Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko nevalgumas atsiradus broliui

Sveiki, labai reikia patarimu. Dukrytė gimus broliukui pradėjo mažai valgyti. Anksciau visada vakarais gerdavo misinuka su manimi, turedavau salia jos buti, palaikyti bonkute bemigdant, kad ji uzmigtu, tecio ranka netikdavo. Su juo pienuko negerdavo.. gimus broliui vyras pradejo ja migdyti. Del to pieno net nebesiulem vakarais nes nebegerdavo.. tartum koks ritualas rytais arbatele su manimi lovytej gerdavo, su vyru taip pat mazai isgerdavo... maitinau ja iki metuku, manau jai tas artumas dar iki siolei buvo islikes.. gimus broliukui rytai ir vakarai priklauso jam, nesugebu suderinti kad jis miegotu kada mazoji gulasi arba keliasi. Todel palieku ja viena salia gerti, ji nustojo visai gerti.. O dabar jau penkios dienos kai ji visiskai nieko nenori valgyti. Vos tik pamato atnesama maista bega sleptis, dengia burnyte arba pradeda verkti.. niekaip neikalbam su vyru net paragauti nors kasneli suvalgyti.. jei jau pasiduoda tai isideda kasni ir gali ta kasni ir valanda laikyti kad tik daugiau nebekistume. Kai zindau broliuka - ziuri mato kad valgo. Kartais pati pasako kada broliukas nori valgyti, leidziu krutine padeti paduoti kad valgytu... bet kai pasakau kad ir jai reikia valgyti prasideda pykciai.Kas blogiausia kad nebevalgo ir to maisto kuri anksciau mielai valgydavo.. uzkandziu palieku ant stalo,tai prabegom vis uzvalgo ka nors.. bandziau neduoti jokiu uzkandziu - vistiek pamacius maisteli vel prasideda pyksciai ir isterijos. Skauda sirdi beziurint.. nezinau kaip elgtis.. bandem su vyru laukti dar kol pati prades valgyti ar bandyti aukleti pykciais niekas nepadeda.. duodu ir paciai valgyti, netgi virtuveje kartu gaminame pietus..o vyras kai buna darbe lieku viena su vaikais, dar sunkiau, nes mazylis labai daznai bunda ir prasosi valgyti.. patarkite ka daryti??sad.gif
Atsakyti
Pakankamai pažystama situacija. Maniškis irgi ir mažai valgydavo (tik gerdavo daug). Labai sunkūs buvo tie pirmieji metai. Jis ne tik atsisakydavo valgyti, bet ir apsimesdavo leliuku, tipo jį maitink dabar. Čia tikriausiai toks protestas, nes trūksta dėmesio (nukaraliavo broliukas jį)
Ir Jūsiškiai mergaitė tik dabar suprato ką reiškia turėti brolį, kad jis atims beveik visą mamos laiką.
Mums psichologė patarė, kad lengviau tai išgyventu reiktu su didžiuoju vaiku išeiti mamai kartu nors kokiai valandėliai pasivaikščioti. Tik dviese, kad suprastu kad mamos neprarado. Ir netgi pabrėžti kad tai mamos ir jos pasivaikščiojimas. Ir labai gerai kai tai vyksta visada tuo pačiu laiku.
Mums visada tuo pačiu laiku buvo pakankamai sudėtinga, nes vyras dirbdavo slenkančiu grafiku. doh.gif
Atsakyti
Yra gan nemaža tema Vaikas nevalgo. Joje taip pat galite ieškoti patarimų. Manau, jog ateityje šią temą prijungsiu prie didesnių diskusijų temos.
Atsakyti
matyt protestuoja prieš sumažėjusį dėmesį ir jaučia konkurenciją smile.gif reikėtų apsilankyti pas vaikų psichologą ir pasikalbėti ką daryti tokiu atveju smile.gif
Atsakyti
vaikai taip isreiskia nepasitenkinima ir net savotiska pavyda.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta43 @ 2014 07 31, 21:30)
vaikai taip isreiskia nepasitenkinima ir net savotiska pavyda.... g.gif

Teisybė, atsiradus dar vienam vaikui namie, aplinka tampa konkurencinė (dėmesio atžvilgiu), tai yra tarytum vaikučio protestas, griebimasis šiaudo, nes manipuliuodamas maistu jis gali jus paveikti (tai pastebima nuo mažų dienų).
Atsakyti