na ir man keista
tai jei eina i mokykla, manau, sugebetu patys kazka susimeistraut ar pasisildyt
o dabar taip gaunasi, kad ir nesamoniu privalgo, ir neismoksta savim pasirupint
QUOTE(lyrika @ 2014 01 31, 14:08)
sveikos,
kalbaapie naujas technologijas, as turiu orkaite, kurioje reguliuojasi laikas ir galima atideti gaminima, bet nelabai sugalvoju ka greitai pagaminti ryte ir ideti, kad vakare butu jau pagaminta.
koki varskes apkepa? bet ji darau su plaktais baltymais, tai ar nesusmegs? bulviu plokstaini? bet kiek terliones kol paruosiu, plius pajuoduos bulves.
esu taip gaminus plova ir kotletus, bet ka cia tokio gan lengvo ir greito galima ryte sumesti, kad butu ir skanu, ir maistinga ir nepagestu per diena orkaiteje? bandeles kokias? bet vakarienei nesinori tokio maisto..
pagalvojau, kad kokia vista galima taip iskepti ar kokius emsos suktinukus, gal dar zuvi.
bet mes su MB esam marmalu megejai, retkarciais smotas mesos labai tinka, bet daznai noris troskiniu visokiu.
kalbaapie naujas technologijas, as turiu orkaite, kurioje reguliuojasi laikas ir galima atideti gaminima, bet nelabai sugalvoju ka greitai pagaminti ryte ir ideti, kad vakare butu jau pagaminta.
koki varskes apkepa? bet ji darau su plaktais baltymais, tai ar nesusmegs? bulviu plokstaini? bet kiek terliones kol paruosiu, plius pajuoduos bulves.
esu taip gaminus plova ir kotletus, bet ka cia tokio gan lengvo ir greito galima ryte sumesti, kad butu ir skanu, ir maistinga ir nepagestu per diena orkaiteje? bandeles kokias? bet vakarienei nesinori tokio maisto..
pagalvojau, kad kokia vista galima taip iskepti ar kokius emsos suktinukus, gal dar zuvi.
bet mes su MB esam marmalu megejai, retkarciais smotas mesos labai tinka, bet daznai noris troskiniu visokiu.
Taip, vienas dalykas tokią orkaite turėjau galvoje. Neturiu kol kas, galvoju pirkti ar ne.
Kiek suprantu galima:
- ant skardos sudėti paprieskoniuota vištiena, mesa, šaldytas daržoves;
- daryti troskinius su mėsa-kruopom-daržovėmis, alia plova,
- cenakus,
- kepti mėsos smota,
- ant skardos sudėti iš šaldiklio koldūnus, lietinius su idaru, per dieną atitirps orkaitėje
Be abejo viskam reikia skirti laiko. Nenorėkim, kad produktai patys išliptu iš šaldytuvo ir atsigultu i orkaite.
Dar galvoju apie multifunkcini puodą. Yra tema čia forume. Susirasit, jei bus įdomu.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 12:23)
O kur jo pirkt
aš tokius troškinius visokius tai labai mėgstu, ir prie jų paprastai nėra daug darbo, ir greit, ir skanu, ir dažniausiai nėra brangu, kas irgi gerai
aš tokius troškinius visokius tai labai mėgstu, ir prie jų paprastai nėra daug darbo, ir greit, ir skanu, ir dažniausiai nėra brangu, kas irgi gerai
priklauso nuo to kokia troskini gamini
o jei troskinys : verdi makaronus, ir tuo pat metu keptuvej apkepi saldytas darzoves, tada galima per 15 min. bet viskas is pusfabrikaciu .
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 15:10)
Čia matyt kaip kam. Man tų 10-15 min pakanka tik sriubai, troskiniui pašildyti, atsildytu blynelių pakepti. Na dar garų puode galima žuvies kepsnį su darzovemis pagarinti.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.
man taip pat. be to i gaminimo laika as iskaiciuoju ir gaminant panaudotu indu, prietaisu plovima sluostyma, gaminimo pavirsiu isvalyma ir pan. virtuveje turi buti baigti visi darbai.
QUOTE(rytojryta @ 2014 01 31, 15:29)
o jei troskinys : verdi makaronus, ir tuo pat metu keptuvej apkepi saldytas darzoves, tada galima per 15 min. bet viskas is pusfabrikaciu .
Apie tokius ir kalbėjau
Šiaip makaronai ne pufabrikatis, o normalus dalykas, o šaldytose daržovėse maistingųjų medžiagų nė kiek ne mažiau, nei nešaldytose (kažkada specialiai ieškojau info ta tema).
Aš tokius dažniausiai makaluoju su ryžiais, truputis prieskonių, niam niam
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 01 31, 14:26)
Ankstesniame darbe užtrukdavau trumpiau, grįždavau būtent apie 17.30, tai negaila būdavo pusvalandžio virtuvėje, nes gaminti aš visai mėgstu, man patinka, įdomu ir smagu.
O dabar, grįžus vėlai, ne tik kad labai alkani būnam ( su pavakariais bandžiau, man suveikia, bet vyras nesveikai užsiėmęs dažniausiai ofise, kad jam ir tuos riešutus sugriaužt iš galvos išeina), bet ir nesinori laiko daug skirti, nes kol pasigamini, suvalgai, gaunasi gana vėlu, praktiškai namie tik kažką apsitvarkai ir gult
O dabar, grįžus vėlai, ne tik kad labai alkani būnam ( su pavakariais bandžiau, man suveikia, bet vyras nesveikai užsiėmęs dažniausiai ofise, kad jam ir tuos riešutus sugriaužt iš galvos išeina), bet ir nesinori laiko daug skirti, nes kol pasigamini, suvalgai, gaunasi gana vėlu, praktiškai namie tik kažką apsitvarkai ir gult
Jei mėgsti ir patinka, tai gal vertėtų išnaudoti tą laiką kol vakarieniaujat ar apsitvarkot.
Antradienis.Vakariene suvalgot. Aišku pakol kepa kokia kiaušinienė jūsų vakarienei, manau rasit laiko pastatyt puodą vandens ir įmesti vištienos sparnelių. Pavakarieniaujat, sparneliai verda. Po vakarienės nulupat supjaustot morka, bulve, supjaustot kopūsta (jei tingisi galima tiesiog šaldytų daržovių mišinį) imetat i puodą viską + prieskoniai ir tegu kunkuliuoja sau sriuba. Nereikia stovėti ir žiūrėti į dangtį. Laiko pojūtį turit. Isjungsit sriuba laiku. Galit eiti maudytis, tv žiūrėti.
Treciadieni ryte pastatot sriuba i saldytuva, kad nesurugtu ir iš šaldiklio istraukiat mėsos gabaliuką ar faršo.
Grįžtat namo - pasišildot sriubą. Vakarienė ant stalo.
Pakol šildot sriubą manau rasit laiko uzplikyti stikline ryžių verdančiu vandeniu. Papjaustyt mėsa gabaliukais ir pakepinti keptuvėje mėsą (ar faršą). Sukrečiat pakepinta mėsa i puodą. Ji tik apskrudus turi būt. Eikit savais reikalais uzsiimti. Ryziams pakaks pusvalandžio išbrinkti. Nuskutat morka, sutarkuojat i puodą ant mėsos, ant viršaus supilat ryžius su visu vandeniu. Prieskoniai. Vandens turi būti kad apsemtu viską ir dar kokių vienu pirštu daugiau. Nemaisykit. Pastatykit virti ant mažos ugnies. 40 min ir pakanka. Nebūtina stovėti virš puodo. gaunasi alia plovas. Galima eiti maudytis kol jis verda.
Ketvirtadienis. Ryte pastatot plova i šaldytuva ir ... mastot ką valgysit penktadieni po darbo - ta reikia iš šaldiklio traukti.
Nežinau, gal kam tiks kažkas, ką parašiau.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 15:28)
Taip, vienas dalykas tokią orkaite turėjau galvoje. Neturiu kol kas, galvoju pirkti ar ne.
Kiek suprantu galima:
- ant skardos sudėti paprieskoniuota vištiena, mesa, šaldytas daržoves;
- daryti troskinius su mėsa-kruopom-daržovėmis, alia plova,
- cenakus,
- kepti mėsos smota,
- ant skardos sudėti iš šaldiklio koldūnus, lietinius su idaru, per dieną atitirps orkaitėje
Be abejo viskam reikia skirti laiko. Nenorėkim, kad produktai patys išliptu iš šaldytuvo ir atsigultu i orkaite.
Dar galvoju apie multifunkcini puodą. Yra tema čia forume. Susirasit, jei bus įdomu.
Kiek suprantu galima:
- ant skardos sudėti paprieskoniuota vištiena, mesa, šaldytas daržoves;
- daryti troskinius su mėsa-kruopom-daržovėmis, alia plova,
- cenakus,
- kepti mėsos smota,
- ant skardos sudėti iš šaldiklio koldūnus, lietinius su idaru, per dieną atitirps orkaitėje
Be abejo viskam reikia skirti laiko. Nenorėkim, kad produktai patys išliptu iš šaldytuvo ir atsigultu i orkaite.
Dar galvoju apie multifunkcini puodą. Yra tema čia forume. Susirasit, jei bus įdomu.
apie koldunus ar lietinius nepagalvojau, reiks pabandyti.
su troskiniais esme, kad ryte skubant i darba, tai beveik neimanoma. man skaniausii troskiniai, kuriuose daug skirtingu darzoviu, tai vien ju supjaustymas kiek truktu..
cenakai irgi, skusti bulves, pjaustyti kitas darzoves, o jeigu dar mesa apkepant atskirai?
tai va belieka mesos smotai, kibinai ir kazkokios koses, i kurias nedaug reikia ko prideti. pvz plova as visad kepu su atskirai troskinta mesa, tai vel kiek ruosimosi
daugiafunkscini puoda tevam Kaledom padovanojom, labai super dalykas, labiausiai patenkinti del visokiu marmalu gaminimo, apkepu ir del sriubos virimo. va toks puodas mna patiktu, imeti pora skustu bulviu gabaliuku, burokeliu stiklainiuka, dar kokio rukyto gyvuno dalele, prieskoniu ir grizus gauni garuojancius barscius
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 16:19)
Aha, šitas metodas geras, kartais praktikuojam - kol valgai ir kai pavalgai, pagamini vakarienę (ar pasiruoši produktus) kitos dienos vakarienei
Arba jei gaminam ką nors sekmadienį, tai jau gaminam didesnę porciją, kad pirmadieniui, o gal net antradieniui, jei ne greit gendantis daiktas, užtektų.
Tenka suktis, kas belieka
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 16:19)
kartais taip darau, bet priklauso nuo turimo jegu kiekio
paaukokit savaitgali ir daug supjaustytu darzoviu uzsaldykite
moliugai, morkos, cukinijos, brokoliai....ryte issimi is kameros mesa supjaustyta mazais gabaleliais, vakare kol nuskuti ir supjaustai kelias bulves, mesa keptuvej apkepa, viska i puoda, is kameros saldytu darzoviu, prieskoniukai ir po 20-30min skanus troskinys
Ntu-Kpi, visiskai teisingai
as gamindama vakariene begale kitu darbu padarau...kol verda bulves, kepa mesa, pasidarau visus buities darbus, nusivalau makiaza ir pan....tikrai nera taip, kad puse val ir stoviu prie puodu...
Ntu-Kpi, visiskai teisingai
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 31, 15:10)
Čia matyt kaip kam. Man tų 10-15 min pakanka tik sriubai, troskiniui pašildyti, atsildytu blynelių pakepti. Na dar garų puode galima žuvies kepsnį su darzovemis pagarinti.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.
Per tiek laiko neįsivaizduoju ką galima dar pasidaryti. Rimto ir ne pusfabrikačių.
Aš jau rašiau, ką aš gaminu per tuos 10-15 min
Štai:
QUOTE(dontstop @ 2014 01 30, 20:35)
Aš vakarienei dažniausiai valgau sriubą, kurios priverdu didelį puodą sekmadieniais. Jei ne sriubą, tai omletą kokį, vasarą - šviežių daržovių salotas
Vyras sriubą valgo pietums, tad vakarienėms, jei aš pirma grįžtu iš darbo, jam gaminu dažniausiai:
makaronus su daržovėmis/varške/sūriu/pievagrybiais/tunu
košes, pvz kuskusą su daržovėmis ir sūriu. Kuskuso virti nereikia, tik užpilti vandeniu, tikrai greitai pasigamina;
ale picas iš šaldytos tešlos (atšildau mikrobangėj per kelias min);
tuno ar panašias salotas, kur tik supjaustyt ingridientus reikia.
Niekad vakarienėms nevalgom mėsiško.
Pusvalandį prastovėti prie viryklės ir man būtų daug
Vyras sriubą valgo pietums, tad vakarienėms, jei aš pirma grįžtu iš darbo, jam gaminu dažniausiai:
makaronus su daržovėmis/varške/sūriu/pievagrybiais/tunu
košes, pvz kuskusą su daržovėmis ir sūriu. Kuskuso virti nereikia, tik užpilti vandeniu, tikrai greitai pasigamina;
ale picas iš šaldytos tešlos (atšildau mikrobangėj per kelias min);
tuno ar panašias salotas, kur tik supjaustyt ingridientus reikia.
Niekad vakarienėms nevalgom mėsiško.
Pusvalandį prastovėti prie viryklės ir man būtų daug
O jei nieko negaminu, mano vyras tiesiog atsipjauna lašinių arba varškės sūrio ir valgo su duona
QUOTE(Eden@ @ 2014 01 31, 16:30)
paaukokit savaitgali ir daug supjaustytu darzoviu uzsaldykite
moliugai, morkos, cukinijos, brokoliai....ryte issimi is kameros mesa supjaustyta mazais gabaleliais, vakare kol nuskuti ir supjaustai kelias bulves, mesa keptuvej apkepa, viska i puoda, is kameros saldytu darzoviu, prieskoniukai ir po 20-30min skanus troskinys
Ntu-Kpi, visiskai teisingai
as gamindama vakariene begale kitu darbu padarau...kol verda bulves, kepa mesa, pasidarau visus buities darbus, nusivalau makiaza ir pan....tikrai nera taip, kad puse val ir stoviu prie puodu...
Ntu-Kpi, visiskai teisingai
savaitgali stengiuosi pasigaminti kazkokius mesiskus dalykus labiau, pvz prikepti kotletu ar karbonadu, ar tai kibinais saldikli uzvaryti, koldunais, kad butu tokio rimtesnio maisto ekstra atveju
kadangi visa sestadieni tvarkausi, sekmadieni vakare ruosiu maista savaitei, nebesinoretu dar pjaustyti darzoviu kalnelio.. vasara buvau pasiruosus apvirtu morku, sparaginiu pupeliu,zaliu zirneliu ir viska sudejus i kamera, ale baiges geris
greiciau ateitu siltesni orai, tada kazkaip nekyla bedu del valgio, tinka ir greiti saltibarsciai su duona , ir salotos kokios, ir dar kazkas tokio paprastesnio, lengvesnio, o ziema kazkaip noris tokio rimtesnio maisto, kuriam paruosti uztrunka laiko nemazai..
ai va dar koks receptas, daznai tiesiog isverdu makaronus, iversiu konservuoto tuno ir idedu pomidoru padazo, prieskoniu. arba tiesiog perku tuna su pomidoru padazu, tada is viso liuks. ir gaunas itin greita





