QUOTE(grmarti @ 2013 12 03, 13:17)
Aš jungiuosi

Pasninkauvau pernai, pasninkauju ir šįmet. Tiesiog mėsos ir taip ganėtinai dažnai valgau vyro dėka

(čia kai ištekėjau, vyras pas mane mėseėdis; o anksčiau aš mėgau varškę, visokius blynelius, mėsos labai mažai kada valgiau, nes tiesiog jos nemėgau, o tiek metų kartu begyvenant ir keičiasi maisto valgymo įpročiai), todėl visai neprošal pasilaikyti pasninko, juolab kitaip pasitinki šv.Kūčias. Be mėsos atsisakymo stengsiuosi valgyti kuo paprastesnį maistą, sumažinau kavos kiekį iki vieno rytinio puodelio (ryte anksti keliuosi į darbą, vairuoju, darbe turiu būti jau žvali iš ryto, todėl reikalingos plačiai atvertos akys

), alkoholio ir t.t.
Pastebėjau, kad mėgstat gerti arbatą kmynų, pankolių. Beje, aš perku arbatą Dr.Karvelio "Zuikutis" Camelios, Gintarinėje vaistinėse, man ji labai skani, geriu po pietų, sudėtis: ramunėlės, kmynai, pankolis, siūlau išbandyti, turėtų ir Jums patikti
Taipogi troškinau menkę ir per mažai pasūdžiau bei per skubėjimą nepabarsčiau pipirais, tai vakar besidėdama ryte pietums į darbą pasisūdžiau ir užsibarsčiau pipirų, o šiandien ryte per skubėjimą pamiršau, tai nelabai skaniai "lindo" maistas, vienintelė mintis guodė, kad sveikiau
O vakare galbūt kepsiuos varškėčius arba virsiu virtinukus (iš varškės) rytdienai nusinešti į darbą (bus dviem dienom). O penktadieniui pasigaminsiu tuno salotas
Smagu, kad jungiatės!
Pas mus šeimoj lygiai taip pat - mėsėdžiai ir saldumynlaižiai
Kasdien kažką mėsiško gaminu, nes pvz. po varškės apkepo vakarienei visai normalu paklaust "o kas vakarienei?". Kai paaiškini, jog ką tik ją suvalgė "aaa..galvojau desertas"
Bandysiu ragaut rekomenduotą arbatą

Aš mėgstu lengvas gaivias arbatas su žolelėm, nepasaldintas (nors kmynų arbata su kondensuotu pienu patinka net labai..bet patinka ir be nieko).
Dar anytos džiovintus raudonėlius, čiobrelius plikau, mamos melisų arbatą mėgstu..tik melisa mane veikia l.raminančiai-migdančiai, sunku prie vaiko naktį keltis..privengiu dažnai gerti.
Apie varškėčius ir aš galvojau porą dienų ir pamiršau varškės parsinešt. Ryt reiks susiorganizuot pietums ir pasidaryt, pasiilgau
O dėl prieskonių, druskos ir pipirų pamiršimą, tai būna tikrai.jei dar namie kelis darbus darai, tai po to valgai ir galvoji, jog kažko trūksta..ir prisimeni
Aš menkę nel.moku paruošt..išsausinu per daug
nuo vasaros veganauti bandau, t.y. su pertraukomis valgau darzoves ir kruopas. Labai gerai jauciuosi, tik vis norisi kokia tai prasme tame matyti, ne tik sveikatintis

Plius as dar maitinu kudiki
Sveikinu jungiantis, kuo daugiau - tuo smagiau
Na, veganizmas nežudo, nėr ko labai kitiems dėl jūsų sveikatos pergyvent
Ankštinių nepamirškit, riešutukų, sėklų įvairiausių, kad mityboje kuo daugiau gerų medžiagų būtų.
Aš irgi maitinu krūtimi 4 mėn dukrytę

Sūnų labai ilgai maitinau, o mitybą per tą laiką buvo visokia, bet vaikutis visada valgo tiek kiek reikia, ir organizmas jam atiduoda, gamina pienuko irgi kiek reikia.
Svarbu nebadauti tik.
Vis galvodavau ką pasakyt, kai atsisakydavau mėsos..bet mano profesija dėki ga, patiko kaip viena kolegė iš forumo pasakė "savo pacientų nevalgau" Nusižiūrėjau tą posakį ir sakau tą patį, kai noriu, jog žmonės paliktų ramybėje.
Mėsos galiu nesunkiai atsisakyt...išskyrus kaime rūkytus lašinius..kai tėvas parveža iš kaimo, sukyla prisiminimai iš vaikystės, tiesiog uodžiu ir negaliu..seilės tįsta.
Aš kaip grmarti, dabar stengiuos paprasčiau, saikingiau ir atsisakau tų produktų kam priklausomybė - saldumynai (imbieriniai sausainiai/meduoliai, chalva, šokoladas ir pan), sumažinau ženkliai cukraus..
Šiandien 8 val. "Dobilo" varškės sūrelis, paprastas, be priedų (80 gr)
11 val. duonos riekelė (su raugu kepta) ir 50 g rūkytos žuvies likutis, 1 pomidoras.
15 val. naminis jogurtas su šaukšteliu braškės tyrės (buvo likę apie 150 g, tad vakarykštį pabaigiau ir surauginau naują). Po kokios val. obuolys.
19 val mažas keptas upėtakis (orkaitėje, pabarsčius prieskoniais, be riebalų). Garnyrui pusė mažo indelio konservuotų žalių žirnelių ir pomidoras.