QUOTE(Nidulia @ 2013 12 16, 19:39)
QUOTE(cushy @ 2013 12 16, 16:59)
Laisve
Aš irgi užsimaniau to sviestuko
Hippie, turi dar, ar ištargavojai jau visą
?
Kažkas klausė praėjusioj temoj apie "Kokosinį juoduką".
http://keistaipapras...s-juodukas.html
Aš irgi užsimaniau to sviestuko
Hippie, turi dar, ar ištargavojai jau visą
Kažkas klausė praėjusioj temoj apie "Kokosinį juoduką".
http://keistaipapras...s-juodukas.html
Aciu
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 16, 19:07)
kaip lugne ir sakė, actas yra tiesiog labiau fermentuotas produktas, kaip kad rauginti kopūstai ar agurkai. Actą galima pagaminti iš bet kokio angliavandenių turinčio produkto, kadangi bakterijoms daugintis reikia tų angliavandenių. Tad jei jau valgome raugintus kopūstus, būtų veidmainiška atmesti actą, nes jis fermentuotas iš vaisių cukraus (kurį, beje, bakterijos sunaudoja). Mano arbatos grybas, iš pradžių gyvenęs arbatoj, kai aš jį pamiršau, pavertė viską actu. Kalėdų stebuklas. Ups
QUOTE(Elata @ 2013 12 16, 23:48)
kaip lugne ir sakė, actas yra tiesiog labiau fermentuotas produktas, kaip kad rauginti kopūstai ar agurkai. Actą galima pagaminti iš bet kokio angliavandenių turinčio produkto, kadangi bakterijoms daugintis reikia tų angliavandenių. Tad jei jau valgome raugintus kopūstus, būtų veidmainiška atmesti actą, nes jis fermentuotas iš vaisių cukraus (kurį, beje, bakterijos sunaudoja). Mano arbatos grybas, iš pradžių gyvenęs arbatoj, kai aš jį pamiršau, pavertė viską actu. Kalėdų stebuklas. Ups 
tai kad ir kopūstų, nei rauginu nei bevalgau
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 17, 00:01)
šventvagystė
Na agurkus ir kopūstus suraugina lakto bakterijos, kaip ir pieną, o čia cukrų iš pradžių suvalgo mielės, prigamina alkoholio, o jau po to alkoholį sufermentuoja acto rūgšties bakterijos. Bent jau aš taip suprantu, ir todėl, kad nei tos mielės, nei acto bakterijos pas mus negyvena, todėl Voresta ir sako, kad jai nepriimtina. Nors gi kefyrą rauginant irgi kažkiek alkoholio susidaro, ai, dar reikia eit vidurinės chemiją pasikartot
Matai, aš tinginė, ir labai džiaugiuosi, kad jokių atsargų ir konservų daryt nebereikia- man jų netrūksta. Na ir anksčiau žiemai padarydavau tik keletą stiklainių su konservuotais agurkais, tačiau kopūstų puodą užraugdavau. Bet dabar, kai suprantu, kad maistinės vertės tai nepadidina- nė nebesistengiu. Konservuoti agurką- tai tas pat- kas konservuoti vandenį
.
Man tinka labai paprastas maistas ir jo mažas apdorojimas. Nepasigendu kažko įmantraus.
Man tinka labai paprastas maistas ir jo mažas apdorojimas. Nepasigendu kažko įmantraus.
QUOTE(*Kamelija* @ 2013 12 16, 21:14)
ko gero nebespes:(
pagaliau atkapsciau savo pirmaji kvepavima. 09 08 diena 10. Ziuresiu koks dabar rezultatas po 3 meesiu, labai smalsu.
Voresta, na negi netrūksta skonių įvairovės, nesinori kitokio skonio nei tik apvirtos daržovės ir mėsa?
be raugintų agurkų ir kopūstų gyvenimo neįsivaizduoju
beje kaip ir bulvės man labai sunku atsisakyti
2 dienas beveik nevalgiau mėsos. Nenorėjau. Bet dabar užtat svajoju apie kotletą
Beje, dėl mano pilvo. Visi tyrimai idealūs. Echo tobula viskas. Bilirubinas, gliukozė, hemoglobinas...karpograma...viskas idealu
taigi gyd. Mano, kad vis tik alergija išlindo, kas ir sukelia virškinimo bėdas. Arba dar viena teorija...po ilgo produkto nevartojimo, organizmas nebegaminta reikalingų fermentų ir užvalgius tokio maisto, prasideda bėdos. Neva reikia laiko, kol vėl pripras. Bet aš linkusi manyti, kad čia vis tik maisto netoleravimas. Nes kodėl ryžių užvalgius po 2 mėn. Jokių bėdų. O va su kviečiais didelės bėdos.
Tik vis dar man neaišku kodėl būtent paleo viduryje išlindo toks stiprus pieno produktų netoleravimas, nors nuo pat pradžių paleo pieno prod. Valgiau.
Gavau ir aš Tns 3000 pjaustyklę
iškart kilo noras salotas darytis
Merginos, dėl majonezo, ar galima daryti su kitokiu aliejum? Man alyvuogių, net ir light neskanus
kažin su ghee arba avokadų, lazdyno riešutų al. Kas gautųsi?
o gal tiesiog daugiau garstyčių dėti, kad permuštų tą aliejaus skonį
2 dienas beveik nevalgiau mėsos. Nenorėjau. Bet dabar užtat svajoju apie kotletą
Beje, dėl mano pilvo. Visi tyrimai idealūs. Echo tobula viskas. Bilirubinas, gliukozė, hemoglobinas...karpograma...viskas idealu
Tik vis dar man neaišku kodėl būtent paleo viduryje išlindo toks stiprus pieno produktų netoleravimas, nors nuo pat pradžių paleo pieno prod. Valgiau.
Gavau ir aš Tns 3000 pjaustyklę
Merginos, dėl majonezo, ar galima daryti su kitokiu aliejum? Man alyvuogių, net ir light neskanus
QUOTE(cushy @ 2013 12 16, 15:59)
Niu atplėščiau sau nuo širdies dar
Bet šiaip psio-išžadėta viskas, ryt, tikiuosi, nusibraut iki pašto. Bet žinokit, mergaitės, nebus čia jums 6lt., nes kilogramas sviesto į tą voką oranžinį tikrai netilps
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 16, 23:59)
Labas vakarelis
Topinambas ir saldžioji bulve ne tas pats?
pastaroji būna oranžiniu vidum. Batatai lyg ir vadinas? Tai šie daug krakmolo turi. Norėčiau paragauti topinambu, bet nemačiau niekur pirkti, tik tos saldžiosios bulvės
Atsiųskit paragaut topinambų
o tai nežinau kas per skonis. 
Topinambas ir saldžioji bulve ne tas pats?
Atsiųskit paragaut topinambų
topinambai labai skanūs, riešutų skonio
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 17, 03:36)
kur pirkot?
QUOTE(*Kamelija* @ 2013 12 17, 08:10)
Ir man topinambų skonis primena riešutus







