Aš picą labai retai kepu, kai lieka visokių likučių, tada viskas puikiai susinaudoja. Nes jei specialiai produktus supirkinėti, tai tikrai nepigiai gaunasi.
Aišku dar priklauso nuo to, kas ir kokiais kiekiais dedama ant viršaus. O pado tai aš nemoku padaryti normalaus, tai perku malsenos jau paruoštą mišinį.
Jei jau labai labai užsimanom picos, tai užsisakom iš čili, šeimyninę už 19 lt. Tik jau seniai neužsisakinėjom , gaila pinigo.
Aš porus smulkiai supjausčiau ir puikiausiai užsišaldė
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 02, 02:11)
Prieskoniai - krapai petražolės, bazilikas, ... - praplauni, supjaustai suberi į indelį ir į šaldiklį.
Prieskonių nebepjaustau prieš šaldymą. Šaldau maišeliuose, paskui dar sušalusius truputį pagniaužau rankomis ir jie sutrupa, darbo mažiau - rezultatas tas pats.
QUOTE(Pireja @ 2014 02 02, 23:51)
Gal esate bandziusi poru baltaja dali saldyti? As siandiena juos nuploviau, supjausciau ir sukisau i kamera. Savaites eigoje tureciau sunaudoti, bet kazkaip visai nesu tikra, kad gera saldymo buda pasirinkau.
Šimet turim šaldytų. Truputį pavandenija atšildyti, nebelieka traškumo. Man tinka ten kur reikia kepti, troškinti.
Tikiuosi įsijungti į jūsų ratelį.
jau kelinti metai suvedinėju visus čekiukus ir išlaidas į excelį, tai kaip sakoma bazę turiu, tik kad tas suvedimas daugiau informacijai, o ne taupymui. Nors tiesą sakant pavyko sumažinti išlaidas pieno produktams: sūreliai, vaikiškas pienas, jogurtas ir pan. Tiesiog nustojau pirkti, tai dabar kai nuperku kokį sūrelį, gaunasi, kad ir savaitę pragulėtų šaldytuve, kol neprimenu, kad yra
Vadinas tai nėra pirmo būtinumo produktas.
Mano excelio failiukas labai smulkiai išskaidytas, tai bandysiu čia apibendrintai rašyti, kaip Saulius017 siūlė. Reik tik paskutinius čekiukus surašyt.
Dėl daržovių šaldymo, nieko neapvirinėju, šaldau tik nuvalytas ir susmulkintas, vėliau naudoju troškiniams ir sriuboms, tai net neatšildytas sumetu į puodą. Labai didelio skirtumo nematau.
Picas visad gaminu iš Dobele mišinio (man labiau patinka nei Malsenos, nereik tiek ilgai laukt, kol tešla pastovi). Tik išminkau tešlą, kol susiruošiu produktus, galima jau kočiot ir dėt ant skardos. Vaikams pati skaniausia pica: dešra ir sūris. Sau dar pridedu po ranka turimų produktų: faršo, tuno, virtos ar keptos vištienos gabaliukų, paprikos, pomidorų, marinuotų agurkų, svogūnų, pievagrybių.
jau kelinti metai suvedinėju visus čekiukus ir išlaidas į excelį, tai kaip sakoma bazę turiu, tik kad tas suvedimas daugiau informacijai, o ne taupymui. Nors tiesą sakant pavyko sumažinti išlaidas pieno produktams: sūreliai, vaikiškas pienas, jogurtas ir pan. Tiesiog nustojau pirkti, tai dabar kai nuperku kokį sūrelį, gaunasi, kad ir savaitę pragulėtų šaldytuve, kol neprimenu, kad yra
Mano excelio failiukas labai smulkiai išskaidytas, tai bandysiu čia apibendrintai rašyti, kaip Saulius017 siūlė. Reik tik paskutinius čekiukus surašyt.
Dėl daržovių šaldymo, nieko neapvirinėju, šaldau tik nuvalytas ir susmulkintas, vėliau naudoju troškiniams ir sriuboms, tai net neatšildytas sumetu į puodą. Labai didelio skirtumo nematau.
Picas visad gaminu iš Dobele mišinio (man labiau patinka nei Malsenos, nereik tiek ilgai laukt, kol tešla pastovi). Tik išminkau tešlą, kol susiruošiu produktus, galima jau kočiot ir dėt ant skardos. Vaikams pati skaniausia pica: dešra ir sūris. Sau dar pridedu po ranka turimų produktų: faršo, tuno, virtos ar keptos vištienos gabaliukų, paprikos, pomidorų, marinuotų agurkų, svogūnų, pievagrybių.
Na va, visi čekiukai suvesti. Sausis 4 asmenys
Mėsa 80 lt (dalis mėsos šaldiklyje)
Pieno produktai 158 lt (pirkau sviesto su nuolaida į šaldiklį, UHT pieno 24 vnt, grietinėlės gimtadienio tortams)
Žuvies produktai 27 lt
Daržovės 115 lt
Gėrimai, įskaitant alko 73 lt
Kitas maistas (pusgaminiai, kruopos, miltai, makaronai, aliejus, sausi pusryčiai, greitkošės ir pan. ) 184 lt
Saldumynai 83 lt
Maistas ne namie (t.y pietūs darbe, mokykloje, darželyje, kavinės) 292 Lt
Viso 916 Lt
Turint galvoje, kad buvo 3 gimtadieniai (nešėm vaišes į darželį, mokyklą, darbą), dalis kitų produktų buvo pirkti su nuolaida didesni kiekiai ilgesniam laikotarpiui, dalis daržovių savo užaugintos, duoną kepam patys, tai nėr tiek ir daug, bet žinoma, yra kur pasispausti. Žiūrėsiu, kaip seksis vasarį, ir mėnesis trumpesnis, ir turėtųme mažiau pirkt, pilnas šaldiklis ir spintelė.
Mėsa 80 lt (dalis mėsos šaldiklyje)
Pieno produktai 158 lt (pirkau sviesto su nuolaida į šaldiklį, UHT pieno 24 vnt, grietinėlės gimtadienio tortams)
Žuvies produktai 27 lt
Daržovės 115 lt
Gėrimai, įskaitant alko 73 lt
Kitas maistas (pusgaminiai, kruopos, miltai, makaronai, aliejus, sausi pusryčiai, greitkošės ir pan. ) 184 lt
Saldumynai 83 lt
Maistas ne namie (t.y pietūs darbe, mokykloje, darželyje, kavinės) 292 Lt
Viso 916 Lt
Turint galvoje, kad buvo 3 gimtadieniai (nešėm vaišes į darželį, mokyklą, darbą), dalis kitų produktų buvo pirkti su nuolaida didesni kiekiai ilgesniam laikotarpiui, dalis daržovių savo užaugintos, duoną kepam patys, tai nėr tiek ir daug, bet žinoma, yra kur pasispausti. Žiūrėsiu, kaip seksis vasarį, ir mėnesis trumpesnis, ir turėtųme mažiau pirkt, pilnas šaldiklis ir spintelė.
QUOTE(samira123 @ 2014 02 03, 21:55)
Viso 916
Labai neblogai, manyčiau (čia su savim lyginu
QUOTE(Pireja @ 2014 02 03, 22:29)
O ka is tos zaliosios dalies gaminti?
As naudoju taip pat,kaip ir balta,i sriuba man net geriau ta zalia dalis,skaniau man,o balta gal,sakyciau,labiau salotoms tinka,kur nereikia virti...
QUOTE(Pireja @ 2014 02 03, 20:29)
O ka is tos zaliosios dalies gaminti?
aš kai verdu sriubą tirštą,tai dedu viską, išplaunu ir tiek. salotom tada turbūt netinka, bet nedauju aš josalotom...
QUOTE(denaxa @ 2014 02 03, 21:50)
As naudoju taip pat,kaip ir balta,i sriuba man net geriau ta zalia dalis,skaniau man,o balta gal,sakyciau,labiau salotoms tinka,kur nereikia virti... 
As is baltos apkepa kepu arba apverdu, apvynioju kumpiu, uzpilu bechameliu, uztarkuoju surio, apkepinu orkaiteje. Siuo metu poru perku daug ir daznai, tai zalios dalies tik sriubai negaleciau sunaudoti (butu per daug). Man zalia dalis patinka misrainese, bet siuo metu jas retai darau (ziema norisi silto maisto), o uzsaldzius ir atsaldzius salotoms nelabai tiks.





