QUOTE(donnavaida @ 2009 09 30, 19:37)
aš dar apie tą Stollar JE95 norėjau paklausti - ar susmulkina tarkim visą obuolį, ar į atliekų indą sumeta gabalais, ir ar daug putų išspaustose sultyse. Ir dar - kaip apelsinus spaudžiat - su odele ar nulupat?
Aš prieš metus pirkau sulčiaspaudę Severin (nebeatsimenu koks modelis), tokią juodą, su plačia įdėjimo anga. Išvaizda jos kaip brangiųjų sulčiaspaudžių, galingumas neblogas - 700 W. Kaina tik 170 Lt, tai ir susigundžiau. O rezultate, jei nori, kad tarkim obuolius gerai išspaustų, tai turi ne tik vidurį išpjauti, bet ir odelę nulupti, nes odelės nesutarkuodavo. O sultyse apie 60% putų. Tai pažaidžiau kokį mėnesį ir nugrūdau į spintelę - nei naudotis, nei išmesti.
Obuoli susmulkina visa,jei labai spaudi ir skubi,tai pasitaiko gabaliuku,bet siaip sakyciau sutarkuoja gerai

Putu taip pat pakankamai,bet tikrai ne 60%

nu gal 10%ar 20%

dar ir nuo vaisiu priklauso pvz is obuoliu daugiau is apelsinu maziau,bet sitam modelyje yra putu seperatorius(atskiria sultis nuo putu) nu

daiktas sakyciau.O apelsinus spaudziu nuluptus,visu pirma sultys skanesnes (odele duoda kartuma),o visu antra labiau tausojami peiliukai

Jau anksciau rasiau,kad man konsultante patare butinai ismti seklas is obuoliu ir apelsinus lupti,zodziu vengti kietu vaisiu daliu,nes jie greiciau sugadina sieteli ir peiliukus su tarkute,naujas sitas daiktas apie 100 litu kainuoja,tai as taip ir darau kaip patare