QUOTE(rapoja @ 2014 01 02, 09:24)
http://www.15min.lt/...tele-727-246197
Papildyta:
jei rasi receptą ir man pasakyk

ir aš bandysiu
o medus kam?viską išduok,visus būdus ,kad ne tu viena graži būtum
va toki recepta labai gria per svaaite -2kg

ribojant mesa ir saldumynus
Obuoliai nuplaunami, pašalinamos pažeistos dalus, sutrinami stambia tarka. Šviežią obuolių košę dedame į stiklinį indą ir praskiedžiame šiltu virintu vandeniu (litrui vandens 0,8 kg obuolių košės). Kiekvienam litrui vandens įdedama po 100 g medaus arba cukraus, o fermentavimo pagreitinimui po 10 g mielių arba 20 g sausos ruginės duonos.
Pirmąsias 10 dienų indas su mišiniu saugomas atidarytas 20 30 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, du tris kartus per dieną pamaišant obuolių košelę mediniu šaukštu. Po to masę reikia perdėti į marlės maišelį ir išspausti. Sultys perkošiamos per marlę ir perpilamos į indą su plačiu kakleliu. Pagal pageidavimą, į kiekvieną sulčių litrą galima įdėti po 50-100 g medaus arba cukraus.
Po to indas uždengiamas marle, užrišamas ir pastatomas į šiltą vietą, kad tęstųsi fermentaciją, kuri baigiama po 40-60 dienų. Po to actas filtruojamas, perpilamas į butelius ir sandariai uždaromas kamščiais. Saugoti šaldytuve 6-8 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.
2 arbatinius šaukštelius ištirpinti vandens stiklinėje ir vartoti 1-2 kartus per dieną.
Nutukimo atveju, obuolių actą rekomenduojama gerti po 2 arbatinius šaukštelius stiklinėje vandens, 3-4 kartus per dieną po valgio. Paprastai efektas pastebimas po 2 mėnesių, efektas labiausiai pasireiškia po 2 metų.
Papildyta:
as si esu jau nusipirkus lauskiu irgi paziuresim ar geras
http://www.puritan.c...w-mother-051996