QUOTE(kustuce @ 2014 01 23, 13:02)
Greičiausiai teks pirkti naują kaitlentę, nes panašu, kad senosios remontas kainuos tiek pat, kiek ji pati nauja kainavo
Kuo tos indukcinės geresnės už tas paprastas?
Indukcinės kaitlentės neturi kaitinimo elemento tačiau maistas ant jų gaminamas daug greičiau nei ant dujinių ar elektrinių. Ant stiklo keraminės kaitlentės yra pažymėtos kaitvietės. Po jomis įrengtos indukcinės ritės sukuriančios elektromagnetinį lauką. Šis laukas labai veiksmingai ir greitai kaitina metalinių indų dugną. Patys indai ir yra maisto gaminimo šilumos šaltinis.
Šiuolaikinės elektrinės stiklo keraminės kaitvietės kaista inertiškai, t. y. palaipsniui, o indukcinių kaitviečių temperatūrą galima padidinti taip pat greitai kaip ir dujinių akimirksniu. Palyginti su dujiniais degikliais indukcinės kaitvietės šilumą paskirsto tiksliau todėl yra gerokai efektyvesnės, naudoja mažiau energijos nei įprastos elektrinės.
Renkantis indukcinę kaitlentę reikėtų žinoti, kad joms tinka tik tokie indai, kurių dugnas įsimagnetina. Indai ženklinami specialiu indukcinės ritės ženklu, jie tinka ir visoms kitoms viryklėms.