Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

Tai dar parke tai parke, tipo grynas oras, virusu maziau, neuzsikresi, kaip uzdaroje patalpoje unsure.gif bet va kai promenadai Akropolyje, zaidimu kambariuose, na galiausiai teatre, kine ir pan. taigi ten pilna ir mociuciu ir teveliu, kuriu skiepijimo, jei buvo skiepyti galiojimas pasibaiges...o siiap tai, jei vaziuojat atostogauti i uzsieni, tai bent jau tymu parvezimas is tos ataskaitos, kur cia skaitem, buvo is ten.
As vat uz kai kuriuos skieps esu delto, kad keliavimas, galiausiai atviros sienos imigrantams tikrai sukelia galimybes atvezti tu ligu, o bet taciau, tai irgi pasirinkimas ar maisai per pasauli, ar gyveni savo miske su savo erkem doh.gif
Bendrai kol kas kiek cia buvo gincu apie sazine, apie privilegijas, teisinguma, esme daugumos istatymu, normu yra mastymas ne apie zmogu, o apie statistini vieneta, be jausmu, be istorijos, be noru, svajoniu, likimo. Nusprendem ir darot, bet ir sprendimas super be logikos, taip tep lep padarytas ir numestas kaip pirmas blynas suniui doh.gif juk jei zmogus patyre nuo skiepu anafilaksini soka, jo negalima skiepyti, bet normoje parasyta tik vezininkai? tai kur logika? negalima taip neapgalvotai ruosti tokiu normu, kurios susijusios su vaistiniais preparatais ir vaiku sveikata, lyg tai butu tiesiog draudimas valgyti cipsus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 25, 11:26)
Kadangi esu nemažai savanoriavus su socialiai remtinom šeimom, daug mačius svetimų bėdų, ligų, skurdo ir t.t., tai leisiu sau apibendrinti, kad tie visi rėkiantys, kad jiems kažkas kažką "turi", "privalo", "kokie jie vargšai" - beviltiški. Nebeišgelbėjami.

Labai teisingai. Pasaulyje visokiu zmoniu yra. Ir ne visi sugeba pastoveti uz save ir savo vaikus. Ne visi tokie protingi, kad sugebetu daugiau, nei tik gauti pasalpa ar minimuma. Visokiu yra zmoniu ir ju nepakeisite, deja. O kuom kalti ju vaikai? Ju vaikai jau negali buti neskiepyti, arba po kompplikaciju privalo buti toliau skiepijami, nes kitaip i darzeli nepriims?
Lengva pasakyti, reikia buti atsakingiems uz savo vaikus. Deja, bet vaikai tevu nepasirenka.. Ir ka tokiu atveju daryti? Tokiems tevams iseitis vienintele - skiepyti vaika bet kokia kaina, nori nenori, galima negalima. Nes kitaip ir i darba uz minimuma nebenueis, jei vaiko i darzeli nepriims.
Atsakyti
QUOTE(Saulale @ 2014 03 23, 22:01)
Yra konstruktyvi diskusija paremta faktais ir yra maciau/girdejau/isvaizduoju papezejimai, kurie prilyginami isivaizduojamiems faktams. Jus darote buten tai.
*A.Laiskonis pasisako daug reciau ir ne taip kategoriskai kaip Usonis. Elemantari google vardo analize. Puikaus ir savo srities gydytoj, kad ir okulisto ar neurichirurgo pasisakymas gali buti daug vertingesnis ir aktualesnis nei prasto pediatro.
* Taip prades ir prades ne klinikos , o gydytojai dirbantys priv klinikose.
* Nagi placiau papasakokite (tik realiais faktais, o ne savo vaizduotes vaisiais) kas yra vaisto deklaravimas. Kaip suprantu turite kazka kito omeny, nei vardinio vaisto deklaracija, kuri siuo atveju butu nei prie ko, kalbant apie preparata, kurio fiziskai nera LT ir kuri gauti esant reikalui reikia kuo skubiau ir kuris yra registruotas EB

Taip, yra diskusija ir yra pezėjimai. Jūsų pasisakymai nuolat prasideda abstrakčiais kaltinimais, taigi tą patį galiu pritaikyti jums. Gydytojas n pasisakė 5 kartus, o gydytojas x pasisakė 3 kartus, google jums išaiškino. Argumentas niekinis, teigėte, kad prof.Usonis vienas atstovauja skiepų naudą. Na dar netikę pediatrai tą daro, infektologai. Puikus okulistas neprilygs skiepų srityje pediatrui, ir kodėl lyginate puikų specialistą su nepuikiu. Ar pediatrai žemesnė grandis nei neurochirurgai?
Gydytojo vardo diskreditavimas viešoje erdvėje- taip pavadinčiau šį jūsų teiginį, tai yra dokumentų klastojimas, vienareikšmiškai, užtai gali ir bausmė būti pritaikoma.

Yra, ir buvo galima gauti iki pat 2014, tetanea, stabligės imunoglobulinas. Šiuo metu atsargų dar yra, ką vėliau darys nesidomėjau, man neaktualu, mes visi pasiskiepyję. O ką darys neskiepyti, jei iš tikro nebebus preparato pasyviai imunizacijai, klausimėlis drąsioms ir nematančioms rizikos. Jei domina konkretūs įsakymai dėl imunoprofilaktikos, susiraskite teisės aktus, viskas nurodyta, kas ką daro, kas kontroliuoja, kur registruoja ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 25, 20:45)
Skiepijantys vaikus prisiima atsakomybę už vaiko sveikatą ir galimas komplikacijas dėl skiepų, neskiepijantys vaikų - lygiai taip pat prisiima atsakomybę už vaiko sveikatą ir vaiko ugdymą be valstybinio darželio (jei bus priimta tokia HN pataisa).
Kame problema? g.gif

Taip,pilnai sutinku,kad atsakomybę prisiima dėl sveikatos,ligų,komplikacijų,bet prie ko čia darželis?Valstybinis vaikų darželis yra biudžetinė ugdymo įstaiga,mokesčius moka tiek skiepytų vaikų tėvai,tiek neskiepytų,tai kodėl skiepytiems privilegijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 26 kovo 2014 - 07:16
Man patiko ir ;labai pritarčiau vienam komemntarui ne iš SM :

"Mano požiūriu valstybė turi teisę teikti paslaugas tokiomis sąlygomis, kokiomis nori. Tačiau, kadangi nepriklausmai nuo mūsų religinių, politinių ar ideologinių pažiūrų mūsų įsipareigojimai prieš valstybę yra vienodi (mes mokame vienodus mokesčius) tai tokiu atveju, kai vaikas dėl politinių, religinių ar ideologinių priežasčių netenka galimybės pasinaudoti valstybės teikiama paslauga - valstybė turėtų vaiko krepšelį, kuriuo šeima negali pasinaudoti darželio paslaugos pavidalu - pervesti šeimai pinigine forma. T.y. jeigu valstybė neišleidžia pinigų mano vaiko priežiūrai darželyje dėl jos pačios sudarytų kliūčių - tuomet tuos pinigus tegu perveda man, kad galėčiau juos investuoti į man priimtiną vaiko priežiūros alternatyvą. Siulau SAM'ui mokėti pinigines kompensacijas nepriimamų vaikų tėvams."
Atsakyti
As cia irgi ta pati rasiau 4u.gif biggrin.gif tik ne SAM moka darzelio krepseli, o savivaldybe doh.gif musu atveju bankrutavusi doh.gif siuo metu mano ne labai giliomis ziniomis vyksta teismas, kad savivaldybe padengtu teveliu, kuriu vaikai nepapuole i darzeli pagal eile ir delto jie turi vesti i privacius, mokescio kompensacija, kaip moka valstybiniams darzeliams.
Bet logiskai mastant, kadangi krepselis yra priristas prie vaiko, o ne istaigos, tai ji panaudoti tada galima ir auklei dalinai apmoketi, ir pvz. Neskiepytu vaiku darzeliu asociacijai biggrin.gif

As noreciau keleto komentaru del stabliges. Gal Dange galetu pamokentuoti 4u.gif
Jei zmogus paskiepytas ir imunitetas vis tiek nesusidaro, kaip suprantu is to, kad atitinkamai susizeidus vis tiek skiepyja nuo stabliges ligonineje, ka duoda tas skiepas profilaktiskai padarytas? Ar tai laiko islosimas ( dienos ar dvieju) jei nebutu ligonineje imunoglobulinu, ar taip sakant niekas nezino, tiesiog profilaktiskai dar syki suskiepyja, nes gal but susirgsi unsure.gif
Kadangi arteja malkines ardymo darbai, norisi but apsidraudus, jei tai tikrai verta ir suskiepyti vyra ir save
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 03 26, 08:23)
jeigu valstybė neišleidžia pinigų mano vaiko priežiūrai darželyje dėl jos pačios sudarytų kliūčių - tuomet tuos pinigus tegu perveda man, kad galėčiau juos investuoti į man priimtiną vaiko priežiūros alternatyvą.

O taip nėra? Gi vaiko krepšelį gauna privatūs darželiai.
Gali patobulinti, žinoma. Bet duot ne į rankas, kad pakeliautų ar pirtį tėveliai pasistatytų, bet valstybė apmokėtų priežiūrą pati tiesiogiai įstaigai, kur vaikas bus. Ar kaip atlyginimą auklei, kaip biudžetininkams moka.
Pasvajojau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(žydrynė @ 2014 03 26, 07:15)
tai kodėl skiepytiems privilegijos?

Todėl, kad būtų tokia tvarka.
Kodėl skubėdama ir vėluodama į darbą negaliu nepaisyt šviesoforo, važiuot šaligatviu ar negaliu nepraleist greitosios?
Darželis, visų pirma, nėra privilegija. Nuo to pradėkim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 26, 10:40)

Todėl, kad būtų tokia tvarka.



O kodėl tokia tvarka, kuo pagrįsta? Ar reikia aklai priimt ir sutikt su bet kokiais įstatymais beigi jų pataisom? Kažkas kažką padarė- omes nemąstydami, kaip avelės, pakinkuojam galvom, taip taip, tokia tvarka. Na, atsiras tokia tvarka, kad šeimoms negalima turėti daugaiu nei du vaikus. Atiduosit savo trečią, nes tokia tvarka? g.gif
Atsakyti
Ne nu tai is kitos puses ziurint, kadangi skiepytiems zmones neskiepytieji kelia pavoju, tai tegul jie saugiai su auklemis sedi namie ir gauna krepseli, o neskiepytieji eina i darzeli biggrin.gif cia siaip juk gali ir toks isakymas buti biggrin.gif
Is krepselio pirties nepastatysi biggrin.gif 1200 lt per metus
Eame, kad isakymas labai neapgalvotas ir daugeliu atveju jis diskriminuoja, pradedant negalejimu neskiepyti del rimtu priezasciu, baigiant, kad negales tevai pasirinkti moketi pinigus istaigai, ne biudzetinei, kad vaika lavintu, o vis tiek visi vienodai kontaktuos bureliuose, parduotuvese ir kiemuose.
Cia kaip Zuoko subraizytos linijos gatvese doh.gif vaziuoji, vaziuoji ir staiga dingsta eile, atsiranda tik truliku eile doh.gif ir va tau taisykles lieki kaltas, nes nezinai, kurioje vietoje staiga dings ta eile. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 26, 11:01)
Ne nu tai is kitos puses ziurint, kadangi skiepytiems zmones neskiepytieji kelia pavoju


biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti