QUOTE(darius333 @ 2014 06 26, 20:56)
1 Cia absoliuciai visu tipu irenginiams (rekupams) ar tik kai kuriems ?
Absoliučiai visiems. QUOTE
2 O jei daryti sistema su taimeriu santykiu tarkim 20/80 pirmam ir antram aukstam. Diena 80% i pirma auksta, nuo 22 ar 23 val iki 6 ar 7 ryto 80% i antra auskat kur miegamieji. Ar tinka toks variantas is principo specilaisto akimis ?
Pirma, patalpas reikia vėdinti ir kai ten nėra žmonių (~ pusę karto per val.), tad daug sumažinti ne pavyks.
Antra - suskaičiavus kiek kainos automatizuotos sklendės kiekvienai atšakai, suprasite kad išleisite kur kas daugiau nei sutaupysite. Juk, tai papildomai apykaitai rekuperatorius kompensuoja 80-90% šilumos nuostolių.
QUOTE
3 Na is praktikos su apprastu standartiniu gartraukiu iki kokiu 650m3 galeciau pasakyti, kad dalis tiesos yra - visu garu nesutraukia, bet sutraukiamo srauto kiekis tikrai zenkliai skiriasi tarp 1-o ir 4-o greiciu (nosis tai aiskiai parodo
) tik garsas ant 4-o greicio
zmona vis praso isjungti. Todel dristu manyti, kad pvz kanalinis ventiliatorius katilineje su kokiu 1000-1200 m3 srautu galetu veikti tyliai ir bent dvigubai efektyviau nei standartinis. Kalusimas kaip isspresti oro srautu balansavima jei gartraukio oras ismetamas laukan. Ar vis tik ziemos periodui bandyti isleisti ji kokioj tech patalpoje su atidarytom durim 



Aš išsamiai paaiškinau, kodėl dvigubai (ar keturgubai) padidinus traukiamo oro kiekį, efektyvumas padidės vos keliais %. Tam kad padidėtų dvigubai - reikia didinti oro srautą 35 kartus. Geriau - nuleisti gartraukį prie pat viryklės, tik kad tilptų puodas.
Nežinau kokiu tikslumu rodo jūsų nosis, gal vis gi, su panašiu prietaisu sunkoka nustatyti kiek pagerėjo situacija - ar 2 kartus, ar 10%?

Tačiau, spėju, kad situacija radikaliai skiriasi ne pačioje virtuvėje, o - šalia jos (ypač - jei virtuvė yra nors kiek atskirta nuo svetainės). Kai link virtuvės juda 600m3 oro per valanda, tai yra kur kas mažesne tikimybė, kad prastas oras iš virtuvės galės prasibrauti pro šį srautą. O jei ir prasibraus - netrukus bus pašalintas.
Pačioje virtuvėje dalis garų sėkmingai skraido kur tik nori. Riebalai nusėda ant baldų, įsigeria į lubas ir nemaža dalis nusėda ant gartraukio iš viršaus (tai, į jį galiausia sutraukomas visas oras, tame tarpe ir tas, kuris spėjo pakilti į palubę). Gerai, kad jų nedaug. Kol prisikaups toks kiekis, kuri galima pastebėti plika akimi - gali praeiti visi metai (priklauso nuo tuo ką ir kaip jus gaminate).