QUOTE(Rasskee @ 2014 02 12, 16:38)
Ziurejau ziurejau ir negalejau atsiziuret i Jusu visu grozius, jau net visu nebeisvardinsiu, visoms
Buvo diskusija del torto bokalo. Man idomu, ar darant kad ir 20 cm skersmens torta auksta, kokiu 14 cm aukscio, apatiniu aukstu ar nesuspaus labai virsutiniai? As kai dariau ne bokala, bet auksta torta, tai dariau 2 ir remiau pagaliukais, o gal veltui?
na 20cm skersmuo tai jau nebe bokalas o kubilas

bet jei cia siaip tik taip tai 14cm aukscio viskas normaliai, aisku ziurint koks kremas ir kaip bus puostas. Esu darius daug backuciu +/-16cm aukscio ir 16 ar 18 diametro - viskas ok, dariau pirkiniu krepsi siaura auksta (tikrai daugiau buvo nei 16) turtigas kavos ()kitas snikeris) veze i Vilniu-irgi ok.
Bet jei koks minkstas tortas arba kelione ne tik nuo tasko A iki B, ar veza ralistas per kaimo keliukus ar kai karsta

- tikrai tvirtinciau per pus su padekliuku
Tortukas labai grazutis
Papildyta:
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2014 02 12, 18:28)
Sveikos kepejeles, atejau su klausymu. Planuoju kepti tortuka ir ant jo statyt tortuka alaus bokala.
Pirmasis tortas bus 24 cm sokoladinis. Ji aptepsiu plakta grietinele. Ant virsaus statysiu bokaliuka ( didumas kaip vyrai geria alu is bokkkalo) ji gaminsiu is meducio pagal cipciuka. Ir apdengsiu fondant mase. Ar pries dengiant reikia aptepti sviesto mase? Ar dedant bokala reik susmeikt smeigtukais kad nenuciuostu ir ar neismiks jis man? Putas skaiciau darot is bezes. Nedraugauju su ja, ka patartumet pakeist? Aciu labai uz atsakymus ir patarimus.
as del atsargos tikrai tvirtinciau padekliuku ir iesmukais nes vis tik jis aukstas bus ant to apatinio tortuko. Del sviestinio nepasakysiu nezinau tos mases. Ir neaisku ar ta mase draugauja su grietinele ant kurios statysit bokala (apatinio torto). Del putu darytis slapia beze-tikrai paprasta, tokiam bokaliukui 2 baltimu + 110g. cukraus bus per akis.