paciai vis kazka gaminant atideti dali maisto ir susaldyti, kad gimus leliukui pradzioj butu lengviau. Gerai kai vietos saldiklyje yra arba saldiklis didelis, tada tikrai geras budas pasilengvinti sau buiti tokiu metu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 11 03, 16:39)
Matyt, išgąsdino žodis "konteineris"?  biggrin.gif


Aš supratau, tiesiog laki vaizduotė - konteineris sriubos šaldytuve blink.gif
O jei rimtai, kaip ta sriuba, kai atšildai?
Šaldau koldūnus, virtinius, Bolonės padažą. Kitko nesu bandžius.

Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 11 03, 16:28)

labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.


Gera idėja, Karusia.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 16:45)
nestumo metu reikia ir paciai vis kazka gaminant atideti dali maisto ir susaldyti, kad gimus leliukui pradzioj butu lengviau.

gimus leliui vyras turetu daugiau padet, jei ne su vaiku, tai prie namu ruosos, tai nereikes pries gimdyhma moteriai papildomai gamint.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 18:24)

O jei rimtai, kaip ta sriuba, kai atšildai?


Mums tinka, tiek sriubos, tiek troškiniai, varškė, visokius koldūnus, blynus, picas irgi šaldom, bandžiau net sūrį šaldyt, irgi ok. Bet čia skonio ir požiūrio reikalas visgi ax.gif Yra žmonių, kuriems "neskanu" antrą dieną tą patį valgyti ar antrą kartą tą pat dieną, yra kam "neskanu" mikrobangėj šildytas maistas, tai analogiškai buvo pasisakymų temoje, kad atšildžius neva pasikeičia skonis kai kurių patiekalų/produktų. Rašau "neva", nes čia toks subtilus dalykas, vieni jaučia, kiti ne...
Mano vyras jai keleri metai vežasi maistą iš namų į darbą, viskas jam skanu ir tinka, truputėlį pamažėjo viršsvoris (nes lyginant su kavinėmis galima kontroliuoti riebumą ir porcijų dydį), maisto įvairenybė žymiai didesnė, mažiau bėdų su skrandžiu/virškinimu.
Aš jau 2 metai kai dirbu šalia namų ir grįžtu pietauti namo, bet kai dirbau toliau - irgi veždavausi maistą dėžutėse ir ateity vešiuosi, kai dirbsiu kitoje įmonėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 18:26)
Šaldau koldūnus, virtinius, Bolonės padažą. Kitko nesu bandžius.


Kad saldyti galima beveik viska!
Esu girdejus, kas saldo agurkus, nors situ as neisivaizduoju susaldytu.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2013 11 03, 12:28)
g.gif jūs čia rimtai smile.gif kaip Belgijoj man grange išlaidos labiau į kukliąją pusę net.

aha, tai vat ir rašiau, kad galėjo būt ir daugiau, nes mėsos mažai pirkom, buvo iš seniau,tokių ryžių makaronų, miltų, aliejaus ir nebuvo pirkta, nes neperki tokių dalykų gi kas mėn...
bet kadangi pasikeitus mano valgymo įpročiams ir kiekiams, tai dar dėl to galvojau kad turi būt mažiau šiek tiek, o ne kaip seniau.

QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 12:35)
Morkų sultys skanios tik šviežios. Netinka jas laikyti. Be to vaisių ir daržovių niekad nemaišau.

a nu va nežinojau, tai ten man morkų sultys ir sugadino...

QUOTE(Akela. @ 2013 11 03, 14:59)
o grange tada labai suprantu,nes nevalgant kiaulienos visos kitos mesos uzsieni gana brangios,tada lieka verstis paukstiena daugiausiai..

na taip, bet mes jautieną perkam visada, faršas ir jautienos arba vištienos, vištieną valgom ir dažnai, man patinka, nes minkšta mėsytė, kalakutienos tik faršą, kažkaip kitokio tipo nelab. mėgstu kalakutienos, nežinau kodėl g.gif daugiau dar žuvį. o iš kitų mėsų,tai aviena karts nuo karto, vasara daugiau gal ant grotelių lauke, tokios triušienos nemėgstam nei vienas, arklienos tuo labiau lotuliukas.gif tai nelabai kas ir lieka.
jautienos kaina dar pas mus visai normali, palyginus su Lietuva, pvz...

dėl šaldymo, aš ir šaldau labai daug ką, labai gerai, kai lieka koks kotletukas ar dar kas ko nesuvalgom, troškinys, sriuba ar blynai, iš kart į šaldiklį, kai paskiau tingisi gamint išsitrauki ir gerai.
skonio pasikeitimu aš nesiskundžiu, kažkaip nejaučiu mastau.gif

agurkų neteko šaldyt dar, bet svogūnų laiškus pvz šaldžiau paskiau šaltibarščiams naudojau.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 18:07)
Kad saldyti galima beveik viska!
Esu girdejus, kas saldo agurkus, nors situ as neisivaizduoju susaldytu.

esu šaldžiusi. Dar netgi labai mandriai - mažomis porcijomis, svogūnų laiškų ir krapų patale smile.gif atšildai jau kefyre, kai ruoši šaltibarščius. Kitu atveju jie pavandeniję ir neskanūs. Na dar agurkinę sriubą galima, bet neparuošti - neskanūs. Tarkime - dviem balais prasčiau nei šiltnaminiai ispaniški žiemą smile.gif
Atsakyti