atėjo laikas ir man savo virtuvę įsirenginėti:) turiu nemažai klausimų (nors perskaičiau ir ne vieną jūsų temą) - visuomet praverčia pamąstymai iš šono, pasidalinimai patirtimi, tad tikiuosi pavyks čia kiek aiškumo rasti:)
mano virtuvė nedidelė - 5,76m2, blokiniame name. šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė (tikriausiai ir kriauklė bus) nerūdyjančio plieno spalvos.
realiai išplanavimas (įrangos išdėstymas) artimiausias būtų šiam pavyzdžiui

tad keli klausimai:)
1) ar uždėjus stiklą tarp spintelių, galima ten gręžti ir dėti reilingo sistemas?
plokštės pvz.

2) ar mažos erdvės virtuvėje, verta daryti tokio tipo stalčius, laikiklius?




3) stalas - vėlgi dėl mažos erdvės, nežinau kas būtų tikslingiau, dėti sulankstoma stalą ar bandyti balduose įmontuoti "išvažiuojamą" stalą?

Papildyta:4) spintelių rankenėlės - nuolat sugebu į viską atsitrenkti, užsikabinti ir prisidaryti mėlynių, tad kokios stalčių rankenėlės būtų geriausios ir aišku, mažiausiai "kenksmingos" mažos erdvės užgožimui?
frezuotos (kairėje)?

centruotos ir smulkios rankenėlės (kaip viršuje ale išplanavimo paveiksliuke)?
paslėptos?

ar per visą spintelės paviršių (kaip įdėtame pavyzdyje su stiklo pertvara)?
galbūt yra dar kokios alternatyvos?
5) koloritas - man labiausiai patinka,kai apatinės spintelės tamsios,o viršus šviesus.panašiai kaip čia

bet susižavėjau skandinavišku stiliumi ir man pasirodė labia patrauklus ir toks variantas (tik va, ar mažos erdvės nesuskaldys dar labiau toks tipas)

ar turėti visas spinteles baltas - praktiška?
6) stalviršis - man pasirodė labia gražus šis

gal žinote iš kokios medžiagos jis pagamintas? ar praktiškas?
7) indų džiovinimas - labia noriu kriauklės su padėkliuku indimas, bet jai nėra vietos, tad IKEA radau idėją, tik baisu, kad varvės absoliučiai visur ant stalviršio irgi:)
30psl.ačiū labai už nuomonę, patarimus

- ant dienų tiksiuos su baldžiais, tad vėleliau tikėtina grįšiu su daugiau klausimų