Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(umedyte @ 2014 11 08, 19:52)
O as irgi neisivaizduoju napoleono be rugsciu pertepimu.... blush2.gif mano seimai tokie buna per saldus...o vat pvz.su juoduju serbentu pertepimais sueina labai skaniai  thumbup.gif  thumbup.gif o kazin kaip su tomis spanguolemis-ar dziovintas jas pameto i krema,ar ju uogiene pertepineja kas kelinta sluoksni ?kaip darot.merginos? 4u.gif


su uogiene ...jetau kaip skanu .mmmm
Atsakyti
As irgi napoleona su uogenes pertepimu megstu (zinoma tik viena sluosni toki darau )
su rauduonu, ar juodu serbentu, arba spanguoliu
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2014 11 08, 21:52)
O as irgi neisivaizduoju napoleono be rugsciu pertepimu....


QUOTE(Ulitka @ 2014 11 08, 22:09)
su uogiene ...jetau kaip skanu .mmmm


QUOTE(Cola 777 @ 2014 11 09, 05:04)
As irgi napoleona su uogenes pertepimu megstu (zinoma tik viena sluosni toki darau )
su rauduonu, ar juodu serbentu, arba spanguoliu


mano draugės gathering.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 09 lapkričio 2014 - 10:40
QUOTE(Cola 777 @ 2014 11 09, 04:04)
As irgi napoleona su uogenes pertepimu megstu (zinoma tik viena sluosni toki darau )
su rauduonu, ar juodu serbentu, arba spanguoliu

o man labai patinka su kaukazinių slyvučių uogiene, man dar skaniau nei su spanguolėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2014 11 11, 12:45)
o man labai patinka su kaukazinių slyvučių uogiene, man dar skaniau nei su spanguolėm  ax.gif

Tikiu, kad skanu butu, tiesiog nebandziau , nes neturiu tokios uogenes biggrin.gif , svarbu , kad butu rugsti uogene (spanguoles nauduoju, tik tada , kai kitu nebuna)
Kitu napoleonu naminiu nesu ragavusi ir dariusi, o parduotuviniai, man visi FE, bandziau kelis kart pirkti vis kitoki, ir visi jie kaskodel nevalgomi man doh.gif , nors visi salduminai man skanus, bet napaleono parduotuvinio nemegstu. schmoll.gif

cia mano tortuko pjuvis, buvo kadaise pats megstamiausias tortukas, visom sventems ji kepiau thumbup.gif , o kai atradau sia tema SM pries 3 metus, tai dabar bandau ir kitus tortukus wub.gif
user posted image

is virsaus , visciuka uzdejo vaikai lotuliukas.gif http://images51.fotk...DSC00007-vi.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 11 lapkričio 2014 - 17:03
QUOTE(Sarmite @ 2014 11 11, 13:45)
o man labai patinka su kaukazinių slyvučių uogiene, man dar skaniau nei su spanguolėm  ax.gif

merginos, na nemėgstu aš napoleono su uogiene, ji man visą skonį gadina. Gal todėl ir apskritai rūgščių tortų nemėgstu. Geriau jau vienas mažas gabalėlis riebaus-saldaus torto, nei kibiras lieso ir dar rūgštaus. Net riebus su rūgščia uogiene man netinka, arba tos uogienės turi būti laaabai plonas sluoksnelis. Saldžiarūgštis - dar dar.
Bet tai tik mano skoniui.
Kai kepu kitiems, visada pasiklausinėju, kas patinka, ko nemėgsta. Neperšu to, kas patinka tik man.
O tortai visų atrodo nuostabiai.

Kažko ant obuolių su cinamonais patraukė g.gif .
Tikriausiai jau pradeda kvepėti Kalėdomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 12 lapkričio 2014 - 00:30
laba diena, merginos labai prašau Jūsų pagalbos. Noriu iškepti skanųjį "jaunystės" tortą - riešutiniais, morenginiais biskvitais.
Gal galėtumėte parašyti receptą. Labai reiktų Jūsų pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(e_lija @ 2014 11 19, 22:05)
laba diena, merginos labai prašau Jūsų pagalbos. Noriu iškepti skanųjį "jaunystės" tortą - riešutiniais, morenginiais biskvitais.
Gal galėtumėte parašyti receptą. Labai reiktų Jūsų pagalbos 4u.gif

Aš pagal šitą darau ax.gif Tikiuosi, šį kartą niekas neužsipuls, kad jo receptą pasisavinau lotuliukas.gif

Jaunystė

Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:

250 g miltinio cukraus
250 g smulkaus cukraus
80 g kvietinių miltų
8 kiaušinių baltymų
400 g riešutų

Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi. Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas. Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maišant suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą).
Kepame, o tiksliau džioviname, 100-120 laipsnių orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų lakštai jau paruošti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname

Ruošiame zefyrinį kremą:
Jums reikės:
40 g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65 g)
280 g smulkaus cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citrinos rūgštelės
12 g želatinos
50 g vandens (maždaug 7-8 v. šaukštai)

Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.

*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių. Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai išplakti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Gal kas esat kepę Rafaelo tortą 30cm formoje? Kaip manot ar užtektų padidinti šias biskvito sudedamąsias dalis 2 kartus, ar jau būtų per daug:
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių

Atsakyti
QUOTE(saniva @ 2014 11 25, 19:34)
Sveikos  smile.gif Gal kas esat kepę Rafaelo tortą 30cm formoje? Kaip manot ar užtektų padidinti šias biskvito sudedamąsias dalis 2 kartus, ar jau būtų per daug:
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių


Manyčiau, dvigubinti normą- per daug. Nebent kepsite atskirus biskvitukus, o ne visą pjaustomą. Kai kepiau pati, tai su 7 kiaušiniais. Atitinkamai paskaičiavau kitus produktus, buvo liux.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 11 25, 22:11)
Manyčiau, dvigubinti normą- per daug. Nebent kepsite atskirus biskvitukus, o ne visą pjaustomą. Kai kepiau pati, tai su 7 kiaušiniais. Atitinkamai paskaičiavau kitus produktus, buvo liux.

Ačių smile.gif Planuoju kepti atskirus,kad mažiau rizikuot
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 11 26, 00:11)
Manyčiau, dvigubinti normą- per daug. Nebent kepsite atskirus biskvitukus, o ne visą pjaustomą. Kai kepiau pati, tai su 7 kiaušiniais. Atitinkamai paskaičiavau kitus produktus, buvo liux.

man iš vienos normos gaunasi tortas apie 2,5 kg, kai uždengiu mase.

jeigu daugiau iškepu, nieko tokio biggrin.gif . Labai skanu tiesiog su pienu.
Atsakyti