Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

ačiū, taip labai skanūs, jeigu trmpai teišsilaikė
Atsakyti
tinginukas smile.gif
user posted image
Reikės:

400g. mėgstamų sausainių,

75 g sviesto,

90 ml pieno,

100 g cukraus,

šaukšto kakavos,

šaukšto kondensuoto pieno,

kelių gabaliukų juodojo šokolado,

saujos riešutų.
Sausainius sulaužom, ant karšto vandens vonelės sudedam visus produktus ir išlydom iki vientisos masės, paskui ją supilam ant sausainių ir gerai išmaišom, sudedam į formą, gerai suspaudžiam ir paliekam keliom valandom, o dar geriau nakčiai sustingti.

receptukas imtas is cia recepto saltinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingauk: 01 vasario 2014 - 14:55
Receptą kažkada išsisaugojau iš Delfi smile.gif
Citrininis pyragas:
1 pok.sausainių,0,5 pok.sviesto,2 citrinų sulčių(man per daug rugštu gavos,dečiau tik 1 ),1 citrinos tarkuotų žievelių,1 ind.kondensuoto pieno,2 tryniai,saują šaldytų bruknių uogų(aš dėjau spanguoles ir šilauoges).
Sausainius sumalti blenderiu ar kitaip susmulkinti iki smulkių trupinių,įdėti dalį citrinos žievelės ir supilti ištirpdytą sviestą,išmaišyti ir ta mase iškloti kepimo skardą,kepti 10 min. 170 temp.Kol keps padas kondensuotą sumaišyti su citrinų sultimis,likusiomis citrinos žievelėmis ir įsukti trynius,įmaišyti uogas.Užkeptą pagrindą užpilti kremu ir kepti dar 15 min.Atvėsinti ir skanaus.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poniajurate: 02 vasario 2014 - 12:17
Mano pyragas pagal aukščiau nurodytą receptą, tik aš dedu daugiau sausainių ir 3 trynius 4u.gif na ir šįkart pasirinkau avietes.
http://s28.postimg.o...7522509_n_1.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 vasario 2014 - 21:47
Uogų putėsiai su kondensuotu pienu

user posted image

200 ml. vandens
200 gr. bet kokių uogų (tinka ir šaldytos)
80 gr. cukraus
190 gr. saldaus sutirštinto kondensuoto pieno (pusė indelio)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. želatinos

Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską mikseriu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame mikseriu (mažu greičiu). Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!

P.S. Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!

http://www.aj-recept...uotu-pienu.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 10 vasario 2014 - 13:02
QUOTE(poniajurate @ 2014 02 02, 12:17)
Receptą kažkada išsisaugojau iš Delfi smile.gif
      Citrininis pyragas:



QUOTE(zilkute @ 2014 02 08, 10:44)
Mano pyragas pagal aukščiau nurodytą receptą, tik aš dedu daugiau sausainių ir 3 trynius  4u.gif  na ir šįkart pasirinkau avietes.


Kepiau keletą kartų šį pyragą, svarbu nepadauginti citrinos sulčių (dedu 1,5 cirtinos), šiaip laabai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twiggy: 10 vasario 2014 - 14:40
QUOTE(Nova @ 2014 02 10, 13:01)
Uogų putėsiai su kondensuotu pienu

Kaip dabar noriu tokio deserto, kaip tik po pietu! essen.gif
Visko turiu apart uogu, jau sudorojom visas. doh.gif Tai dabar kyla visokios mintys. Turiu ir paprasto sutirstinto pieno, bet saldytuve kaip tik stovi aitdarytos puse bonkutes karamelizuoto sutirstinto pieno. Ar tiktu jis su kokiom uogom? g.gif Bet pagalvojau, kad karamele tiktu su bananais, bet kaip tada elgtis su jais, ar taip pat juos reiketu pavirti vandenyje? unsure.gif
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 10 vasario 2014 - 15:58
QUOTE(Renata123 @ 2014 02 10, 16:57)
Kaip dabar noriu tokio deserto, kaip tik po pietu! essen.gif
Visko turiu apart uogu, jau sudorojom visas.  doh.gif Tai dabar kyla visokios mintys. Turiu ir paprasto sutirstinto pieno, bet saldytuve kaip tik stovi aitdarytos puse bonkutes karamelizuoto sutirstinto pieno. Ar tiktu jis su kokiom uogom?  g.gif Bet pagalvojau, kad karamele tiktu su bananais, bet kaip tada elgtis su jais, ar taip pat juos reiketu pavirti vandenyje? unsure.gif
Aciu! 4u.gif


Renata123, pieno sitam musui reikia ne karamelizuoto, o paprasto kondensuoto sutirstinto... Nors ka gali zinot, gal ir skanu butu? g.gif Bananu tai nevirciau, tiesiog sutrinciau blenderiu.
Atsakyti
[quote=Nova,2014 02 10, 15:01]
Uogų putėsiai su kondensuotu pienu

user posted image



Laabai viliojanciai atrodo, reiks bandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2014 02 10, 17:03)
Renata123, pieno sitam musui reikia ne karamelizuoto, o paprasto kondensuoto sutirstinto... Nors ka gali zinot, gal ir skanu butu?  g.gif Bananu tai nevirciau, tiesiog sutrinciau blenderiu.

Taip, taip, as supratau, kad reikia paprasto kond. pieno. mirksiukas.gif Bet rasiau, kad butent dabar saldytuve stovi atidaryta bonkute karamelizuoto, tai mastau ar gautusi kas su juo. g.gif Bet turbut darant pirma karta neeksperementuosiu, rytoj nusipirksiu saldytas uogas ir pagal jusu nuostabu recepta bandysiu. wub.gif
Aciu uz puikius receptus! 4u.gif
Atsakyti
Labai skanus - drėgnas, purus keksas 4u.gif

Kondensuoto pieno keksas

pusė indelio kondensuoto saldinto pieno
pakelis (200 g. ) minkšto sviesto
180 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
50 g. cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 v. š. nesaldintos kakavos miltelių
3 kiaušiniai

Sviestą išsukti iki mikseriu purumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti. Įmaišyti išplaktus kiaušinius, vėl išmaišyti. Tešlą padalinti per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, padalinti į dvi dalis. Į vieną įdėti kakavos. Supilti miltus į tešlas - su kakava į vieną, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti, ir kekso formą ištepus sviestu, supilti tešlas. Pirmiausia baltą, vėliau kakavinę. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje valandą.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlynė**: 18 vasario 2014 - 14:12
Trapūs žagarėliai

user posted image

1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui

Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.

http://www.aj-recept...zagareliai.html
Atsakyti