Įkraunama...
Įkraunama...

Asmenybes susidvejinimas

Laba diena,
Gal galite kas nors man padeti, gal esate kas nors susidure su tokia problema...
Turiu sunu, jam 4 metai. Nuo 2 metuku lankome darzeli. Aukletojos - puikios. I darzeli eina noriai, jokiu bedu neturime. Vis aukletoju paklausineju, kaip jam sekasi - ar sekasi bendrauti su kitais vaikais, ar valgo, ar meiga pietu miegelio, kaip sekasi atlikti kurybines uzduoteles ir pan. Ir stai kai kurie ju atsakymai mane tiesiog pribloske.... Man susidaro ispudis, kad jos kalba ne apie mano vaika. Svarbiausia, kad ta pati kalba ne viena, o net kelios aukletojos.
1. Pietu miego namuose jis nemiega nuo 2 metu. Ir iki 2 metu jau tiesiog prievarta guldydavau, bet paskui nuleidau rankas... Ir jokio skirtumo, kelnta valanda jis ryte atsikele - 6 val ar 11 val. Jis tiesiog neuzmiega ir viskas O darzelyje jis uzmiega pats pirmas. Jau prie pietu stalo jam pradeda akys merktis. (Aukletojos taip sako).
2. Namuose su valgymu turime problemu. gali buti nevalges visa diena. Ir jis nenores. Darzelyje - suvalgo viska, kartais net kartoja.
3. Namuose jis nenori nei piesti, nei lipdyti, enei karpyti. Is kurybiniu darbeliu nieko nedaro. O darzelyje, aisku, kuo puikiausiai.
4. Namuose jis pats drasiausias. Nebijo jokiu svetimu zmoniu, su visais draugauja, pats pirmas visus kalbina, su visais sveikinasi. O darzelyje jis sedi su dviem savo draugais ir su jais zaidzia, o su kitais nezaidzia.
5. Namuose jis savo zaislus tvarkosi labai labai ilgai.... Labai nenori to daryti... O darzelyje - pats pirmas puola.
6. Va cia pats svarbiausias, kuris mane tieiog ismuse is veziu. Darzelyje jis keikiasi paciais "graziausiais" rusiskais keiksmazodziais. Nei namie, nei kitoje artimoje aplinkoje jis negirdi tokiu zodziu. Namuose nei karto nesu girdejusi. Visu artimuju kuriu klausiau, sako, kad neikada is jo negirdejo keiksmazodziu. O darzelyje vienintelis toks, kuris juos naudoja. Esu lengvai sakant "apsalusi".
Gal siek teik perdedu, bet negi gali vaikas buti toks skirtingas namuose ir darzelyje?
Atsakyti
Manau, vaikas jautrus aplinkai ir greit susivokė, kas ir kaip. Namuose vienokia atmosfera, vienokios ribos, darželyje - kitokios. Keiksmažodžių etapas turbūt daugumai vaikų užeina ir praeina. Mūsiškiai tai turėjo viską išbandyt, ką darželyje pamatė: ir sriubą gert iš lėkštės, ir vandens nubėgę į vonią iš saujos atsigert, ir tt. Darbeliais auklėtojos vaikus gal labiau sudomina, be to, mato kitus užsiimančius jais, tai ir pačiam įdomiau.
Atsakyti