QUOTE(Verteris @ 2014 05 15, 16:39)
Restoje man vienas krosnelių pardavėjas šnekėjo, kad padavimas iš lauko - lazda su dviem galais. Tipo jei daryt normaliai, reikia pakankamai giliai vamzdį pakast ir pakankamai ilgas jis turėtų būt, nes jei pavaryt padavimą trumpu ortakiu iškart už pamato, per šalčius krosnelę šaldytuvu paversi - trauks šaltą orą per kaminą. Ilgesniam vamzdyje dar kiek pašiltų tas oras. Na ir šiaip jei namas nemažas, tai tas sudeginamas oras daug įtakos balansui nepadaro, tai didesniems namams (>120-150 kv.m.) to padavimo nerekomenduotų daryt bet kuriuo atveju.
Kažkiek racijos tuose argumentuose matau. Jei statysiu krosnelę ar židinį, tai blogiausiu atveju (jei akivaizdžiai 'netrauks') rekupą pareguliuosiu, kad pora kubų oro pastoviai daugiau padavinėtų, nei ištraukinėtų.
Kažkiek racijos tuose argumentuose matau. Jei statysiu krosnelę ar židinį, tai blogiausiu atveju (jei akivaizdžiai 'netrauks') rekupą pareguliuosiu, kad pora kubų oro pastoviai daugiau padavinėtų, nei ištraukinėtų.
Žinau kuris pardavėjas taip kalbėjo

Be išorinio oro padavimo, -ar rekupas reaguos kada jūs suintensyvinsite degimą, sumažinsite degimą? Dar nemačiau rekuperatoriaus integruoto į krosnelės/židinio valdymą

Kokiu būdu galima paversti krosnelę šaldytuvu, jei net užpraeitą žiemą, prie -30 kūrenant konvekcinę krosnelę lauke pro konvekcines angas ėjo karštas oras.
Vienai pakabinamai krosnelei darė oro padavimą tiesiai per sieną, tai ant padavimo kanalo dėjo sklendę tam, kad kai nesikūrena nevyktų "vėdinimas". Žinoma tai yra šioks toks šalčio tiltelis, bet labai mizernas...
Nesvarbu kad didelis namas, jei nėra papildomų oro pritekėjimų, t.y. namas vykęs-pasyvus, oro degimui trūks. Jei rekupetarorius paduos daugiau oro nei ištrauks, tai kokiu režimu jį nustatysite? Įkūrimo, vidutinio kūrenimo, intensyvaus kūrenimo ar rusenimo?

