Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Hippie @ 2014 01 16, 00:32)

O-ho, kiek pliusų. Koks čia puodas, aš maniau pas jus paprastas greitpuodis g.gif Nes kvapas ir palikimas saviruošai-super dalykai, kai daugybė reikalų, darbų, vaikų.


vadinasi: daugiafunkcinis puodas. Dabar jau ir Lietuvoj nėra problemų jį nusipirkti. Tikrai superinis daiktas.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2014 01 16, 09:31)
vadinasi: daugiafunkcinis puodas. Dabar jau ir Lietuvoj nėra problemų jį nusipirkti. Tikrai superinis daiktas.

Įdomu, po kurio laiko, nuolat šitaip ruošiant maistą, pritrūksta vitaminų?
Tikrai sveiko maisto esmė: apdorota trumpai ir šviežia.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 16, 01:32)


Tai galima ghee sviesto ydet sauksta, labai skanu ir su juo 4u.gif
Saliero galima det ir gumba ir stiebus, as dariau su 1/3 gumbo sy karta 4u.gif
Galima ir sublenderiuot visiskai, bet jeigu kas nemegsta grybu, vistiek jaus, jie sublenderiuoti man kaip tik intensyvesny skony duoda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 11:20)
Įdomu, po kurio laiko, nuolat šitaip ruošiant maistą, pritrūksta vitaminų?
Tikrai sveiko maisto esmė: apdorota trumpai ir šviežia.


Beveik visos ligos ir yra nuo maisto smile.gif Jei jau zali, sviezi produktai turi zymiai mazesne maistine verte mineralu vitaminu poziuriu negu keliasdesimt metu atgal, tai kas ten belieka dar pakepus, patusinus g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 10:20)
Įdomu, po kurio laiko, nuolat šitaip ruošiant maistą, pritrūksta vitaminų?
Tikrai sveiko maisto esmė: apdorota trumpai ir šviežia.


šitaip, tai kaip?

1. Tas puodas leidžia įvairius ruošimo variantus - todėl ir vadinasi daugiafunkcinis.

2. tas ilgasis ruošimas (lėtpuodžio (angl.: slow-cooker)) funkcija remiasi tuo, kad temperatūra visą gaminimo procesą palaikoma 80-90 Celcijaus laipsnių (priklausomai nuo puodo), t.y. neužvirinama.

Taigi va čia esminis klausimas: kokie vitaminai kiek žūva nuo kokios temperatūros, ir kaip keičiasi (ar nesikeičia) tas baltymų virsmų procesas, kur čia neseniai buvo įdėtas, kai temperatūra yra va tokia žemesnė g.gif
T.y. išlieka klausimas, kas geriau: trumpai bet aukšta temperatūra ar ilgai bet žema temperatūra?

kai pradžioje landžiojau po visokius paleo receptų puslapius internete, ten buvo pilna "lėtpuodinių" receptų.

3. dėl vitaminų daržovių galima prisikąsti ir visai nekaitintų.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2014 01 16, 11:26)
šitaip, tai kaip?

1. Tas puodas leidžia įvairius ruošimo variantus - todėl ir vadinasi daugiafunkcinis.


o jis turi atidėto gaminimo funkciją? t.y. ar galiu ryte sumesti produktus ir užprogramuoti, kad jis įsijungtų po kokių 8 valandų, kad tuomet, kai grįšiu po darbo namo, lauktų karšta vakarienė?
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 16, 00:32)

O-ho, kiek pliusų. Koks čia puodas, aš maniau pas jus paprastas greitpuodis g.gif Nes kvapas ir palikimas saviruošai-super dalykai, kai daugybė reikalų, darbų, vaikų.



QUOTE(san @ 2014 01 16, 08:31)
vadinasi: daugiafunkcinis puodas. Dabar jau ir Lietuvoj nėra problemų jį nusipirkti. Tikrai superinis daiktas.

As isigijau ne multifunkcini ,o ,,slow coker''

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 10:20)
Įdomu, po kurio laiko, nuolat šitaip ruošiant maistą, pritrūksta vitaminų?
Tikrai sveiko maisto esmė: apdorota trumpai ir šviežia.


Nuolat taip neruosia manau niekas.Puodas neuzverda maisto labai daug valandu,nera taip ,kad jis ten kunkuliuoja visas tas valandas, jei norisi greiciau pagaminto maisto tada pilu truputi virinto vandens .Tokiam puode yra ir pliusu ir minusu,kaip ir kiekvienam maisto ruosime. Dirbanciai seimai tai pliusas nes pvz sudedi produktus 7 val ryto,o vaikas gryzes is mokyklos jau gali pasiimt svieziai pagaminta maista ir nereik jo sildyti ir siltas jis ten bus kol tevai grys is darbo. Is anksto pagamintas ir pasildytas maistas netenka dar daugiau vitaminu. Kitas pliusas nekilnoji dankcio ir beveik nepili vandens,visas kondencatas viduje sugrysta i maista.Dar variantas vakare sudedi produktus,o ryte maista susidedi i termosa ir darbe valgai karstus pietus.
Atsakyti
QUOTE(Tasty @ 2014 01 16, 11:29)
o jis turi atidėto gaminimo funkciją? t.y. ar galiu ryte sumesti produktus ir užprogramuoti, kad jis įsijungtų po kokių 8 valandų, kad tuomet, kai grįšiu po darbo namo, lauktų karšta vakarienė?


Maniškis taip. Nuo gamintojo/modelio gali priklausyti. Bet dauguma turi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 11:20)
Įdomu, po kurio laiko, nuolat šitaip ruošiant maistą, pritrūksta vitaminų?
Tikrai sveiko maisto esmė: apdorota trumpai ir šviežia.


ir as paantrinsiu , kaip nuolat sitaip biggrin.gif biggrin.gif ??

Ten net darzoves troskini ant tu 90 laipsniu. pas mane Panasonic multivarka jau 3 metai.
Na aisku grikiai ne Paleo, bet kitaip nei paprastam puode jie neverda. pvz uzdejus is vakaro kad ryte 8 val. grikiai butu gatavi., virimas prasides tik 7,30 ar 7, priklausomai nuo kiekio (multivarke pasisveria pati tik vandens/grikiu proporcijas reikia teisingai sudeti) .Virimas ilgiau nei paprastam puode nevyksta, bet nereikia parintis kad ISBEGS, PRISVILS, PERVIRS, NEISVIRS. Ir nereikia keltis ryte kad virt kose.

Tuose programuojamuose puoduose idealiai verda sultinys . 80-90 laipsniu temperaturoje, ir tiek laiko kiek nustatai. Priziuret nereikia. Rusai turi gera zodi tokiam virimui apibudinti "tomitsia". Juk ir paprastam puode jus sultinio penkias minutes neverdat ?

Sitas daiktas yra idealus sriuboms, troskiniams, sultiniams ir kosems smile.gif Na ir omletas iskepa pasakiskai. Ir idealus tinginiams arba darboholikams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 16 sausio 2014 - 12:16
QUOTE(Azu @ 2014 01 16, 13:14)


Sitas daiktas yra idealus sriuboms, troskiniams, sultiniams ir kosems smile.gif  Na ir omletas iskepa pasakiskai. Ir idealus tinginiams arba darboholikams biggrin.gif

Save priskirčiau prie tinginių, tačiau tokiame puode gaminčiau tik sultinį.
Visam kitam labai nedaug laiko tereikia.
Kai pavyks sudalyvauti maisto gaminimo seminare, būtinai išsiaiškinsiu kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2014 01 16, 11:26)
2. tas ilgasis ruošimas (lėtpuodžio (angl.: slow-cooker)) funkcija remiasi tuo, kad temperatūra visą gaminimo procesą palaikoma 80-90 Celcijaus laipsnių (priklausomai nuo puodo), t.y. neužvirinama.

Taigi va čia esminis klausimas: kokie vitaminai kiek žūva nuo kokios temperatūros, ir kaip keičiasi (ar nesikeičia) tas baltymų virsmų procesas, kur čia neseniai buvo įdėtas, kai temperatūra yra va tokia žemesnė g.gif
T.y. išlieka klausimas, kas geriau: trumpai bet aukšta temperatūra ar ilgai bet žema temperatūra?



ne daug čia skiriasi 80-90 laipsnių, nuo 100 cool.gif
kad nežūtų fermentai ( o jie mums reikalingi iš maisto, kitaip valgom tik bevertę lastelieną) reikia virti tik iki 40 laipsniu temperatūroje. Turiu puodą kuris rodo kiek laipsnių užkaitęs viralas jame, tai 40 turi būti vos vienas "bul bul", o ne kilti burbulų kalnai kaip mes įpratę...
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 13:56)
ne daug čia skiriasi 80-90 laipsnių, nuo 100 cool.gif
kad nežūtų fermentai ( o jie mums reikalingi iš maisto, kitaip valgom tik bevertę lastelieną) reikia virti tik iki 40 laipsniu temperatūroje. Turiu puodą kuris rodo kiek laipsnių užkaitęs viralas jame, tai 40 turi būti vos vienas "bul bul", o ne kilti burbulų kalnai kaip mes įpratę...


cia jau zaliavalgiu teorija biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 01 16, 13:58)
cia jau zaliavalgiu teorija biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


o ji neteisinga? g.gif
Atsakyti