Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir chirurginė operacija

Labas visoms mamoms 4u.gif
Situacija tokia: laukiu operacijos, kuri bus tuomet, kai mano dukrytei sueis 9 mėnesiai.
Gydytojai pataria vaikutį atjunkyti iki to laiko.
Kadangi to nelabai noriu, tai paklausiau kodėl taip reiktų ax.gif Atsakė, kad ligoninėje teks praleisti 4-5 dienas, bus skiriami vaistai nesuderinami su žindymu (stiprūs antibiotikai, o gal ir kt.) ir gausiu daug rentgeno spindulių krūtinės srityje.

Man pasakius, kad noriu išsaugoti maitinimą krūtimi, suabejojo ar man dedant pastangas nebus taip, jog kūdikis per tas 4-5 dienas neatpras ir norės toliau žįsti iš krūties unsure.gif

Gal kas turit kokios patirties (ypač praktinės)? Kaip sekėsi su viskuo susidoroti, su kokiais sunkumais (ypač nenumatytais) teko susidurti?
Ar pavyko maitinti ir toliau? Ar palikot pienuko, ar maitino mišinuku (kol buvot ligoninėje?

Vaikutį jau primaitinu košėm (2-3 k., bet suvalgo nedaug..iki 100 gramų), bet visgi MP dar yra prieš porą dienos miegų, naktį irgi dar bunda 1-2 kartus.

Kol kas teoriškai svarstau: galėčiau pabandyti nutraukti tom dienom pienuko ir užšaldyti (nebandžiau, bet gal pavyktų kažkaip pasiruošti unsure.gif ), o tom dienom, kai gausiu vaistus ir nebus galima žindyti - nutraukti pienuką (tiek kad neskaudėtų krūtų, kuo daugiau, kad nemažėtų pienuko gamyba) ir išpilti.
O grįžus iš ligoninės vėl siūlyti krūtį.

Jei kas turit kokios patirties, tai prašau pasidalinkite 4u.gif
Atsakyti
na, aš neoperuota, bet.
Kameroje turiu kokius dvylika indelių Avento užšaldyto pieno. Nusitraukiu beveik kasdien, nes kai būna migrena, tądien nemaitinu iš krūties, o duodu tą pieną iš kameros, buteliuke. Dar pradžioj po gimimo teko beveik savaitę duoti tik iš buteliuko, nes man l skaudėjo, ir ką, ėmė ji puikiaiusiai krūtį.
Todėl siūlau tau bandyti užsišaldyti daug pienuko, o ligoninėje nusitraukinėti ir išpilti. Grįžusi galėsi bandyti maitinti pati. Neims tai neims, tačiau visko gali būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Papasakosiu ir aš savo patirti.

Reikėjo ir man operacijos kai dukrai buvo 8 mėn., bet netokia sudėtinga kaip jūsų atrodo, pas mane tik cistą makštyje pašalinti. Tai šeimos daktarai poliklinikoj ir liepė iki to laiko atjunkyti mergaite, tai su hormoniniais vaistais sustabdžiau laktaciją. Bet po operacijos gailėjausi juodai, paprasčiausiai galėjau nutraukinėti pienuką pientraukiu porą dienų ir tiek. Antakalnyje prieš operacija konsultacijoj daktarai-ginekologai net nesuprato kodėl man buvo liepta atjunkyti.

O šiaip manau, jei eina išbūti bent 10 val. nenutraukus pienuko, tai atlaikytumete operacija, ir po operacini perioda, kol issivaiksto narkoze, o paskui gulint ligoninej paprasciausiai pientraukiu nutraukineti tas kelias dieneles. Zinoma jei nebusit prijungta prie aparaturos visa ta laika, neysivaizduoju net kokio sudetinumo pas jus ta operacija.
Papildyta:
O šiaip bandykite pasitarti su žindymo specialistu Kazimieru Vitkausku www.zindyk.lt
Jis Jums tikrai patars ką daryti šioje situacijoje.
Atsakyti
Operacija trunka iki 1 val. ir be narkozės 4u.gif
Tik vietinė nejautra (pjūvis po raktikauliu, virš krūties kažkur) ir kaip supratau į veną suleidžia raminamųjų ar pan., kad nebūtų labai baisu.
Šiek tiek nel.žinau dėl to skausmo. Sako nebus galima kelti aukštai tos pusės rankos, bet gal pieną nusitraukt iš krūties ir neskaudėtų. Ir viena ranka gal išeitų susitvarkyt ar artimieji padėtų blush2.gif

Ačiū labai už jūsų visų mintis ir pasidalinimu patirtimi 4u.gif Tikrai labai vertinu 4u.gif

Gydytojai pataria kaip jiems paprasčiau ir lengviau, išvis dėl žindymo pastangų ir palaikymo geriau nelaukti...Man yra tekę leisti vaistus vos 10 d po gimdymo ir paprašiau, kad parinktų tinkančius maitinančiai, tai net nepasivargino..suleido ir paklausus ar galiu maitint - atsakė "ne".
Teko pačiai ieškot inf-jos, skaityt ir ačiū Dievui, visi straipsniai apie vaistus, anglų kalba, buvo, kad maitint galima. Gydytojai dažnai nė nežino ir net paprašyti nepasidomi..

Užsienio tinklapiuos skaičiau, kad tokios operacijos buvo darytos žindančioms ir jos net galėjo maitint operacijos dieną ir po to (ir užsienyje ligoninėje laiko tik 48 val po tokios procedūros). Nors imk ir atsispausdinus nunešk medikams blush2.gif
Atsakyti
Rasma

užseniose tikrai daugiau patirties yra toje srity, reikia skaityti angliškai...

man atrodo tavo planas yra realistiškas, vienintelis dalykas dėl mažylio, ar nepamirš ką daryti su krutimi. Aš taip ilgam ištrukau kai pirmagimiui buvo virš metų. Jis dieną visai neprisiminė, tačiau naktį kai dar turėjau pieno pertiklių kartelį maitinau ir žindė. wub.gif aš atsimenu labai pergyvenau dėl mamos, kad įdėjo tiek pastangų kad jį nujunkyti kol manęs nebuvo ir praktiškai dėl jos vis gi žindymą nutraukiau.

Man atrodo, kad gali tiesiog nutraukinėt, o kai grįši bandyk maitinti. Jeigu sunkiai seksis jam prisiminti, rašyk čia, gal kartu sugalvosim daugiau idėjų kaip padėt jam prisiminti wub.gif
Atsakyti
Kas del antibiotiku leidimo, tai pasidomekit kokie jums bus leidžiami, dabar galima maitinti vaika jei jie paskirti mamai, berods 150 rušių. Aš kai gulėjau lioninėje dėl pielonefrito, tai man leido stiprius antibiotikus gentamicina ir cefuroximum berods, tai vidaus daktarai neleido maitinti, nes nežinojo ir nenutuokė, kad dabar yra padaryti tyrimai ir žindymui tai neturi jokios įtakos.

Dar galite šį straipsnį perskaityti:
http://www.mamoszurn...i...19&Itemid=0
Atsakyti
Rasma, aš Jums rekomenduočiau iki operacijos nuvykti pasikonsultuoti pas Eglę Markūnienę. Ji turėtų konsultuoti ir Vilniuje Sveikos pradžios klinikoje. Manau, kad iš mediko - žindymo konsultanto gausit profesonalius atsakymus, kaip elgtis tokioje situacijoje.
Mano vaikiukas buvo vyresnis nei Jūsų, gal kokių 1,5 m. jam buvo, kai man teko operuotis apendicitą. Bet žindžiau dar labai intencyviai. Taigi, kai sulaukiau diagnozės, būtent dėl pienuko labiausiai ir išsigandau. Dar prieš išvažiuojant į operacinę spėjau pasiskambinti žindymo konsultantei, pas kurią nėštumo metu buvau lankius kursus, ir sutarėm, kad susižinosiu, kokius vaistus gausiu operacijos metu ir po jos, kad būtų galima patikrinti, kada bus saugu žindyti.
Operacija buvo su pilna narkoze, kiek pamenu ir antibijotikų gavau, bet žindžiau gal jau antros dienos vakare. Nes operacijos metu gautų medikamentų koncentracija pakankamai greitai sumažėjo iki saugaus vaikui lygio.
Manau, kad pasitarusi su profesionalu, tikrai išsaugosit pienuką.
Atsakyti
Natuke, Pav@saris, meid, kaip aš jums dėkinga, kad padedat ieškot išeičių! Ir patarimus deduos į galvą, ir inf-ją nuorodas išsirenku, kad kalbant su gyd.galėčuau į "špargalkes" pažiūrėt, ir būtinai užsirašysiu pas šią gyd., daug nelaukiant! Aš net nežinojau, kad tokių gyd.-konsultantų yra! Super thumbup.gif
Būtų vaikui bent metukai, pusantrų, tai dar dar (ir tai gaila..noriu iki 2 m žindyt), o dabar tik tik va sulaukėm 8 mėn. ir prie tų košių pratinamės nenoriai doh.gif
Atsakyti
Labas rytas - RASMA - na tai kaip jums sekasi? Ar pavyko išsaugoti žindymą?
Atsakyti
QUOTE(Pav@saris @ 2014 05 03, 09:34)
Labas rytas - RASMA - na tai kaip jums sekasi? Ar pavyko išsaugoti žindymą?

Laba 4u.gif
Mano operacija dar bus, anksčiau neišėjo gultis (auklės nebuvau suradusi, ateina tik nuo šio pirmadienio) tai kol kas bandau su elektriniu pientraukiu nusitraukt pienuko atsargų. Tik l.sunkiai sekasi..panelė dar neturi nė vieno dantuko, augina juos ir l.irzli, jautri, žinda labai dažnai (pvz. naktį 6-8 kartus doh.gif ), nelabai išeina normaliai nusitraukt, viską suvalgo biggrin.gif
Savaitės pradžioje sutariau nulėkti pas Eglę M., ir dėl vaistų pasikonsultuoti, ir su krūva klausimų ir tada jau guluosi iškart į ligoninę.
Kai natūraliai maitini, tai nežiūri nei į laikrodį, nei į kiekius..vaikas pasiima kiek ir ko jam reikia. Tad baisu ir prisidirbti (pvz.kokį mastitą blink.gif ) ir žindymą dar per anksti nutraukti. Manau, kad padės man gyd.
Iš bėdos atsisiunčiau iš Vokietijos ožkų eko pieno mišinuką, maža kas, paliksiu vyrui, kad jam drąsiau būtų. Dantų nėra, košių atsisako..nelaiku viskas, kaip visada, bet aš optimistė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 05 03, 20:09)
Laba 4u.gif
Mano operacija dar bus, anksčiau neišėjo gultis (auklės nebuvau suradusi, ateina tik nuo šio pirmadienio) tai kol kas bandau su elektriniu pientraukiu nusitraukt pienuko atsargų. Tik l.sunkiai sekasi..panelė dar neturi nė vieno dantuko,  augina juos ir l.irzli, jautri, žinda labai dažnai (pvz. naktį 6-8 kartus doh.gif ),  nelabai išeina normaliai nusitraukt,  viską suvalgo biggrin.gif
Savaitės pradžioje sutariau nulėkti pas Eglę M., ir dėl vaistų pasikonsultuoti,  ir su krūva klausimų ir tada jau guluosi iškart į ligoninę.
Kai natūraliai maitini, tai nežiūri nei į laikrodį, nei į kiekius..vaikas pasiima kiek ir ko jam reikia. Tad baisu ir prisidirbti (pvz.kokį mastitą blink.gif ) ir žindymą dar per anksti nutraukti. Manau, kad padės man gyd.
Iš bėdos atsisiunčiau iš Vokietijos ožkų eko pieno mišinuką,  maža kas, paliksiu vyrui, kad jam drąsiau būtų. Dantų nėra, košių atsisako..nelaiku viskas, kaip visada, bet aš optimistė smile.gif


Tikėkimės viskas tiek Jums tiek jūsų mažyliai visas tas laikotarpis greitai praeis, ir viskas bus gerai. Pasipasakokite po visko, kai sekesi smile.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Kai mazutei buvo 7 men apturejau extra operacija.Nuvaziavus tik siaip pasitikrinti is ligonines nebeisejau.Isivaizduokit situacija kokia,lieka vyras su zindomu kudikiu ant ranku.Apie emocinius dalykus nerasysiu,nes visoms ir taip aisku kas dejosi.
Atveze vyras pientrauki,kiek pajegdavau nutraukt traukdavau,pradzioje 3 kart per diena ir viena kart nakti,po savaites nakti traukt nebuvo ka,bet vis tiek pumpuodavau saziningai,nenorejau prarast pienuko.Po 10 dienu brizau namo ir kudikis nebeeme kruties verysad.gif
Nepasidaveme,neduodavau jokio misinio,vakare net koses nedavem,kad tik imtu papuka,aisku pienukas nebega ,vaikas nervuojasi,o as mintyse kvieciu pienuka.Nieko ....nakti panyte jau prisikviete pienuli.
Reziume...maitinu iki siol biggrin.gif

Sekmes jums,viskas imanoma kai tikrai norit bigsmile.gif


Ir dar,neaisku kokie antibai jums bus skirti,bet man sesute leisdavo maitint pries pat antibu sudavima ,kai ankstesni jau issivaikscioje.Bet taip per 10 dienu buvo 3,4 kartai.Tai vel gi daug kas nuo personalo priklauso.O jums rentgenai tai velgi manau atkrenta maitinimas tuo periodu.
Jei kokiu klausimu iskils,rasykite klauskite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spingsuliukas: 04 gegužės 2014 - 07:05