Įkraunama...
Įkraunama...

Atminties technikos

Sveiki visi ir visos,

pastaruosius kelis mėnesius intensyviai domėjausi atminties technikomis ir jų pritaikymu kasdienybėje. Tikriausiai daugumai iš mūsų reikia naudotis užrašais, kad nepamiršti pirkinių sąrašo beeinant į parduotuvę, kol tuo tarpu pasaulyje yra žmonių, kurie įsimena gigantiškus kiekius informacijos (skaičių, žodžių ir pan.), rodos, be didelio vargo.
Nesenai vykusiame pasaulio atminties čempionate švedas, Jonas Von Essen, įsiminė 24 kortų kalades t.y. kortų seką kiekvienoje kaladėje, o vokietis Johanes Mallow per 5 minutes įsiminė 500 skaitmenų. Fantastiški sugebėjimai,
tačiau mane labiausiai pribloškė tai, jog pasak šių čempionų mes visi galime pasiekti tokių reultatų-viskas, ko reikia tai praktika.
Norėjau paklausti forumo dalyvių kokią informaciją jums būtų naudinga mokėti įsiminti greitai ir efektyviai, be didelio vargo savo kasdienybėje?
Man asmeniškai atrodo, jog pirkinių sąrašai yra bene praktiškiausias atminties technikų taikymas, juk visi einam į parduotuvę smile.gif
Taigi, pasidalinkit kas svarbu jums.
Atsakyti
As isbandziau Holografines atminties kursa savi-self mokykloje. Toks netradicinis, bet labai efektyvus metodas.
Atsakyti
QUOTE(BoredPanda @ 2013 12 09, 00:53)

Norėjau paklausti forumo dalyvių kokią informaciją jums būtų naudinga mokėti įsiminti greitai ir efektyviai, be didelio  vargo savo kasdienybėje?
Man asmeniškai atrodo, jog pirkinių sąrašai yra bene praktiškiausias atminties technikų taikymas, juk visi einam į parduotuvę smile.gif
Taigi, pasidalinkit kas svarbu jums.


Aš tikrai nuoširdžiai žaviuosi tokiais žmonėmis, gebančiais šitiek prisiminti. bigsmile.gif Gal kada ir aš gebėsiu bent dalelytę to prisiminti. blush2.gif Iš tikro jaučiu, kad turiu tą problemą jog negebu įsiminti svarbios informacijos, prisimenu tik dalį jos. Kalbėjau net su gydytojais, įvardyja tai kaip nesusikaupimą, dėmesio stoką, pašalinių minčių perteklių informacijos priėmimo metu. Tačiau mokydamasi universitete, tikrai pastebėjau jog sunkiai, kad ir kaip susikaupčiau, kad ir kokia man informacija būtų įdomi, bet sunkiai prisimenu. Tai lemdavo universitete prastesnius pažymius ir t.t. Po truputį, turėdama laiko, bandau žaisti įvairius žaidimus, kolkas nejaučiu jokių pokyčių.
Bet klausimas ne apie tai, smile.gif Kasdienybėje manau naudinga įsiminti artimųjų telefonų numerius, gimimo metus, ne tik mėnesius ar dienas, g.gif išbandytus arba pažistamų pasakotus receptus, sutiktų žmonių vardus.
Atsakyti