QUOTE(daliux78 @ 2013 12 05, 22:26)
oi aciu didelis
o kas tie belgiski sausainiai ?
as tai sakocio laukiu parvaziuojant siandien
Dieve brangus kaip skaniai kepa vienoj viecikej, neimanoma nepirkti

i tema gryztant, labai laukiu uzsakymuku is www.ralphlauren.com - 10 % kodukas


o kas tie belgiski sausainiai ?

as tai sakocio laukiu parvaziuojant siandien



i tema gryztant, labai laukiu uzsakymuku is www.ralphlauren.com - 10 % kodukas

Belgiski - sitie (tik neissigaskite, tesla iseina trapi, tinka pjaustyti paprastomis, neimantriomis, be smulkiu detaliu formelemis):
Receptas:
* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato
riešutas+cinamonas)
Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą (
kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių
mišinį ir kepimo miltelius.
Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į
indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai
(šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3
mm storio) lakštą įspaudžiamų formelių išpjaustyti sausainukus.
Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo
skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti
ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Laikyti sandariai uždaromame inde.
Nebeatsimenu, is kur radau ta recepta, bet gaminu juos jau pora metu.
