Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo metu plyšo gimda

Sveikos mamytės.

Turiu tokį klausimą: Ar įmanoma išnešioti vaiką, jei per ankstesį gimdymą plyšo gimda pagal seną randą????

Pirmas gimdymas - Ekstrinis CP. Gydytojas sakė, kad jei dar kada nors gimdysiu, reikes planinio CP apie 38 savaite. 36 savaite (pagal ginekologės paskaičiavimus) prasidėjo sarėmiai. Iš ryto buvo ant tiek silpni, kad pagalvojau, kad jei čia sąrėmiai tai tik paruošiamėji. Apie 8 valanda vakare prasidėjo stipresni ir kartojosi kas 15 minučių. 9 val jau buvau preimamajam, patikrinus - 6 cm atsidarymas. Aiškinau kad man sakė jog negalima leist, kad prasidėtų gimdimo veikla, bet neklausė, susisiekiau su gydytojų, nepasakosiu smilkmenų, bet nuėjus į tualetą, atsistojau ir pajaučiau tokį nežmonišką skausmą, kad kojas pakirto.. Jaučiau kaip pilnai nuo iki plyšo randas ant gimdos po pirmo CP. Ačiū Dievui gydytojas jau atvyko, padarė Cezarį. Sake dar kelios minutės - ir tikriausiai nei manęs nei vaikelio nebūtų. Viskas baigėsi gerai, po kelių valandų jau bandžiau vaikščiot ir t.t. Sakė - tik tu daugiau niekada negimdyk.

Žinojau pastojimo datą (nes vaikelis buvo neplanuotas, bet laukiamas smile.gif . Tai buvo per MMM. Ir apskaičiavus taip ir išejo kad buvo ne 36 savaitės, bet 38. Gimus vaikui, užrašė Ekstrinis CP 38 savaitės ir kelios dienos. Todėl padariau tokią išvadą, kad jeigu nebučiau sulaukius tų 38 savaičių, o bučiau pasirodžius ankčiau, neprasidėjus gimdymui, gal galima buvo įvertint gimdos rando buklę ir padaryti planinį CP anksčiau ir išvengti gimdos plyšimo.

Bet klausimas mano būtų toks... Ar yra mamyčių, kurios patyrė tokius gimdos plyšimus? Ar leido gydytojai pastoti dar? Gyvenu ne LT, todėl labai sunku susirasti gydytoją, su kuriuo galima būtų pasikonsultuoti tais klausimais. Pvz kad įvertintu gimdos rando būklę, kad pastojus galėčiau būti stebiama kaip galima dažniau ir tt.
Kiek internete ieškojau panašios informacijos - tuščia. Gal čia yra kokių gydytojų, akušerių, kurie savo praktikoje turėjo tokius nėštumus?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2013 11 26, 13:02)


Bet klausimas mano būtų toks... Ar yra mamyčių, kurios patyrė tokius gimdos plyšimus? Ar leido gydytojai pastoti dar?

Aš turėjau tris planinius cezarius. Trečio nėštumo pabaigoje gydytojas neleido laukti 38 savaitės, operacija buvo atlikta 37 ir 4 dienos. Prasidėjus operacijai gimdos randas plyšo. Gerai, kad buvau jau operacinėje.
Jau ir per antrą cezarį minėjo, kad gimdos sienelės išplonėjusios, retos ir randai prasiskyrę nėštumo pabaigoje. Po trečios operacijos griežtai rekomendavo daugiau jokių nėštumų.
Atsakyti
Aš nuosavos patirties neturėjau, bet moterys pagimdo. Tai yra tiesiog indikacija planiniam pjuviui, tikrai nieks neleis bandyti gimdyti pačiai.

Jeigu esi UK, neštumo metu akušėrė paskirs konsultaciją su gydytoju ir į tavo istoriją atydžiai atsižvelgs, susidarysit planą, kaip išvengti rizikos, nes ši tavo istorija yra labai rimtas rizikos faktorius.
Atsakyti
Labai aciu uz atsiliepimus! As net negalvoju apie naturalu gimdyma. Jei pastociau, svarbiausia butu isnesioti nors iki 36 savaiciu. Aisku, suprantu visa rizika, todel noreciau isgirsti realias istorijas, o ne is vadoveliu ir knygu - ar pavyko isnesioti vaika esant tokiai situacijai.
Atsakyti
Galbut bus idomu pasiskaityti:

Uterine rupture and subsequent pregnancy outcome--how safe is it? A 25-year study.

Is it safe to attempt pregnancy after uterine rupture?

Is pirmos nuorodos: 22 moterys pastojo po pries tai buvusio gimdos plysimo, 20 pagimde cezario operacijos pagalba, be jokiu kopmplikaciju. 2 mire nuo pakartotino gimdos plysimo, bet pastebeta, kad tai buvo moterys su "klasikiniu" gimdos randu (vertikalus randas, per pilvo viduri), netaisyklinga vaisiaus padetimi ir nepakankama prenataline prieziura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LasiukeUK: 27 lapkričio 2013 - 20:23
Labai dekoju uz nuorodas! Tikrai idomu buvo. Dar dziugina kad mire tik 2 moterys, bet vis del to visa tai vyko tarp 1987 m iki 2007. Ir tiketina, kad mirtys buvo del blogos prieziuros. Manau jei vis delto pastociau, pateksiu I kazkokia rizikos grupe, ir randa, bei gimdos bukle ziures dazniau. Kazkaip labai baisu. Bet atrodo, kad jeigu saugotis, nelakstyti, nekilnoti sunkesniu daiktu, nedaryti staigiu judesiu ir t.t.tai galima butu ramiai ir graziai isnesioti vaika. Nes per nestuma, kai plyso gimda, turejau labai daug streso. Gal dar atsiras mamyciu, pagimdziusiu po plysimo?
Atsakyti
Oho, na ir patirtis.. Dekui Dievui, viskas Jums gerai baigesi. Man per pirma ekstrini CP buvo gimdos plysimas, nes traukiant vaikuti isslydusi kojyte perplese. Labai ilgai operavo. Antro nestumo metu jauciau skausmus rando vietoj. Speju, kad rando, nes gydytojai nelabai komentavo. I nestumo pabaiga pati vaziavau i ligonine ir prasiausi rimtai apziurai, labai man negera nuojauta buvo, nors nestuma priziurintis gydytojas jokio siuntimo duoti negalejo. Ligoninej po 5 dienu, po 3 konsiliumu paskyre planine operacija labai nenorom. Jau buvo virs 38 savaiciu.
Atsakyti

Galbut bus idomu pasiskaityti:

Uterine rupture and subsequent pregnancy outcome--how safe is it? A 25-year study.

Is it safe to attempt pregnancy after uterine rupture? https://friday-nightfunkin.com

Is pirmos nuorodos: 22 moterys pastojo po pries tai buvusio gimdos plysimo, 20 pagimde cezario operacijos pagalba, be jokiu kopmplikaciju. 2 mire nuo pakartotino gimdos plysimo, bet pastebeta, kad tai buvo moterys su "klasikiniu" gimdos randu (vertikalus randas, per pilvo viduri), netaisyklinga vaisiaus padetimi ir nepakankama prenataline prieziura.

Paldies par atbildēm!

Atsakyti