Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(*AMRI* @ 2014 10 16, 16:37)
Mergaites,kada kepate tortui biskvita,kokio dydzio kiausinius naudojate?

o koks skirtumas? M arba L. Kaip pasitaiko.
Aišku, yra tokie visokie kepiniai, kur gramas į gramą turi būti.. Bet Jūs klausiat ne apie tokius kepinius. Taigi, paprastam biskvitui imu tokius kiaušinius, kokie yra šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 10 18, 20:27)
o koks skirtumas? M arba L. Kaip pasitaiko.
Aišku, yra tokie visokie kepiniai, kur gramas į gramą turi būti.. Bet Jūs klausiat ne apie tokius kepinius. Taigi, paprastam biskvitui imu tokius kiaušinius, kokie yra šaldytuve.



kadangi mano orkaite nemyli dideliu biskvitu, tai rafaelo biskvita kepu per visa skarda,tai jei dedu M kiausinius , biskvitas buna truputi plonesnis nei su L Kazkada esu dariusi zefyrus, tai manau ,kad todel jie man ir nesigavo ,kad buvo per daug baltymo kitu produktu atzvilgiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 19 spalio 2014 - 08:38
Gaila, bet nerandu atsikros temos, skirtos "Meduciui", tad savo pastebejimus bei pirmo bandymo nuotraukas dedu cia. 4u.gif (Moderatoriu prasau-jei visgi tokia tema "gyva" yra- perkelti si mano posta tenai. 4u.gif )
"Medutis" visada buvo mano megiamiausias tortas, sikart, megejiskai, ryzausi padaryti toki pati. Skaiciau daug receptu ir labiausiai gasdino mane biskvitu kepimas-pjaustymas ir t.t. Tad labai apsidziaugiau radusi toki recepta,kur biskvito pjaustyti, kocioti nereikia. (Biskvitas- nors nesu kepus tortu daug- mano silpnoji vieta. Sunkiai pavyksta... schmoll.gif )
Receptas

Taigi viska dariau taip, kaip nurodyta, tik norejau siek tiek didesnio torto, kad visko dejau 50proc.daugiau. Jei parasyta cukraus- 100gr-dedu 150.. Medaus-200gr- dedu 300gr.
Grietine- kadangi gyvenu UK, ir kitokios neradau- buvo 30proc. Tad kremui jos reikejo 1.5 litro. To uzteko ir kremui, ir torto virsui, bei sonams sutepti. (Atskirai, kaip nurodyta recepte- kremo sonams sutepti jau nebereikejo man gamint).
Cukru teslai dejau- rudaji.
Nesu tortu kepeja-labiau- pradedancioji. Tiesiog kuriu tokia tradicija- kiekv.didesne seimos proga- naminis tortas. Gal ne pats graziausias, bet labai isjaustas, ismyletas. wub.gif Tikiu, tobulesiu ir kasmet vis grazesni ir geresni man jie gausis.
O dabar apie "Meducio" eiga:
Teslos konsistencia gavosi tokia (saldytuve ja palaikiau apie pora val.)user posted image

Silikoniniu teptuku tepiau ja i forma, isklota kepimo popierium va taip:user posted imageuser posted image

Recepte nurodoma kepti 180laipsniu karstyje. Man negerai gavosi pirmas blynas- sonai pasvile:user posted image

Aha, reiskias- reikia pritaikyti pagal save (orkaites skirtingos, maza kas lemia ta skirtuma)- taigi sumazinau temperatura iki 160 ir ideliausiais kepimo laikas (atradau dar po pros blynu)-7minutes. Tuomet visi biskvitukai gavosi va tokie:user posted image
user posted image

Is mano normos (150proc.-nuo nurodyto recepto)- gavosi 14-15 plonyciu biskvituku. Issikepiau juos is vakaro, tarpuose palikau kep.popieriu. Kita diena sutepiau kremu. Sutepiau berods 12 biskvituku. Likusius 3 sutarkavau stambia tarka ir aplipdziau sonus bei uzbarsciau ant virsaus. 4u.gif
"Sesetukas" is pasvilusio biskvito- t.y.-kiekv.biskvitui iskepus as krastus su peiliu pagrandziau ir tuos rudus trupiniukus beriau i viena bliudeli. Neplanavau nieko is to daryt, bet paskui sove mintis- is popieriaus issikirpti (su manik.zirklutem) sesetuka- padejau ta popieriu ant torto ir tuos rudus, "pasvilusius" trupiniukus beriau i trafareto "skyles", paskui lengvai saukstu paspaudziau. Viskas. Skonis- tikrai puikus. Rekomenduoju! Nepavykti negali. wink.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 19 spalio 2014 - 14:17
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 10 19, 13:54)
Gaila, bet nerandu atsikros temos, skirtos "Meduciui",



medaus torto tema cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2014 10 19, 02:33)
medaus torto tema cia 4u.gif

Labai aciu, jau perkeliau posta. 4u.gif
Atsakyti
Mergaites,sakykit ar dazai Dr Oetker skysti tinka dazyt kremus,mase gelytems?vis pastebiu,kad dauguma dazo geliniais dazais.turiu pasipirkus ir bijau dazyt
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2014 10 27, 15:20)
Mergaites,sakykit ar dazai Dr Oetker skysti tinka dazyt kremus,mase gelytems?vis pastebiu,kad dauguma dazo geliniais dazais.turiu pasipirkus ir bijau dazyt

dr. oetker dažai yra vandens pagrindo, tinka kremams, bezams dažuti. dėl masės dažymo nežinau, bet manau kad po to masė gali trupėti. pati naudoju dažus aliejaus pagrindu.
Atsakyti
labas labai reikia patarimo reikia iskepti torta be kiausinio baltymo bet tokio nesu kepusi... schmoll.gif gal zinot kuri receptuku kuriems nereikia baltymu...? 4u.gif buciau labai dekynga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 11 02, 20:49)
labas labai reikia patarimo reikia iskepti torta be kiausinio baltymo bet tokio nesu kepusi... schmoll.gif  gal zinot kuri receptuku kuriems nereikia baltymu...? 4u.gif  buciau labai dekynga wub.gif

kepu sokoladini biskvita be kiausiniu.turiu receptuka rusiskai.reikia?/

http://perfectfood.r...s-foto-i-video/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 02 lapkričio 2014 - 21:00
QUOTE(*mable* @ 2014 10 27, 15:20)
Mergaites,sakykit ar dazai Dr Oetker skysti tinka dazyt kremus,mase gelytems?vis pastebiu,kad dauguma dazo geliniais dazais.turiu pasipirkus ir bijau dazyt

aš dažau. Normaliai gaunasi
Atsakyti
Gal galite pasakyti, kodėl padarius sviestinį kremą jaučiasi cukraus pudra? Ar jos per daug įdėjau, ar per mažai plakiau, ar taip turi būti? biggrin.gif Dariau sviestinį kremą su žemės riešutų sviestu, paprastu sviestu, pudra ir šiek tiek pieno. Plakiau tikrai ilgai. Skonis visai neblogas, bet traška cukrus tarp dantų doh.gif
Atsakyti
Mano mėgstamiausias kremas:

500 ml pieno
1 stiklinė cukraus
1 valgomas šaukštas cukraus

Išvirti kisielių. Pilnai atvėsinti ir gerai išplakti su 400 gr sviestu (žinoma kambario temperatūros).
Gaunasi standus, ir purus thumbup.gif
Atsakyti