Įkraunama...
Įkraunama...

Konkretūs žaidimai vaikams nuo 1-3metų

Sveikos mamytės,

Radau keletą panašių temų, tačiau į mano klausimus taip ir neradau atsakymo, pritrūko konkretumu viur smile.gif smile.gif Dažniausiai visuose temose į klausimą "kokius žaidimus žaidžiat su savo mažaisiai" atsakymai panašiai tokie " tai kartais papiešiam, tai palibdom, kaladėles padeliojam, tai muzikos klausom, knygeles vartom, šokam".... žodžiu neradau jokiu konkrečių žaidimų. Šios temos klausimas ne ką jūs veikiat per dieną, o konkretūs žaidimai.Tai norečiau, kad parašytume tiesiog žaidimus, ir vaiko amžių. Būtų gerai jei nepatingėtumėt sunumeruot. Ačiū smile.gif 4u.gif parašysiu ir aš keletėtą:

Vaikui(1m 2men.)
1. Bliudobolas (patys sugalvojom pavadinima biggrin.gif
pasidedam 2 bliudus skalbiniams deti, susirenkam visus namie esancius kamuoliukus ir metom kas daugiau pataikys (aisku esme ne rezultatas, o veiksmas thumbup.gif

2. Puciam baliona. Priputi balona,bet jo neuzrisi. Paleidi, o jis leisdamas ora skrenda po kambari, vaikas ji gaudo thumbup.gif

3. Baulingas. 3-4 buteliukai nuo mineralinio, pastatom ir ridenam i juos kamuoliukus, arba kartais net masinytes.

4. Tramplynas. pastatomos kaladeles, i kaladetes atremema medine lentele, kad gautusi kaip tramplynas. tada leidi masinas ir kitus riedancius daigtus.

5.Lektuvai. uzsikeliu vaikuti sau ant nugaros truputi pasilenkiu istiesiu rankasir lakstau po kambari igarsndama visokius garsus. Nusileidziam poto vel pakylam.
Atsakyti
labai sauni tema, tik gaila, kad niekas daugiau neparase.
as ieskau zaidimuku gimtadieniui 3 m ax.gif
Atsakyti
Na siaip mano dukrytei dabar 2 metukai. Siaio jei orentuotis i smulkosios motorikos lavinima. Tai man labai patinka karoliuku verimas (aisku ik tokio amziaus vaikui karoliukai turi buti didesni), tokiu yra pirkti www.gudragalvis.lt.
Taip pat pupeliu deliojimas po viena i bonka, formeliu deliojimas, delioniu deliojmas. Bet kaip ir minejau tai zaidimai lavinantys smulkiaja motorika.
Atsakyti
Labai gera ideja ape boulinga ir bliudobola, reikes pameginti thumbup.gif

mano sunui 20 menesiu, vienas is megstamu zaidimu "palapine": paimu didziausia paklode, uzdedu ant stalo, kad nukartu ir visa postale pataptu kaip urvas- palapine, ant stalo uzdedu pagalviu kad tvirciau paklode laikytusi, na ir zaidimas vyksta mazdaug taip - jis arba as buna vidui ir turi apsiginti nuo isores puolimo, ty dazniausiai sunus sedi po stalu - palapineje o as pro vis skirtinga puse prakisu koki meskina ar kamuoliuka i palapines vidu o jis toki "priesa" kuo skubiau nesa-isstumia lauk. Sito zaidimo eiga diktuoja vaikas, kita karta jam patinka kai as is isores klausiu "kur tu?" ir jis jauciasi toks nematomas, tada as ilendu ir reaguoju "va, kur tu, o as ieskau!" tai jis labai juokiasi, kaip va cia taip gerai pasislepe smile.gif
Atsakyti
Korida - paimame gabala audeklo ir juo mosuojame pries vaikuti. Sis atkises pirstukus kaip ragiukus turi i ji pataikyti, o jus turite laiku patraukti. Zaidziame si zaidima su dvieju metu vaiku, geriau jei kaip zaisti jam parodys tetis, nes sunku nupasakoti smile.gif uztat pamegdzioti tokie vaikai labai greiti. Neabejoju, kad tinka ir jaunesniems.
Tuneliai - tiesiog pristatom kedziu ar ko ir uzklojam audeklu. Vaikis turi prasliauzti juo (kad neatsistotu virsuj uzdengiu kuo nors kietu, naudoju skalbiniu dziovykle). Is pradziu jam buna baisu, nesupranta ko nori, todel geriausia jei tunelis butu pakankamai platus, jog mamyte galetu pademonstruoti kaip viska reikia daryti. Zaisdavom kai buvo kokiu pusantru.
Atsakyti
As tai nupirkau muzikiniu instrumentu barskuciu, tai barskinu jais, dainuoju kokius Du gaidelius, o mazasis soka, ploja ir t.t. smile.gif Jam 1 m. 10 men. Turiu keleta ivairaus dydzio kamuoliuku, tai metomes jais, spardome. Nupirkau dazu - piesiame su pirstukais. Dar buna sustatau kedes ir ant ju atlosu uzmetu kokia antklode, padarau palapine. Visas zaidimas - buti palapineje, islysti, apsidairyti ir vel atgal smile.gif))
Atsakyti
Mano beveik trimetis mėgsta su seneliu žaist "budi budi" - susiglaudzia kaktom ir vienas kitam stumia sukinedami savo galvas, ir sako jam senelis "tau budi-budi", o vaikas "neeee, tau bud-budi".

Jei su MB būna lovoj, iš kaldros MB padaro namelį (sustačius kojas, rankas0 )ir jie ten vyriškai kažką aptarinėja .

Manęs dažnokai prašo kažkur nuo 2m, kad pastatyčiau lego duplo namą, ten apgyvendinam lego šeimą (iš tokių asmenų, kaip mūsiškė): mane, MB, save ir sesytę. Imituoja, kaip jis - lego berniukas neša arbatinuką (ko logiška, kad niekad negauna) ir lego mama ar lego tėtė "perspėja", kad neštų atsargiai; prieš eidami miegot nueina visi į vonią, wc; lego tėtis vairuoja; lego sesytę deda į vežimėlį ir t.t. - imituoja tikrą gyvenimą.

Pasakojo, kad daržely vėrė ir dažė makaronus.
Atsakyti
Žaidžiam gaudynių su pasikutenimais smile.gif, slėpynių, ant gimnastininio kamuolio prilaikoma šokinėja kaip ant batuto. Gamina valgyti ir mus maitina. Daktarus žaidžia ir savo meškiną gydo. Lauke kreidutėm kartais piešiam.
Atsakyti
keista, kad tokia neaktyvi tema. Šio amžiaus vaikams būtina veikla ir žaidimai, kitaip jiems būna nuobodu, o kai nuobodu - jie nepatenkinti. Aš saviškiui dabar jau beveik dvimečiui vis stengiuosi naųjų veiklų atrast, nes vaikui reikia naujovių. Rašau blogą apie tai, ką veikiame ir žaidžiame, galite idėjų paieškoti čia - http://mokuzaisti.blogspot.com
Atsakyti
Jei berniukas - futbolo kamuolys (suvaikintas), maniškis atsiplėšti negali kai su savo tėčiu arba dėde iškulniuoja į lauką kamuolio paspardyti ax.gif
Atsakyti
4u.gif
Kas namelyje gyvena?

Sudedu minkštus žaislus į bet kokį nepermatomą maišelį. Tada beldžiame ir kartu sakom: "TUK TUK TUK! KAS NAMELYJE GYVENA?"
Tada aš ištraukiu vieną žaislą ir sakau: "Meškiukas!". Duodam meškiukui valgyt iš dubenėlio su šaukštu, niam niam niam, meškiukas pavalgo ir eina liūlią. Paguldom, užklojam gražiai meškiuką.
Tada vėl beldžiam: "Tuk tuk tuk! Kas namelyje gyvena?". Ištraukiu katinėlį. Katinėliui duodam niam niam ir paguldom liūlią.
Tada vėl: "Tuk tuk tuk! Kas namelyje gyvena?"....
Ir taip kol namelis lieka tuščias, o visi jo gyventojai sotūs ir daro liūlią biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruole: 24 rugpjūčio 2014 - 10:57