Įkraunama...
Įkraunama...

Nesivystantys nėštumas

Laba diena. Turiu didelį klausimą, labai nerimauju, bet norėčiau ko greičiau sužinoti tiesą. Paskutinės mmm buvo gegužės 13 d.
Mano nėšumas tik 5 savaitės ir 3 dienos, prieš kelias dienas manę paguldė į ligoninę, nes pasirodė labai nedaug bet tokių ruokos spalvos išsyrų. Kiekvieną dieną dėjo lašalinę, išskyrų daugiau nepasirodė, pragulėjau maždaug 4 dienas, pilvo neskauda, tik kartais bet skausmas visai nežymus. Spineliai jautrūs, bet daugiau man jokių požymių ir nebuvo nuo pat pradžios, jaučiuosi normaliai tik po ligoninės kažkiek išsekusi. Šiandien žiūrėjo ultragarsu, gydytoja paskė, jog kompiuteris rodo 6 savaitės ir gemaliuko ilgis 1,4 cm, ir jis ne toks koks turi būti, nes yra pailgos formos, kaip ji nepasuktu aparato ant pilvo jis vistiek pailgas, o turi būti apvalus. Kai paklausiau dėl ko čia taip gali būti, i ramiausiai atsakė, jog tikriausiai nesivystęs nėštumas, bet bus aišku tik kai ateisiu po savaitės ir išleido iš ligoninės, sakė jokių vaistų neskirs, tegu viskas būna taip kaip bus. blink.gif Dieną man būna temperatūra 37,1 ir mažiau, ryte BT 37-37,1 prieš tai, iki ligoninės buvo 36,9. Ligoninėje man tik praplovė organizmą, taip pasakė seselė.
Norėčiau sužinoti ar pagal tai kad gemaliukas pailgas jau galima spręsti, kad tai nesivystantis nėštumas ar gali būti ir kitų priežasčių? Ar gali būti tokia jo forma kai toks mažas nėštumas? Labai norėčiau sužinoti daugiau, nes per tą savaitę tiek nervų bus verysad.gif Labai ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Gemalo forma tokiame laike tikrai neturi lemiaimos reikšmės (beje, jis ir turi būti pailgas). Pagrindinis diagnostinis kriterijus - širdies darbas. Tokiame nėštume reikėtų atlikti vaginalinį UG tyrymą - širdelės darbas turėtų aiškiai matytis. Tačiau žiūrint per pilvo sieną, to dar galima ir neįžvelgti.
Taigi, jei kraujavimas liovėsi, didžiausia tikimybė, kad nėštumas vystosi normaliai.
Atsakyti
Labai ačiū jums už atsakymą. Tikrai nuraminote, bent ne taip jaudinuosi dabar. Norėjau tik dar paklausti ar gali būti toks ilgis gemaliuko 1,4 cm 5-6 savaičių nėštumo, nes kiek skaičiau tai jis turėtų būti 6-8 mm, o pas manę dvigubai didesnis unsure.gif Dar norėjau paklausti kaip patartumete ar nueiti pas kitą gydytoją kad pažiūrėtų vagynalinių UG ar laukti vis dėl to savaitę ir eiti pas tą pačią gydytoją, nors girdėjau apie ją nelabai gerus atsiliepimus. Ačiū.
Atsakyti
Iš tiesų 6 sav. nėštume gemalo dydis turi būti 8 mm, tačiau tirint per pilvo sieną visada galima gan nemaža paklaida, o ir visada gali būti, kad tą ciklą ovuliacija įvyko kiek anksčiau, taigi ir nėštumas šiek tiek didesnis.
Atsakyti
Šiandien buvau jau pas kitą gydytoją, kurį pasakė jog viskas yra lyg ir neblogai, lyg ir mato širdutės plakimą, bet labai mažas dar nėštumas, pasakė jog "jis" aš taip supratau gemaliukas 3 mm, bet viskas teisiklingos formos, o tą gydytoją tikriausiai turėjo omeny puslytę. Dabar man iškylo kitas klausimas, kodėl gemaliukas tik 3 mm, jei nėštumas 5 savaičių ir 5 dienų, ar toks mažas gali būti? pagal grafiką ovuliaciją man įvyko arba gegužės 26-27, arba gegužės 30-31.
Atsakyti
Toks gemalo dydis gali būti. Panašu kad ovuliacija įvyko gegužės 31. Be to pasaulinės literatūros duomenimis, nėštumo pradžioje tiriant UG pakalaida leidžiama 3-5 dienos.
Atsakyti