Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS,

QUOTE(Vitulka @ 2016 08 10, 18:11)
tik ką valgiau.
Norėjau geriau, tai dėjau pomidorų pasta. Turbūt tai buvo klaida, nežinau, ta pasta labai jautėsi, numušė vištienos skonį. Šiaip skanu, bet tradicinė vištiena saldžiarūgščiai skaniau

O koks tradicinės saldžiarūgštės vištienos receptas ? smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(BaltosSnaigės @ 2016 08 10, 20:38)
O koks tradicinės saldžiarūgštės vištienos receptas ? smile30x30.png

labai skambia išsireiškiau tradicinė, gal mano tradicinė biggrin30x30.png aš visą laiką darau pagal šitą, nesigauna traški, bet man artimiausia tam skoniui https://skanumai.wor...na-kinietiskai/ smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2016 08 11, 09:53)
labai skambia išsireiškiau tradicinė, gal mano tradicinė biggrin30x30.png aš visą laiką darau pagal šitą, nesigauna traški, bet man artimiausia tam skoniui https://skanumai.wor...na-kinietiskai/ smile30x30.png

Ačiū, savaitgalį manau išbandysiu ax.png
Atsakyti
Laikas atgaivinti šią temą 4u.gif
Cukiijų blynai kepti orkaitėje.
Naudojau:
500 g cukinijos
50 g fermentinio sūrio
1 kiaušinį
100 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
druską, pipirus, šviežius krapus ir džiovintus bazilikus bei petražoles
Cukiniją stambiai sutarkavau, tarkius apibarsčiau druska ir palikau pusvalandžiui. Po pusvalandžio tarkius nusunkiau. Kiaušinį išplakiau. Sūrį sutarkavau. Į cukinijos tarkius sudėjau tarkuotą sūrį, išplaktą kiaušinį, miltus, kepimo mltelius, pipirus, džiovintas žoleles bei krapus. Viską išmaišiau. Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių. Į skardą, kurioje ištiestas kepimo popierius dedame po šaukštą tešlos. Dedame skardą į orkaitę. Kepame 15 minučių iš vienos pusės ir 10 minučių iš kitos.
user posted image
Papara (duonos ir faršo užkepėlė arba tiesiog duona po faršo užklotu).
Dariau pagal save: Sumuštinių duoną supjausčiau vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepiau orkaitėje. Didelį raudoną svogūną trumpai apkepiau keptuvėje, ten sudėjau 500 gramų jautienos faršo, po kelių minučių sudėjau dvi pjaustytas pailgas žaliąsiais paprikas, o dar po kelių minučių du kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą (70 gramų) bei šiek tiek įpyliau vandens, įbėriau druskos bei pirų, išmaičiau ir kepiau kol suminkštėjo daržovės ir iškepė faršas. Ant iškeptos duonos uždėjau faršo masę, viršų užpyliau natūraliu graikišku jogurtu sumaišytu su keliomis skiltelėmis česnako bei apšlaksčiau lydytu sviestu ir apibarsčiau šviežiomis petražolėmis.
user posted image

Papildyta:
Suktinukai su jautiena/ Tantumi
Reikės: 500 gramų jautienos išpjovos
50 ml saulėgrąžų aliejaus
1 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
1 pomidoras
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Suktinukams reikės:
4 lavašo lakštų ( sunaudojau 5 apvalius lavašo lakštus)
2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 citrinos
nedidelės saujelės petražolių
kelių salotų lapų
Jautienos išpjovą supjaustykite nedidelėmis plonomis juostelėmis. Į didelę keptuvę ar troškintuvą sudėkite jautieną, įpilkite vandens. Vanduo turi šiek tiek apsemti mėsą. Troškinkite mėsą ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20 minučių, kol ji beveik išvirs. Kitoje keptuvėje įkaitinkte aliejų ir sudėkite apvirtą mėsą. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprikos milteliais. Nulupkite pomidorą ir supjaustykite nedideliais kubeliais. sudėkite jį į keptuvę kartu su trošinta jautiena. Kepkite 6-8 minutes, kol mėsa visiškai iškeps. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite riekelėmis. Sudėkite viską į dubenį ir apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska. Išmaišykite. Lavašą kelioms sekundėms uždėkite ant keptuvėje esančios mėsos, kad sušiltųLavašus sudėkite ant dielės lėkštės, dėkite 2-3 šaukštus keptos jautienos, ant viršaus- pjaustytus pomidorus ir marinuotus svogūnus, kelias petražolių šakeles, kelis gabalėlius pjaustytų salotų lapų. Užlenkite lavašo kraštus ir susukite į suktinuką. Patiekite su aštriomis marinuotomis paprikomis ( aš patiekiau su neaštriomis ilgomis marinuotomis paprikomis).
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 55.
P.s. tantumi tikrai patiks aštresnio skonio mėgėjams.
Marinuotos ilgosios paprikos
Reikės:
1 kg ilgų žalių paprikų
4 česnako skiltelių
1 arb. š. kalendrų sėklų
1 l vandens
400 ml obuolių acto
2 arb. š. druskos
Paprikas nuplaukite ir keliose vietose subadykite šakute ar metaliniu iešmu. Sudėkite į didelį indą ar puodą. Nulupkite česnakus ir sudėkite į puodą kartu su kalendrų sėklomis, vandeniu, obuolių actu ir druska. Užvirkte, marinatą užpilkite ant paprikų. Leiskite atvėsti. Tada vėl puodą su paprikomis ir marinatu užvirkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Paprikas sudėkite į sterilizuotus stiklainius, įmeskite po 1-2 švarius mėtų lapelius ir sandariai uždarykite. Atvėsinkite ir padėkite vėsioje, tamsioje vietoje. Atidarytą stiklainį laikykite šaldytuve.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 326.
user posted image


Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2016 10 06, 17:12)

viskas labai gražiai atrodo ir padaryta su meile ir gražiai!!!
Atsakyti
Izmiro maltinukai su bulvėmis/ Izmir köfte (puikiai tinkantis patiekalas lietingiems savaitgalio pietums)
6 asmenims
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
500 g maltos avienos arba jautienos (naudojau jautieną)
2 riekelės baltos duonos
1/2 stikl vandens
1 kiaušinis
1/2 arb. š. juodųjų pipirų
1/4 arb. š. malto kumino
1/2 arb. š. druskos
3 vidutinio dydžio bulvės
1 raudona arba žalia paprika
2 pomidorai
1 valg. š. pomidorų pastos
3 stikl. vandens
Alyvuogių aliejaus
Keli svogūnų laiškai (nenaudojau jų, vietoj jų naudojau šciežią čiobrelį bei petražoles)
1. Nulupkite ir sutarkuokite svogūną ir česnako skiltelę. Sudėkite į dubenį su malta mėsa. Duonos riekeles užpilkite vandeniu ir palikite kelias minutes išmirkti, tada šiek tiek nuspauskite skystį ir šlapią duoną sudėkite į dubenį su mėsa. Sudėkite kiaušinį, druską, juoduosius pipirus ir maltą kuminą. Viską gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius pailgus maltinukus.
2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apie 5-6 minutes iš visų pusių apkepkite maltinukus, kol gražiai apskrus.
3. Nulupkite bulves ir perpjaukite per pusę, kiekvieną puselę supjaustykite į 4 dalis. Iš paprikos išimkit sėklas ir ją supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus nulupkite (odelės nenulupinėjau) ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus, sudėkite paprikas ir pakepkite 2-3 minutes, tada
sudėkite pomidorus ir taip pat pakepkite apie 3 minutes, įdėkite pomidorų pastą, išmaišykite, sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Troškinkite apie 10 minučių, tada sudėkite maltinukus ir dar troškinkite apie 10 minučių, kol bulvės visiškai išvirs.
5. Patiekite apibarstę pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais (apibarsčiau smulkintu šviežiu čiobreliu bei šviežiomis petražolėmis ir kartu pateikiau trumpai mikrobangėje pašildyto lavašo.)
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 131.
user posted image
Atsakyti
Azijietiški kalakutienos kukuliai
Kukuliams:

500 g. kalakutienos
3/4 stiklinės panko trupinių
3 skiltelių česnako
Svogūno laiškų
1 kiaušinio
0,5 šaukštelio sezamų aliejaus
1 šaukštas sojos padažo

Padažui:

1/4 puodėlio Hoisin padažo
1/8 puodelio sojos padažo
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis sezamų aliejaus

Patiekimui:
Svogūnų laiškų
Sezamų sėklų

Įkaitinkite orkaitę įki 200C. Sumaišykite visus kukuliams skirtus ingridientus ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukulius. Suformuotus kukulius dėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 20 minučių (arba kol gražiai paruduos), karts nuo karto apverskite, kad keptų tolygiai.
Padažui skirtus ingridientus sumaišykite, supilkite ant iškepusių kulių ir juos išvoliokite padaže. Gardinkite svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

vartotojo įkelta nuotrauka

http://zinuteisvirtu...s-kukuliai.html
Atsakyti
Liulia kebabai

Liulia kebabai
Reikės:

600 g. maltos jautienos
Svogūno
Sumak prieskonių
Pipirų
Druskos
Malto kumino
Džiovintų mėtų
Medinių iešmelių

Garnyrui:
Pusė raudono svogūnų
Keletas pomidorų
Pora agurkų
Fetos sūrio
Alyvuogių aliejaus
Pipirų

Patiekimui:

Graikiško jogurto

Medinius iešmelius pamerkite į vandenį. Į maltą jautieną berkite smulkintus svogūnus, visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Faršą "pamuškite" (paimkite saują faršo ir stipriai meskite atgal į dubenį). Gal ir skamba juokingai, tačiau "pamušus" faršą, jis ant iešmelio laikosi geriau ir nebyra. Iš faršo suformuokite dešreles ir pamaukite ant išmirkytų iešmelių. Paruoštus liulia kebabus bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 220C ir dėkite kepti mėsos iešmelius ant grotelių. Vartydami kepkite apie 20-25 minutes. O turint galimybę, kepkite griliuje.

Iš garnyro produduktų paruoškite salotas. Liulia kebabų padažui naudokite graikišką jogurtą.

vartotojo įkelta nuotrauka

Mano tinklaraštis
FB
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cartman: 03 gegužės 2017 - 14:38
QUOTE(Cartman @ 2017 03 07, 11:48)
...3/4 stiklinės panko trupinių...

QUOTE(Cartman @ 2017 05 03, 15:37)
Sumak prieskonių

Čia, kaip suratau, kiekvienam LT prekybcentry jų yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 gegužės 2017 - 17:37
QUOTE(pašnekutė @ 2017 05 04, 18:35)
Čia, kaip suratau, kiekvienam LT prekybcentry jų yra?

panko tikrai kiekvienam (na, bent jau prie mano namų tiek mažoj iki, tiek mažoj rimi net yra), azijos maistų skyrely.

Sumak prieskonių yra tokiose parduotuvėse kaip Eastanbul ir kitose egzotikom prekiaujančiom.
Atsakyti
Negalvojau, kad taip skaniai gausis. Buvo atradimas.

Tunu įdarytos apirikos

Reikės:

2 paprikų
1 skardinė konservuoto tuno
30 g. tarkuoto fermentinio sūrio
100g. smulkintų konservuotų pomidorų
Geros saujos smulkintų svogūnų laiškų
Pipirų

Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas ir perpjauta puse dėkite į aliejumi pateptą skardą. Orkaitę įkaitinkite iki 220C ir dėkite kepti paprikas apie 5-7 minutes. Tuo tarpu sumaišykite masę iš visų kitų likusių produktų.
Apkeptas paprikas išimkite ir atsargiai apverskite (viduje gali būti prisikaupusių labai karštų garų). Įdarykite paprikas pasiruoštu įdaru ir kepkite 200C orkaitėje 5 minutes. Paprika turėtų būti šiek tiek apkepusi, bet vis dar traški.

vartotojo įkelta nuotrauka

Receptas mano tinklaraštyje
Mano receptai FB
Atsakyti

Chicken nuggets

Reikės:
2 vištos krūtinėlių
Druskos
Pipirų
Didelės saujos miltų
Didelės saujos duonos trupinių(į juos galite įmaišyti paprikos miltelių)
2 nedidelių kiaušinių
Aliejaus kepimui

Vištieną sukapokite nedideliais gabalėliais. Vištienos gabalėlius paskaninkite druska, pipirais, įberkite porą šaukštų miltų ir gerai viską išmaišykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius plokščius kotletukus. Paruoštus kotletukus apvoliokite miltuose, tada merkite į kiaušinių plakinį ir apvoliokite trupiniuose.
Dėkite paruoštus kepsnelius į įkaitintą keptuvę su aliejumi (aliejaus turėtų būti nemažai, kad pilnai apsemtų kotletukus). Vartydami kepkite kol gražiai apksrus.
Patiekite su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.
Taip pat prie šio patiekalo puikiai tinka skrudintos bulvytės!

IMG_3582.jpg

Daugiau receptų mano tinklapyje http://zinuteisvirtuves.blogspot.ltarba FB https://www.facebook.com/Žinutė-iš-virtuvės-240944966314733

Atsakyti