QUOTE(skyroja @ 2014 06 30, 09:26)
Per sezona ismetama 1268.05 kwh energijos. LT israiska = 634.03 LT
Nesigilinau į skaičiavimo metodiką, bet jei viskas suskaičiuota teisingai, tai gartraukis išmeta lauk šilumos už tokią sumą, kurios gali užtekti vienam PN šildyti visus metus. Taip kad yra apie ką pagalvot.
Nelabai supratau, kodėl tokia sistema turi išbrangti. Paimkim pavyzdžiui mano sistemą. Joje rekupas stovi techninėje patalpoje. Pagal projektą priklauso gartraukį pajungti prie rekuperatoriaus šilumokaičio apvedimo kanalo, t.y. prie rekuperatoriaus. Jei aš gartraukio nejungsu prie rekuperatoriaus, o paliksiu attvirą vamzdį, tai iš kur man daugiau medžiagų? Filtrai, o kam juos papildomai statyti, jei sistemoje naudoti recirkuliacinį gartrauki su jame esančiais riebalų filtrais, tik papildomai pajungiant oro srauto nuvedimą į kitą patalpą. Koks skirtumas ar prafiltruotą orą jis gražins atgal į kaip ir švaresnę turinčią būti virtuvę, ar nuves į ir taip švarumu neprivalančią blizgėti katilinę?
Šeip tai yra niuansas, kad iš katilinės didelis oro srautas pradės verstis į gretimas patalpas, tad gartraukį eksploatuojant ilgesnį laiką, nelabai ką išloši iš tokio pajungimo.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 29, 21:17)
Kaltinkit jbn amalvą kad mano valdiklis vietoj m3/h rodo tik %; tokio sup..t... įrenginio nesirinkite, raskite alternatyvą - tai tikrai ne "mission impossible".
Žinant kiek tokie įrenginiai kainuoja ir kas tai yra, tai kaina nerealiai per aukšta, realiai aš ją iš kokių 3-4 kartų dalinčiau. Nieko keisto kad nervas ima jį eksploatuojant, tada bet kokia smulkmena, nedadelka akis bado, bet nemanau, kad džiaugsiesi įsirengęs ir kitos firmos įrenginį. Visi spėju panašaus lygio, bent jau iš Lietuvoje pagamintų, sakoma Amalva pati geriausia.