Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 15, 09:45)
... nes tikiu, kad butent is varskes riebesnes pasiimam normaliau kalcio, nei is tos liesos.. ypatingai del vaiku riebi manau butina 4u.gif tas pats galioja liesiausiam jogurtui, netgi esu su gydytoja diskutavus apie tai, kad norint gauti is siu produktu naudos, liesiausiu nepirkti. as sau kartais nusiperku graikisko jogurto, kuris riebesnis, bet naudos zymiai daugiau


jusu tikejimas toli grazu nuo realybes doh.gif gal pirma reiketu pasidometi, o poto teigti 4u.gif
jeigu jau taip, tai riebioje varskeje yra maziau kalcio biggrin.gif
tikiu, kad gydytoja patare liesiausiu nepirkti, bet netikiu,kad liepe pirkti riebiausius schmoll.gif yra viduriukas, kuo blogai 5proc riebumo varske? nebent jusu vaikai liesi ir isseke unsure.gif
kas naudingo graikiskam jogurte? kaip jogurte g.gif

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 15, 10:18)
as taip ir maniau, kad del svorio, bet produktai turi buti ir vertingi, o liesi pieno produktai yra beverciai tikrai 4u.gif

... jei tuscias kalorijas valgysi, organizmas zinoma ims kaupti ir atvirkstine reakcija bus 4u.gif


na as pabresiu dar karta, neperku produktu, toje kategorijoje pigiausiu. visuomet ziuriu I vertinguma, naudinguma organizmui. tuos pacius fermentinius surius mes irgi labai valgom...


na jau tikrai beverciai biggrin.gif
kas yra tuscios kolorijos?
labai valgyti fermentinius surius organizmui nera naudinga, ypac ivertinus, kad ju riebumas apie 50proc. pagailekit vyro, pasaugokit nuo aterosklerozes 4u.gif

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 15, 22:34)
Oi Milaaa, kadangi taip puikiai mane ivertinote, kad nebeskaitote atidziai...

ai o varske, mano giliu isitikinimu, kuri riebesne, turi daugiau medziagu, kalcio, mineralu ir kitu vitaminu.. as pati paminejau ir kita pavyzdi, graikiskas jogurtas, kur tikrai didesne jo nauda, nei paprastas mazo riebumo.. del to paties kalcio..

aisku as ne medike, ne dietologe, galiu ir klysti...


as skaitau labai atidziai 4u.gif tikrai perskaiciau, kad kartais bunate seimos suksliadeze unsure.gif
jusu isitikinimai nebutinai atitinka tikrove biggrin.gif
negalite pasakyti kokiu medziagu daugiau turi riebesne varske, bet tikite tuo, ko nezinote doh.gif
kalcio liesoje varskeje yra 96mg, 5 proc- 94, o 9 ir 18proc varskeje po 88mg biggrin.gif na ir fe yra beveik vienodai(41,44,40,41)(0,2;0,2;0,2;0,5). kalio panasiai(nuo 96-112mg) 4u.gif liesa varske turi daugiau baltymu ir maziausiai angliavandeniu.

butent doh.gif
Atsakyti
Kokia jus maloni, Milaaa, tikrai wub.gif smagu, kad atsiranda zmoniu, taip aiskiai ir be pasaipos ar ironijos norinciu paaiskinti bigsmile.gif

Del varskes, tikrai buvau gydytojos itikinta, kad nepirkti liesiausios, todel perku 9 proc, 5proc nelabai pastebejau, ar yra pasirinkimo, riebesnes jau nebeperkam. Vaikas mano liesas, vyras irgi, netgi per liesas, o valgo nemenkai.. as irgi ne is stambiuju ax.gif

Siuksliadeze mastau.gif del ko konkreciai vistiek nesupratau, nu bet taciau aciu, malonu..

P.s. suklydus nebijau to pripazinti, nieko cia tokio, taip gyvenam tikrai ne vienerius metus ir tokie musu iprociai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 15 gruodžio 2014 - 22:34
Man tos liesos varskes,jogurtai,o jau ypac grietine ta alia jogurtine,tai padek Die doh.gif koks skonis
jau tada geriau joioks grietines nei tas vandens skonio produktas...
panele morta,kam jus ginates ir veliates i diskusijas?
kiekviena renkasi,kas jai geriau/skaniau ir t.t.
kiek zmoniu-tiek nuomoniu biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, kas yra kietagrūdžiai makaronai, kaip jie vadinasi angliškai?
aš galvojau, kad tai pilno grūdo miltai, bet tie yra whole grain, o kaip raššo tiksliai kietagrūdžiai? pažodžiui išsiverst galiu, bet ar tas pats? sudomino, nes tokių nežinau.
naudoju pilno grūdo makaronus, laukinius ryžius, miltus bandau pakeist visus speltos ar kitais, bet dar mažais žingsneliais. tai įtakoja ir išlaidas, bet sveikiau.
Rimčiau žadu pradėt vest nuo sausio (vėl) keliems mėnesiams, tai sugrįšiu su skaičiukais, ir kai visur bus eur bus realiau.
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 15, 23:28)
Kokia jus maloni, Milaaa, tikrai wub.gif

Siuksliadeze mastau.gif del ko konkreciai vistiek nesupratau, nu bet taciau aciu, malonu..


teip ax.gif wub.gif aciuks.gif

QUOTE(panele Morta @ 2014 12 14, 16:07)
... jei kuris nesuvage, kita diena sau pasidarysiu...

Papildyta:
QUOTE(grange @ 2014 12 15, 23:43)
Merginos, kas yra kietagrūdžiai makaronai, kaip jie vadinasi angliškai?


durum wheat pasta g.gif paprastai visi italiski g.gif kad ir barrila, divela smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gustika @ 2014 12 15, 23:42)
kiekviena renkasi,kas jai geriau/skaniau ir t.t.
kiek zmoniu-tiek nuomoniu biggrin.gif


drinks_cheers.gif
bet teigti, kad yra vertinga, kai yra ne visai taip ir negaleti to pagristi ...unsure.gif na... tai prilygsta...VBS arba kazkur girdejau smile.gif
Atsakyti
....salotas, su likusia mesa biggrin.gif niekur nerasiau, kad mesa perdirbu i vel mesos pavidala rolleyes.gif

Gustika, esu tokia, gincysiuosi iki nukritimo, bet jeigu neteisi, zinoma pripazinsiu. As neimu i sirdi kandimo, neveikia tas manes mirksiukas.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 15 gruodžio 2014 - 22:55
QUOTE(grange @ 2014 12 15, 22:43)
Merginos, kas yra kietagrūdžiai makaronai, kaip jie vadinasi angliškai?
aš galvojau, kad tai pilno grūdo miltai, bet tie yra whole grain, o kaip raššo tiksliai kietagrūdžiai?
Rimčiau žadu pradėt vest nuo sausio (vėl) keliems mėnesiams, tai sugrįšiu su skaičiukais, ir kai visur bus eur bus realiau.

Man rodos kietagrudziai = whole grain = blé complet...
Man irgi bus idomu paskaityti ir pasilyginti, kas kiek euru pravalgo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 15, 23:53)
As neimu i sirdi kandimo, neveikia tas manes mirksiukas.gif


tai ir gerai smile.gif
tada sakykit, kaip jus visad pataikot isvirti tarkim reikiama kieki koses, makaronu ar bulviu(virtu, keptu, koses)? negi niekad niekad nei trupinys neatlieka?
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2014 12 15, 23:57)
Man rodos kietagrudziai = whole grain = blé complet...
Man irgi bus idomu paskaityti ir pasilyginti, kas kiek euru pravalgo  ax.gif


kad labiau panasu, kad sieji pilno grudo g.gif
net i savo podeli nulindau biggrin.gif durum wheat pasta(pasta di semola di grano duro) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 15 gruodžio 2014 - 23:04
QUOTE(milaaa @ 2014 12 15, 23:49)

durum wheat pasta g.gif paprastai visi italiski g.gif kad ir barrila, divela smile.gif


geras,tai mes pasirodo,tuos kietuosius valgom lotuliukas.gif thumbup.gif
man barrila neskanus pvz,o va divela visai itinka
o skanaiusi tai bantuko formos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 12 15, 23:00)
kad labiau panasu, kad sieji pilno grudo g.gif

Paklausiau googles, tai pasirodo isties ne tas pats pilno grudo ir kietagrudziai gaminiai.
Kaina tai neadekvati gaunamai vertei pasirode. Bet gal uzmaciau brangiausius.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 12 15, 23:00)
tada sakykit, kaip jus visad pataikot isvirti tarkim reikiama kieki koses, makaronu ar bulviu(virtu, keptu, koses)? negi niekad niekad nei trupinys neatlieka?

Va butent koses ir makaronu isverdu tiek, kiek suvalgom. Koses po dubeneli, makaronu pakas dviems kartams, na siti tikrai gaunas. Bulviu irgi visad verdu dviems dienoms, kaip tik kartais pritruksta, tada as sau issiverdu ryziu/grikiu ar kazko panasaus arba isvis be ju valgau... bet is likusiu grikiu ar ryziu (lesiu, avinzirniu) iskepu kotletu orkaitej biggrin.gif ir man laaaaaabai skanu, na vertingumo prasme jau nieko nerasysiu apie pastaruosius tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 12 16, 00:10)
Va butent koses ir makaronu isverdu tiek, kiek suvalgom. Koses po dubeneli, makaronu pakas dviems kartams, na siti tikrai gaunas. Bulviu irgi visad verdu dviems dienoms, kaip tik kartais pritruksta, tada as sau issiverdu ryziu/grikiu ar kazko panasaus arba isvis be ju valgau... bet is likusiu grikiu ar ryziu (lesiu, avinzirniu) iskepu kotletu orkaitej biggrin.gif ir man laaaaaabai skanu, na vertingumo prasme jau nieko nerasysiu apie pastaruosius  tongue.gif


pas mane butinai atlieka,nors saukstas, nes visi pradeda saukti, kad niekaip, nu niekaip jo neiveiks doh.gif dar man lieka orkaitej prie mesos kepamu bulviu, kurios isties kita diena neskanios rolleyes.gif sumazinu, tada kuris nors pareiskia, kad butent SIANDIEN, tu bulviu nenori doh.gif ir vistiek lieka...
perdirbtu kruopu i kotletus(ypac vien kruopu) nevalgo, negaliu taip optimizuoti. net su ryziais beda, atranda kotletuose(net jei buna maza dalis), tai iparatau juos blenderint(atlikusius), o siaip beriu tam reikalui ryziu dribsnius, man idealu ir ju nesuranda schmoll.gif
klausiu profilaktiskai, nes turime optimizatoriu, kuris retkarciais neatsisako sauksto koses biggrin.gif
Atsakyti