QUOTE(VVaiva @ 2014 01 24, 09:21)
Tik del kartojimu nesvisai sutikciau

Priklauso, aisku, nuo treniruociu tikslu, taciau daugiau pakartojimu didina raumenu ryskuma. Maziau ir su sunkesniais svoriais - augina raumenuka. Man moterims negrazu stambios apimtys, del to tik ryskinuosi, darau 15-20, kojoms po 20 pakartojimu...
Na bet cia jau antraeiliai dalykai. Ilgai sportuojant pats atsirenki, kas tinka
Tai Jūs ir darote po 15-20, serijomis, ką ir aš darau. Man raumenys irgi negražu moterims.
Yra tokių, kurios daro daug daaaaug kartų. Ar kaip ir sakiau vieną paprastą atsilenkimą po 200-300k. dienoje. Sako aš atsikeliu ir kasdien padarau 200-300 atsilenkimų, o rezultato jokio... Jokio ir nebus, nes tai yra KASDIEN ir didelis kiekis, ko visai nereikia. Raumuo pervarginamas. Ne kiekybė, o kokybė atlikimo čia svarbiausia.
QUOTE(daliux78 @ 2014 01 24, 08:17)
Tik nepriimkite visko 100proc. tai yra tai ką aš atradau ir kas man tinka. Reikia kiekvienam atrasti savo. Nes čia yra tiek teorijų ir tiek visko galima prisakyti...
Dėl miltinių patiekalų... Visi rafinuoti produktai, tai tuščios kalorijos. Bet kartais noriu ir mamos miltinių "kleckiukų" ir makaronų.
Duoną reiktų rinktis pilno grūdo, nes ji 4kartus daugiau mineralinių ir biologiškai veikliųjų medžiagų turi. Joje esanti ląsteliena valo virškinimo sistemą, greitina šaltuoju metų laiku sulėtėjusią medžiagų apykaitą, gerina žarnyno peristaltiką ir šalina toksinus. Bet duona laaaabai kaloringa, atsiminkite

Atrodo kelios riekelės prie sriubos, o gaunasi visumoje, kad suvartota daugiau kalorijų nei pasirinkus normalų karštą patiekalą.
Dėl pieno labai daug visokių teorijų... Jei kalbant apie tai kas randama jame blogo ir kodėl atsisako jo vartoti dauguma (aišku jie gal ir dar kitokių priežasčių paminėtų):
1. Perkame pasterizuotą pieną, o pasterizavimas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas laktozę paverčia į betą-laktozę, o ji yra dar greičiau įsisavinama ir todėl staigiai padidėja gliukozės kiekis kraujuje ir po to staigiai sumažėja. O to pasekoje mes greitai vėl pajuntame alkį ir vėl puolame valgyti. O dažniausiai vėl norime to staigaus gliukozės kiekio, todėl čiumpame kažką saldaus.
2. Pienas taip pat yra ir homogenizuojamas, t.y. paprastai sakant toks procesas, kad riebalai pasiskirstytų visame piene ir nenusistovėtų butelio viršuje. O šis procesas padaro pieną dar labiau nevirškinamu.
3. Karvės pienas rūgština organizmą, o norėdamas tą rūgštingumą neutralizuoti ima kalcį iš kaulų. Todėl sakoma, kad vartodami pieną ir jo produktus daugiau kalcio prarandame, nei gauname. Todėl, kad gyvulinės kilmės piene esančio kalcio žmogaus organizmas beveik nesugeba pasisavinti.
4. Yra žmonių, kurie netoleruoja laktozės (t.y. angliavandenis, kurio yra pieno produktuose). Sakoma su amžiumi tų žmonių ratas vis didėja.
5. ... kas čia dar... taip staigiai nešauna į galvą...
Bet kiti sportininkai remiasi teorija, kad visi pieno produktai, kurie yra paveikti rūgimo proceso (varškė, kefyras, grietinė ir pan) yra naudingi, nes rūgimo proceso metu laktozė suyra. O kadangi tai yra baltymų šaltinis, tai ir naudoja pieno produktus.
Aš be varškės gyvenimo neįsivaizduoju, valgau vos ne kasdien.
Mes nesame sportininkės, nelipame ant scenos, tai ir mityba turi būti subalansuota, bet nereikia labai nukrypti, manau. Atsirenkame kas patinka, kas tinka, ką valgydamos gerai jaučiamės.