Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:46)
Drąsiai ragaukite- mano stiklainiai irgi dar stovi rūsy nuo rudens ir laukia savo eilės  thumbup.gif

4u.gif

QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 21:50)


O kokius turit prisimarinavus? Siemet as jokiu neprimarinavau o anais metais buvau nemazai padarius, tik pjausciau visus  ir be seklu.

ivairiu- mixai, bet daugiausia hungarian hot wax...mastau dabar gal jie idarymui kiek didoki g.gif
Atsakyti
Satan's Kiss iš praeitų metų. Gautus Koral irgi sukišau į stiklainius. O Satan' Kiss sėklos nedygsta šiemet, Koral apskritai nei dygsta, nei auga pas mane doh.gif
Turiu ir griežinėliais pjaustytų Fresno, Jalapeno, Habanero. Pastarieji sukrauti į 90 ml stiklainiukus nuo įvairiausių užtepėlių- pilnai pakanka drąsiems lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2014 02 12, 22:54)
Nu čia logiškas klausimas, net neįsivaizduoju  g.gif

Apvalius išdarinėju įrankiu, skirtu meliono/arbūzo rutuliukams daryti. Manau galima būtų bandyti kavos šaukšteliu g.gif

QUOTE(Vobla @ 2014 02 12, 22:54)
4u.gif
ivairiu- mixai, bet daugiausia hungarian hot wax...mastau dabar gal jie idarymui kiek didoki g.gif

Pjaukit per pusę ir įdarykite kaip sluoksniuotos tešlos vamzdelius.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 18:43)
citrininiame aliejuje



vat apie šitą citrininį aliejų prašom plačiau, atsiprašau, kad ne į temą smile.gif
Kai kavinėj ant kokių krevečių salotų būna užpiltas, tai labai skanu, tik nežinau, kaip jis daromas, ar iš kur gaunamas. Gaminat pati?
Atsakyti
Mergaites,o as paprikas kai sesiu,ar galeciau iskart seti i didesnius indelius,tarkim kisti po viena seklyte i indeli,kad nereiketu pikiuoti g.gif

jelopena kiek suprantu irgi pats metas seti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zara**: 13 vasario 2014 - 08:04
Į atskirus net rekomenduuojama, nesnemėgsta persodinimo. Visai neseniai radau aprašymą, kuriame rašoma, kad ta pati veislė, kuri buvo atskirame inde ir nebuvo pikiuojama- pasodinta geriau auga ir svarbiausia, kad gausiau dera. Reiks pabandyt pasižymėt ir atlikt tokį stebėjimą..ar tikrai.
Dažniau stengiuosi po 1 sėklytę į vienkartinę plasmasinę stiklinukę. Tik ar jie būdavo derlingesni tokie, kažkaip neatkreipus dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2014 02 13, 08:03)
Mergaites,o as paprikas kai sesiu,ar galeciau iskart seti i didesnius indelius,tarkim kisti po viena seklyte i indeli,kad nereiketu pikiuoti g.gif

jelopena kiek suprantu irgi pats metas seti g.gif

žiūrint, kas tas didesnis. 3x3 ar 5x5, ar 11x12 indeliai. Skirtumas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 02 12, 21:16)
  mano čiliokų visos sėklos lygtais dygo, bet va carliston mild nesulaukiau uodegėlių.


Aha, pas mane sitie irgi stabdo. Tai as juos dabar tiesiai i zeme ikisau, ziuresiu, kas bus
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:46)
Drąsiai ragaukite- mano stiklainiai irgi dar stovi rūsy nuo rudens ir laukia savo eilės  thumbup.gif

Sitaip butu pats paciausias variantas, marinuoji cielas, uzeina noras, idara padarai ir megaujies thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 13, 08:56)
vat apie šitą citrininį aliejų prašom plačiau, atsiprašau, kad ne į temą smile.gif
Kai kavinėj ant kokių krevečių salotų būna užpiltas, tai labai skanu, tik nežinau, kaip jis daromas, ar iš kur gaunamas. Gaminat pati?

Gerai nuplautą ir nusausintą citriną nulupti, stengiantis pjauti vien geltonąją dalį (tam naudoju zesterį). Sukrauti žieveles į stiklainį, kuriame laikysite farširuotus pipiriukus ir užpilti aliejumi (naudojų alyvuogių light, extra virgin turi labai jau ryškų kvapą). Po geros savaitės galima dėti pipirus.
Jei norite atskirai turėti citrininio aliejaus, tas juosteles kraukite į butelį, užpilkite aliejumi ir po geros savaitės pašalinkite visas žieveles. Tokiu principu gaminu kaskart tik 250 ml aliejaus. Jei ilgesniam laikymui- galite panauoti džiovintas žieveles, jas užpilus pašildytu aliejumi. BET...kvapas ir skonis abiejų aliejų labai jau skirtingas. Aš už pirmąjį variantą: gaivųjį ir artimiausią originalui (citrinai).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 13, 08:50)
Gerai nuplautą ir nusausintą citriną nulupti, stengiantis pjauti vien geltonąją dalį (tam naudoju zesterį). Sukrauti žieveles į stiklainį, kuriame laikysite farširuotus pipiriukus ir užpilti aliejumi (naudojų alyvuogių light, extra virgin turi labai jau ryškų kvapą). Po geros savaitės galima dėti pipirus.
Jei norite atskirai turėti citrininio aliejaus, tas juosteles kraukite į butelį, užpilkite aliejumi ir po geros savaitės pašalinkite visas žieveles. Tokiu principu gaminu kaskart tik 250 ml aliejaus. Jei ilgesniam laikymui- galite panauoti džiovintas žieveles, jas užpilus pašildytu aliejumi. BET...kvapas ir skonis abiejų aliejų labai jau skirtingas. Aš už pirmąjį variantą: gaivųjį ir artimiausią originalui (citrinai).



thumbup.gif didelis dėkui, perkėliau į savo užrašus thumbup.gif
Atsakyti
Mano dar ne visa papriku ir ciliu plantacija:

Purple beauty:
https://fbcdn-sphoto...025714162_o.jpg

Plantacija:
https://fbcdn-sphoto...393215297_o.jpg
Atsakyti
Oi, merginos, jau net seile tysta, kaip as noreciau paragaut tu jusu sedevru blush2.gif. As cielus Hungarian Hot Wax marinavau, bet neskanus jie man, per kieti, tai ir idaryti gal nelabai gautusi g.gif.
Aciu Avijacijai uz siuntinuka!Gautas seklytes vakare uzmerkiau i silta vandeni, o dabar jau vystysiu smile.gif.
Tai bus Orange Habanero, Black Hungarian (gal kas auginot, gal nuotrauka kokia galit idet, kaip jie atrodo) ir Tam Jelapeno. Dar uzsimerkiau ir tu is Brazilijos vyro parveztu...
Uzsisakiau Rocoto - vien del to idarymo, manau, kad sios bus pats tas rolleyes.gif.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 13, 09:05)
Mano dar ne visa papriku ir ciliu plantacija:

Purple beauty:
https://fbcdn-sphoto...025714162_o.jpg

Plantacija:
https://fbcdn-sphoto...393215297_o.jpg

na nemaza jau plantacija thumbup.gif
Klausyk, o kiek laiko mazdaug jie tupes tokiose indeliuose? Pas mane ryskiai didesni, nebezinau, kaip reikes sutalpinti, net tyliai dziaugtis pradejau, kad daug kas dar neisdygo, o gal ir nebeisdygs unsure.gif
Atsakyti