Labutis
Rasma, nuoširdus ačiū už nuorodas jogurtui pasigaminti ir aprašymą

Niekada net nemaniau, kad galima naminį jogurtą pasigaminti iš pirktinio

Būtinai pabandysiu iš pirktinio ir iš jogurto kultūros.
Ačiū už užuojautą. Ypač pasijaučia per šventes, kai visi aplinkiniai važiuoja pas tėvus, o tu neturi kur važiuoti, todėl ir švenčių nelabai laukiu.
Kokia garbinga Jūsų profesija ir reikalaujanti atsidavimo

Reikia labai mylėti gyvūnus, kad galėtum juos gydyti

Aš negalėčiau būti veterinare, bijau kraujo ir adatų (nors kai reikėjo slaugyti mamą, buvau pamiršusi savo baimes, ir vaistus leisdavau po kelis kartus dienoje ir lašalines stačiau, nors kartais kraujas plūsdavo upeliais). Mes kartą pirkome pusę paršelio iš skerdyklos (pačio proceso nemačiau), nors ten gan švaru buvo, bet daugiau kažkaip negalėjau važiuoti, o vyrui nieko, atvažiavęs dar jis išdarinėjo, pjaustė, o aš negaliu net gyvus karpius pirkti, kažkaip gaila man jų

, o vyras juos doroja virtuvėje, tai aš išeinu kuo toliau

Parduotuvių irgi nemėgstu, man patinka mažos parduotuvės ir vasarą/rudenį turgelis, kur ūkininkai atneša savo produkcijos (kai ten pat daug metų lankausi, jau žinau kurie "ūkininkai" veža iš bazių ir bando įpiršti kaip savo augintą

) Pamėgau lankytis turgelyje kai pirmą kartą lankiausi Juodkalnijoje (jos pakraščiuose netoli Albanijos), tai pirkdavom iš vietinių ūkininkų, kurie prie mūsų eidavo išrinkti nuskinti iš lauko arbuzo, skanumėlis

)
Pradėjau Jums ieškoti žadėto recepto (buvau gavusi atsiųstą laiške), galvoju iš kažkokio čia blogo, ogi pasirodo čia Beatos receptas

Taigi
imbieriniai sausainiai. Dar mano pamėgtas (svarbiausiai greitai paruošiamas ir kiek kepiau kiti liko patenkinti)
labai drėgnas šokoladinis pyragas, kurį kepu torto formoje, o paskui atvėsusį aptepu lydytų šokoladu, kepsiu per Kalėdas

Tik tiesa aš ilgiau kepu nei nurodyta recepte: kepu apie 30 min ant orkaitės dugno, paskui pakeliu aukščiau ir dar kokių 15-20 min kepu.
Ačiū už idėjas dėl palankynų, tikrai pasinaudosim, pasirodo dar yra ir pagalvėlių pilvuko diegliukams mažinti
O aš valgau darbo dienomis rytais sūrelį (nespėju ryte, kartais važiuodama į darbą kamščiuose suvalgau), vakar kai buvo laiko tai sutryniau avokadą, įbėriau pirpiriukų, druskytės, išspaudžiau česnako ir užtempiau ant skrudintos duonos su grūdais, vyrui dar ant viršaus kumpelio griežinėlį, skaniai papusryčiavome. Pietums kepta/troškinta žuvis su daržovių salotomis arba virtais burokėliais, dar buvo varškėtukai/virtiniai, vakarais valgau sriubą (vakar viriau rūgštynių), tada vaisiai, paskui riešutai

Kažkaip vakarais daugiau suvalgau palyginus su pietumis, niekaip neatsikratau šio įpročio. Kadangi jau truputį pabodo žuvis/varškėtukai, tai galvoju rytdienai pasigaminti košių: perlinių, avinžirnių, lešių su žolelių prieskoniais

Man irgi patinka kiaušiniai su krienais