Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų pirmoji kelionė į Turkiją, Alaniją

Mes tik vakar gryzom is Turkijos is Alanijos, tai buvo musu pirma pirmiausia kelione, tai kad noreciau pasidalinti savo varles keliauninkes memuarais su visais Zodziu keliones ne nepalnavom, tiesiog ryte pramerkus akis sugalvojau kad reikia kazka gyvenime daugiau pamatyti nei lietuvos zalumynus ir kagi....beprotiskas lakstymas visa diena per agenturas dave vaisiu: gavom seip netaip kelione.
Kai atlekdavom y agentura ir sakydavom, kad norim zut but ryt jau skristi tai jauciu ydomei mes ten atrodeme visiems.... :ax:Aisku mes net nezinojome kur norime, tik sakem visur "norim ten kur silta", bet jus puikiai suprantat, kad paskutine minute arba nera lektuve vietu arba kainos nerealios. Zodziu visose agenturose palikinedavom savo kontaktus ir vos suskambus telefonui tikedavomes kad jau begsim krautis lagaminu.

Deja.....su kiekviena minute viltis isvykti kita diena geso.Beto mes turejome lygiai 7dienas laisvas, po kuriu privalejome sedeti darbe jau.

Tai va. Dar vienas skambutis is agenturos ir apima mus neapsakoma laime, nes dziugus moters balsas pranese,kad atsilaisvino 2vietos y Tunisa ir kaina super maza. Lekem y ta agentura kaip akis isdege, pasai, pinigai dantyse...tik duokit kelione.Nulekem, jau kaip ir dokumentus pradeda tvakryti musu isgelbetoja, tik staiga........jos veidas pasidaro it burokas, ji susiima uz galvos ir vos vos islemena "dieve............supainiojau keliones, nera rytoj y tunisa....." Man vos sirdis nesustojo..... fear.gif

Dar sededama agenturoje imiau galvoti, kad velniop viska, nuleksim y koki Akvaparka latvijoje ir uzteks. Dar paskutini karta pasiteirauju ar tikrai nieko nebegali mums pasiulyti. Moteris dar karta ylindusi y kompiuteri paziuri, sako va yra kelione y Antalija bet atseit kaina nezmoniskai didele. Paziurim y kaina......nu jo ...viesbutukas 4* neblogas bet ir kainike 1 zmogui 1800lt +visokie dar mokesciai zodziu tikrai neykandam tos keliones.

Ale musu moteriske pasitaike uzsispyrus. Griebia jinai telefona, skambina kazkokiai kitai moterytei ir ka jus manot...numusa kaina iki 1200lt su viskuom jau paskaiciuota.

Nu mat velniai,imam ta kelione ir nes uzsikpusi buvau tai ne tas zodis kazkur islekti.

Gryztam pavakaryje namo ir pirmyn krauti lagaminu.Susikrovem viska per 2valandikes, aisku as juk tokia rupestinga kad prisidejau netgi 3 megztukus silciausius juk y Antalija skrendam doh.gif hihihi.gif Vos spejam susikrauti lagaminus, sedam y masinuka ir pimyn y Vilniu. (gi Klaipedieciai esam).

01val nakties jau esam Vilniuje, paisistatom masinuka aiskteleje mokamoj, vis rami galva bus.Seip ne taip pratempiam iki ryto, o ryte, ryte jau sedziu lektuve ir inirtingai bandau surasti koki maiseli tuscia.(Skrandukas mano labai poniskas)
Tai vat. Pirma kelione lektuvu, tai as prisiplojus kaip varle prie langelio groziuosi vaizdais pasakiskais is lektuvo.

Atskrendam y Alanija, viskas super duper, y autobusiuka sedam ir prasidejo.......varginanti 4val kelione. karsta.gif Gide pradeda pasakoti kad turkai gan sukti zmones, o as tuoj tuo imu ir ysitiknu. Vos sustojome pailseti, as tik ziuriu gi kupranugariai tokia grazus stovi, ispuosti naina naina. Ir vos speju atsipeiket kai turkas kazkoks jau mane kelia ant vieno kupranugario, netrukus ir mano draugas uz nugaros man atsidure, tik kazkaip kamera musu pas ta turkeli liko. Nu ka minute pajodinejo mus ant tu gyvuliuku, nulaipino, parode kaip graziai jis mus nufilmavo, ir tik ziurim turkas ranka mums savo kisa ir sako " 20$" bash.gif , o vista galvoju, pasimovem ant tokio triuko, nu ***** ka dabar daryt, imu kazka ten aiskinti jam kad nieko nezinojau kad ce moket reiks blah blah... o tam turkuj kazkodel giliai dzin, jis tik piktai man burba istieses ranka "20$". Ir as piktai jau imu burbeti, neduosiu sakau as tau pinigu. Staiga pribega kitas turkas ir kazka suburbejes tam savo draugeliui paleidzia mus be jokios ispirkos.

Va nuo tos minutes tai kazkaip graudu pasidare, kur mes ce papuolem, y kokiu zuliku krasta, jetau jetau, ir kad noriu greiciau namo vaziuot atgal. umn.gif

Galu gale atsiduriam savo viesbutuke, Gardenia Otel, miesto merui priklausantis viesbutis. Kambariukas musu buvo laaaabai jaukus,paskutiniame 6ame aukste ir dar jura mates thumbup.gif Kazkaip atslugo pyktis del nelemto to turko. Issipakuojam daiktus, nueinam pavalgom vakariene- kazkaip nedrasiai ten pirma karta po saukta ysidejau man pazystamu valgiu, ko pasekme uz pusvalandzio vel gurgiantis pilvas...

1 diena
Vakare susitinkam su gide, kuri kaip ymanydama bando ysiulyti kelione pazintine po Alanija, nuo 10euru ji nuleidzia iki 5euru ir mes susigundom...Deja, grupes nieks nesurinko tad pinigeliai sugryzo y musu pinigines. Po 2paru nemigos kaip zombiai krentam y lova ir liulia darom

2 diena
Nusprendziam ryte isbandyti viesbutyje turkiska pirty. As kaip lepi panelyte, nepernesu didelio karscio, tad pasiimam pirti uz 8 eurus kuri trunka 45min. Yzengus y pacia pirtuke as suklykiu is siaubo, mat nieks neyspejo apie 10cm dydzio vabaliuka. Nzn kas ten buvo ar tarakoniukas ar koks ten dra vabaliukas ale gerai isgasdino mane. wacko.gif Zodziu pirtis buvo liuks, turkas taip isprause taip nugrande mane, kad oda kaip pas kudyki liko.
Ta pacia diena kazkaip su draugu sumastem kad esam "jauni ir kupini jegu" tad reiktu peskute uzlipti y senovine ta pili esancia ant iskysulio. Nu ka, issrengem maximaliai ir pirmyn. Sugaisom kokias 4val kol pirmyn atgal suvaiksciojom. Prisiziurejom graziu vaizdu lipdami, aisku dar grazesni vaizdai buvo kita diena ant musu pusletu nugaru...... (pasirodo megztuko neprireike) bebe.gif

3 diena
Pasivaiksciojam po miesta, turkai viens po kito siulo "cheap price"(pigiai) ir kvieciasi kiekvienas pas save nes tipo jie, "want to tell me something" (nori pakalbeti), o mes kaip dundukai ir einam prie kiekvieno, gi kazka mums nori pasakyti!!!!! , kaip paaiskeja veliau tai tiesiog nori pasakyti kad nusipirktum kanors pas jy doh.gif lotuliukas.gif

4 diena.
Ryte pas vietine agentura nusiperkam kelione y turkiska nakti, biski aisku kazkaip nepatikliai jautemes pirkdami kelione is turko, gi jie man aferistai atrode . Nu ir neveltui....

vakare jau laukiam pazadeto autobusiuko kuris paims mus nuo visbucio, o jo kaip ner, taip ner....... Jau ir kvailiais issivadinom save, kad palikom uzstata uz ekskursija. Nu ka darysi, pralaukem valandike, einam y ta agentura tiesos ieskoti... Mus pasitinka tas pats turkas,nuramina kad toj suzinos viska,...skambina kazkam jis ir greitakalbe kazka piktai burbuliuoja. Paaiskejo kad autobusas laukia musu prie kito viesbucio kitame miesto gale blink.gif Mat mes buvom apsistoje GARDENIA OTEL, o autobusas nuvaziavo y GARDENIA BEACH fool.gif gun_bandana.gif
Sulaukiam to nelemto autobuso, nuveza jis mus y pili kur vyksta turkiska naktis, o ten jau visi ysilingave seniai: girtas Ysidedam po sauksta kazkokio neaiskaus maisto ir prisijungiam prie kitu,tik kad kazkaip nelinksma mums. Po valandikes viskas pasibaigia, tad it muse kande gryztam susinervine namo, kad nieko gero nepamatem.

Isvada: Vienintele kelione kuria pirkom pas turkus buvo s........

5 diena
Pasivaiksciojam vel po miesta, atrandam vaisiu-darzoviu turgu, kur kainos 3kartus mazesnes nei parduotuveje ar gatveje. Prisiperkam visokiu tresniu, braskiu, apelsinu ir patenkinti einam y viesbuty. kaip palyginimui braskiu 1kg-3lt. Tik turguje zmones nesicackina tau ydeti tip top lygiai 1kg, kai jau krauna tai prikrauna koki 1,5kg bet vistiek moki tik uz 1kg kaina.

6 diena

Su Novaturo gide plaukiam laivais y jura. Viskas super duper pirma valanda. Poto laivukas taip ysilingavo, kad as spejau nulekti iki WC, o ten jau dejau vaizdu. mega_shok.gif Dar po pusvalanduko puse laivo pradejo mane megdzioti....kas per borta persisveres, kas dar spedavo y Wc nulekti. Pabaiga tokia, kad laivas gavo sustoti artimiausiame uoste, kur islipo puse leisgyviu zmoniu. Dziaugiuos kad buvome su lietuviu gide, kuri parupino transporta iki viesbucio. Jei butumem kelione pirke gatveje, kazin ar turkams butu rupeje musu isbale veidai ir skrandzio problemos.

vakare nueinam y viesbucio surengta transvestito SHOW thumbup.gif thumbup.gif . Nors visa vakara jis dainavo ir skalde bajerius vien vokiskai, buvo visai fun. Beto pastebejes kad mes vieinteliai 2 kurie ne bum bum vokiskai sy ta ir angliskai pasnekedavo.Beto mano drauga labai jau kybino, tempe ant scenos vis, girde Rake

7 diena
Atsikeliam 5val ryto, as su asarom traukiu lagamina y autobusa ir prisiekiu kad atsikraustysiu y Turkija gyventi.

reziume: drinks_cheers.gif Kad ir kokiu ten nesklandumu patyreme, visas tas dziaugsmas ir nerupestingas 1savaites gyvenimas tikrai uzgoze visus nemalonius patirtus rupescius. Buvo gera is tiesu! Apsipratom su turkais,kazkaip ir jie su mumis apsiprato rolleyes.gif Rasiau nuo dusios savo memuarus, gan netrumpai gavosi, tad jei kad trugdo istrinsiu. Tiesiog norejau pasidalinti yspudziais.

Čia galite rasti nuotraukyčių iš Turkijos:
Turkija ir Mes
Atsakyti
moony išsidūrė keliose vietose. kadangi esu perkandusi tuos turkus, tai įspėju:
1. Imdami bet kokią paslaugą, iš pradžių susiderėkit, kiek jums tai kainuos. Jei sakys "for free", tai įspėkit, kad nieko ir nemokėsit.
2. Jei nespėjo jūsų nuvežti į turkišką naktį, tą vakarą reikėjo iš viso nevažiuoti, o susiderėti dėl kito vakaro. Klaida garantuotai būtų buvusi ištaisyta.
3. Novaturas jokių ekskursijų neorganizuoja, o perka jas iš tų pačių turkų agentūrų, tik sau kainą užsimeta. Taip kad jokio skirtumo, kur pirksit, skirtumas tik kainoj. Lietuvių agentūras, vos peržengus viešbučio teritoriją reikia siųsti pokibieni fieni. Vo teip vot.
Atsakyti