Įkraunama...
Įkraunama...

Gyd. Marina Nenarakova

Papasakosiu ką tik išgyventą istoriją bei apie žmogiškumo stoką iš šios gydytojos sad.gif
Nėštumas buvo labai lauktas ir planuotas. Su didele baime laukiau kol praeis pirmos 12 savaičių, kai bus galima atsipūsti ir negalvoti apie gresiantį persileidimą, kadangi tikimybė iki 12 sav. yra labai didelė.
Viskas prasidėjo 12 sav. suėjus, kai jau buvau atsipalaidavus, kad pavojingiausią etapą praėjom, atsikėlusi rytepamačiau kraujingas išskyras, išvykau iškart į gimdymo namus su dideliu išgąsčiu kur pasakė, kad viskas gerai, taip pasitaiko ir tiesiog kreiptis toliau į savo daktarę tolimesnei priežiūrai. Po kelių dienų atvykau pas ginekologę Marina Nenarakova ir pasakiau, kad yra šiek tiek kraujingų išskyrų. Ji apžiūrėjo kėdėje, paklausė širdelės ir pasakė, kad čia man gali būti nuo kaklelio, išrašė žvakučių ir paleido namo. Nedarė jokio tepinėlio - nieko. Galbūt tai galėjo būti kokia infekcija.
Po kelių dienų, esant apie 13 sav. aš patekau i Antakalnio stacionarą, kadangi atsikėlusi ryte pasipylė didelis kraujo klanas bei didžiausias krešulys, su lyg delnu, iškrito. Pamaniau, kad viskas, persileidau. Jau tuo metu buvo viso ko pradžia. Nieko nelaukdama nuvykau į Antakalnio ligoninę, apžiūrėjo ir nudžiugau, kai pasakė, kad vaikui viskas gerai, gyvas, ir buvau paguldyta tolimesnei priežiūrai. Pabuvau keleta dienų, išrašant pasakė, kad turiu placentos pirmaeigą ir reikalinga ypatinga priežiūra bei paleido namo su išrašais pas avo daktarę tolimesnei priežiūrai. Po ligoninės tepliojimas nesiliovė, todėl atvykau pas savo gydytoją nerimaudama, kad man dar tebetepa, bet ji pasakė, kad taip turi būti, viskas čia normalu, kadangi tai pirmaeiga ir gali tęstis kol placenta nepakils. Vizito metu nežiūrėjo kaklelio, nepaėmė tepinelio, nei kraujo ar šlapimo tyrimo, taip ir tepliojausi. Jau pradėjau jausti judesiukus, labai džiaugiausi, raminau save, jog viskas bus gerai, čia taip turi būti, bet dar po savaitės (kai nėštumas buvo jau virš 15 sav.) vėl kreipiausi į savo ginekologę su nerimu, jog jaučiu pilvo skausmus, maudimą, spaudimą, patikrino pilvą rankomis, paklausė širdelę ir pasakė, kad taip turi būti! Na oki... turi būti, tai turi, pasitikiu gydytoja, juk ji specialistė. Ilgai netrukus, kai nėštumui jau buvo 15 sav+6d. atėau ir pasakiau, kad man nepatinka mano išskyros, kurios tai vandeningos, tai kraujingos, ji pasakė, kad taip gali būti, vėl paspaudinėjo pilvą, pilvas ir gimda pasak jos viskas gerai ir nusivedė galiausiai į echo. Košmaras prasidėjo.... ten pamatė, kad vaisiaus vandenų beveik nėra!!! Išrašė siuntimą į santariskes su diagnoze - vaisiaus vandenų sumažėjimas bei vaisiaus insktukų pataloginiam patikrinimui. Sakė užsiregistruosi ir nuvažiuosi, ten ištirs vaiko inkstus, bei po visko pasirodysi, bet aš tuo metu šoke buvau, nepagalvojau kaip gali tirti inkstukus, kai jau vandenų nėra, ir kai vienintelis sprendimas, iššaukti gimdymą. Suprasčiau, jei būtu sumažėjimas ar padidėjimas, o čia beveik jų nėra. Nieko nepaaiškino, nepakomentavo, nenuramino ir taip paleido. Aš iš kabineto vos išėjau, kojas pakirto, pasidarė silpna... . Skambinausi į klinikas, o mane ten galejo priimti tik po 4 dienų, kaip dabar suprantu, man pačiai jau grėsė pavojus, kadangi vaisius be vandenų ilgai neišgyvena, o per tą laiką jis jau galėjo irti, galbūt būčiau net sepsį gavus...
Nepatikėjusi situacija, dar tą pačą dieną nuėjau į privačia kliniką su viltim, kad galbūt gydytoja apsiriko, tačiau ir ten man patvirtino, jog vaisiaus vandenų praktiškai nėra bei paskubino kuo greičiau gultis į stacionarą, paaiškino, kokia situacija, ir kad negaliu nieko laukti.... Čia sulaukiau supratimo, žmogiškumo, labai dėkoju šios klinikos ginekologei Danutei Kanapeckienei.
Rezultatas yra vienas, turėjau išgimdyti 16 sav. savo vaikelį, iškentėti skausmus. Niekam to nelinkėčiau... Beliko sulaukti tyrimų atsakymų bei atsigauti tiek fiziškai tiek psichologiškai.
Klausimas, ar daktarė Nenarakova pamačius, kad nėra vaisiaus vandenų nesuprato, kad yra tik viena išeitis? O gal laukė, kol sumokėsiu? Ar ji nesuprato, kad vaisius be vandenų ilgai neišgyvena ir pacientei gresia pavojus gyvybei??? Ar paspaudus gimdą, esant jai be vaisiaus vandenų, nesuprato jog jos forma keičiasi ir ji negali būti jau tokia graži, kaip kad buvo sakius, kaip esant normaliam nėštumui? Atsikratė atsakomybės??? Man pačiai buvo iškilęs pavojus gyvybei, jau nekalbu apie emocinę būklę ir apie žmogiškąją pusę, kai gydytojas esant tokiai situacijai turėtų paaiškinti, nuraminti, o čia buvo tyla, galvos nuleistos. Jau prisimenant pačias apžiūras, kai ėjau su nerimu dėl savo būklės, ar gydytojai užteko tik pamatuoti spaudimą, paspaudyti pilvą? Matant ligoninės išrašus ir kokia situacija, ar neturėjo būti skirta geresnė priežiūra, daromi kraujo tyrimai, šlapimo tyrimai, echoskopija bei įtraukta į rizikos grupę?
Todėl jei matot, jog kažkas negerai, netylėkit, reikalaukit, kad atliktų išsamesnius tyrimus, juk širdis jaučia, kai kažkas negerai.
Atsakyti
QUOTE(Katytea @ 2014 03 30, 13:59)
Papasakosiu ką tik išgyventą istoriją bei apie žmogiškumo stoką iš šios gydytojos sad.gif
Nėštumas buvo labai lauktas ir planuotas. Su didele baime laukiau kol praeis pirmos 12 savaičių, kai bus galima atsipūsti  ir negalvoti apie gresiantį persileidimą, kadangi tikimybė iki 12 sav. yra labai didelė. 
Viskas prasidėjo 12 sav. suėjus, kai  jau buvau  atsipalaidavus, kad pavojingiausią etapą praėjom, atsikėlusi rytepamačiau kraujingas išskyras, išvykau iškart į gimdymo namus su dideliu išgąsčiu kur pasakė, kad viskas gerai, taip pasitaiko  ir tiesiog kreiptis toliau į savo daktarę tolimesnei priežiūrai. Po kelių dienų atvykau pas ginekologę Marina Nenarakova ir pasakiau, kad yra šiek tiek kraujingų išskyrų. Ji apžiūrėjo kėdėje, paklausė širdelės ir pasakė, kad čia man gali būti nuo kaklelio, išrašė žvakučių ir paleido namo. Nedarė jokio tepinėlio - nieko. Galbūt tai galėjo būti kokia infekcija.
Po kelių dienų, esant apie 13 sav. aš patekau i Antakalnio stacionarą, kadangi atsikėlusi ryte pasipylė didelis kraujo klanas bei didžiausias krešulys, su lyg delnu, iškrito. Pamaniau, kad viskas, persileidau.  Jau tuo metu buvo viso ko pradžia. Nieko nelaukdama nuvykau į Antakalnio ligoninę, apžiūrėjo ir nudžiugau, kai pasakė,  kad vaikui viskas gerai, gyvas, ir buvau paguldyta tolimesnei priežiūrai. Pabuvau keleta dienų, išrašant pasakė,  kad turiu placentos  pirmaeigą ir reikalinga ypatinga priežiūra bei  paleido namo su išrašais pas avo daktarę tolimesnei priežiūrai. Po ligoninės tepliojimas nesiliovė, todėl atvykau pas savo gydytoją nerimaudama, kad man dar tebetepa, bet ji pasakė, kad taip turi būti, viskas čia normalu, kadangi tai pirmaeiga ir gali tęstis kol placenta nepakils. Vizito metu nežiūrėjo kaklelio, nepaėmė tepinelio, nei kraujo ar šlapimo tyrimo, taip ir tepliojausi. Jau pradėjau jausti judesiukus, labai džiaugiausi, raminau save, jog viskas bus gerai, čia taip turi būti, bet dar po savaitės (kai nėštumas buvo jau virš 15 sav.) vėl kreipiausi į savo ginekologę su nerimu, jog jaučiu pilvo skausmus, maudimą, spaudimą, patikrino pilvą rankomis, paklausė širdelę ir pasakė, kad taip turi būti! Na oki... turi būti, tai turi, pasitikiu gydytoja, juk ji specialistė.  Ilgai netrukus, kai nėštumui jau buvo 15 sav+6d.  atėau ir pasakiau, kad man nepatinka mano išskyros, kurios tai vandeningos, tai kraujingos, ji pasakė, kad taip gali būti, vėl paspaudinėjo pilvą, pilvas ir gimda pasak jos viskas gerai ir nusivedė galiausiai į echo. Košmaras prasidėjo.... ten pamatė, kad vaisiaus vandenų beveik nėra!!! Išrašė siuntimą į santariskes su diagnoze - vaisiaus vandenų sumažėjimas bei vaisiaus insktukų pataloginiam patikrinimui. Sakė užsiregistruosi ir nuvažiuosi, ten ištirs vaiko inkstus, bei po visko pasirodysi, bet aš tuo metu šoke buvau, nepagalvojau kaip gali tirti inkstukus,  kai jau vandenų nėra, ir kai vienintelis sprendimas, iššaukti gimdymą.  Suprasčiau, jei būtu sumažėjimas ar padidėjimas, o čia beveik jų nėra. Nieko nepaaiškino, nepakomentavo, nenuramino ir taip paleido. Aš iš kabineto vos išėjau, kojas pakirto, pasidarė silpna... . Skambinausi į klinikas, o mane ten galejo priimti tik po 4 dienų, kaip dabar suprantu, man pačiai jau grėsė  pavojus, kadangi vaisius be vandenų ilgai neišgyvena, o per tą laiką jis jau galėjo irti, galbūt būčiau net sepsį gavus...
  Nepatikėjusi situacija, dar tą pačą dieną nuėjau į privačia kliniką su viltim, kad galbūt gydytoja apsiriko, tačiau ir ten man patvirtino, jog vaisiaus vandenų praktiškai nėra bei paskubino kuo greičiau gultis į stacionarą, paaiškino, kokia situacija, ir kad negaliu nieko laukti....  Čia sulaukiau supratimo, žmogiškumo, labai dėkoju šios klinikos ginekologei Danutei Kanapeckienei.
Rezultatas yra vienas, turėjau išgimdyti 16 sav. savo vaikelį, iškentėti skausmus. Niekam to nelinkėčiau... Beliko sulaukti tyrimų atsakymų bei atsigauti tiek fiziškai tiek psichologiškai.
Klausimas, ar daktarė Nenarakova pamačius, kad nėra vaisiaus  vandenų nesuprato, kad yra tik viena išeitis? O gal laukė, kol sumokėsiu?  Ar ji nesuprato, kad vaisius be vandenų ilgai neišgyvena ir pacientei gresia pavojus gyvybei???  Ar paspaudus gimdą, esant jai be vaisiaus vandenų, nesuprato jog jos forma keičiasi ir ji negali būti jau tokia graži, kaip kad buvo sakius, kaip esant normaliam nėštumui? Atsikratė atsakomybės??? Man pačiai buvo iškilęs pavojus gyvybei, jau nekalbu apie emocinę būklę ir apie žmogiškąją pusę, kai gydytojas esant tokiai situacijai turėtų paaiškinti, nuraminti, o čia buvo tyla, galvos nuleistos. Jau prisimenant pačias apžiūras, kai ėjau su nerimu dėl savo būklės,  ar gydytojai užteko tik pamatuoti spaudimą, paspaudyti pilvą? Matant ligoninės išrašus ir kokia situacija, ar neturėjo būti skirta geresnė priežiūra, daromi kraujo tyrimai, šlapimo tyrimai, echoskopija bei įtraukta į rizikos grupę?
Todėl jei matot, jog kažkas negerai, netylėkit, reikalaukit, kad atliktų išsamesnius tyrimus,  juk širdis jaučia, kai kažkas negerai.

jei geraisuprantueina kalba apie gydytoja Nenarokova, kuri Antakalnio poliklinikoje dirba? jo... keista ponicka... pati pas ja nesilankau ir dziaugiuosi kad nesilankiau... mano mama ir sesuo pas ja lankesi... seseriai beveik metus gyde pienlyge, taip ir neisgyde, nuejus pas kita specialiste pasirode, kad tai visai ne pienlyge... na vienu zodziu is sesers pasakojimu supratau, kokia sios daktares kompetencija...
Pati lankau Antakalnio poliklinika, mano gine reikalauja pries kiekviena vizita slapimo tyrimus pasidaryti, kraujo reciau, bet karts nuo karto israso lapeli ir siam tyrimui, jei skundziuosi kazkuo visad paima tepineli papildomai, nors tfu tfu tfu su mano nestumu viskas gerai buvo ir yra, ir tikiu kad bus. Tai man kaip ir nesuprantama nenarokovos pozicija nedaryti nieko...
O Jus tikrai labai uzjauciu, laikykites ir tikiuosi, kad pas dar viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vergina @ 2014 03 30, 16:28)
jei geraisuprantueina kalba apie gydytoja Nenarokova, kuri Antakalnio poliklinikoje dirba? jo... keista ponicka... pati pas ja nesilankau ir dziaugiuosi kad nesilankiau... mano mama ir sesuo pas ja lankesi... seseriai beveik metus gyde pienlyge, taip ir neisgyde, nuejus pas kita specialiste pasirode, kad tai visai ne pienlyge... na vienu zodziu is sesers pasakojimu supratau, kokia sios daktares kompetencija...
Pati lankau Antakalnio poliklinika, mano gine reikalauja pries kiekviena vizita slapimo tyrimus pasidaryti, kraujo reciau, bet karts nuo karto israso lapeli ir siam tyrimui, jei skundziuosi kazkuo visad paima tepineli papildomai, nors tfu tfu tfu su mano nestumu viskas gerai buvo ir yra, ir tikiu kad bus. Tai man kaip ir nesuprantama nenarokovos pozicija nedaryti nieko...
O Jus tikrai labai uzjauciu, laikykites ir tikiuosi, kad pas dar viskas bus gerai  4u.gif



Tikrai taip, cia ta pati daktare. Nežinau ka kaltint, bet man priklausė tikrai daugiau tyrimų. Galbut ir nebuciau issaugojus vaikelio, bet gal nebutu reikeja tempti laiko...
Atsakyti
QUOTE(Katytea @ 2014 03 30, 16:38)
Tikrai taip, cia ta pati daktare. Nežinau ka kaltint, bet man priklausė tikrai daugiau tyrimų. Galbut ir nebuciau issaugojus vaikelio, bet gal nebutu reikeja tempti laiko...

butent... keista, kad zmogus ateina su problema ir ne viena kart, o atitinkamos prieziuros taip ir nesulaukia, tik liudna nuo to...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vergina: 30 kovo 2014 - 15:48
o man ji pati nuostabiausia gydytoja!
lankiausi pas ja negaledama pastoti, pagaliau pastojau, tai priziurejo visa nestuma.
Jeigu koks nerimas buvo galejau visada skambinti jai (dave mob. nr)... t t t problemu jokiu nebuvo nei su ja, nei su nestumu.
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2014 04 07, 14:07)
o man ji pati nuostabiausia gydytoja!
lankiausi pas ja negaledama pastoti, pagaliau pastojau, tai priziurejo visa nestuma.
Jeigu koks nerimas buvo galejau visada skambinti jai (dave mob. nr)... t t t problemu jokiu nebuvo nei su ja, nei su nestumu.

Labai sunku spręsti apie gydytojos kompetenciją, kai nėra problemų su nėštumu. Būtent kritinėse situacijose pasireiškia profesionalumas.
Atsakyti
QUOTE(vinga @ 2014 04 23, 12:00)
Labai sunku spręsti apie gydytojos kompetenciją, kai nėra problemų su nėštumu. Būtent kritinėse situacijose pasireiškia profesionalumas.



Labai teisingai pasakete, butent kritinese situacijose viskas pasimato.
Atsakyti
QUOTE(Katytea @ 2014 04 25, 22:19)
Labai teisingai pasakete, butent kritinese situacijose viskas pasimato.



Norejau ir as parasyti kad pas mane antras nestumas kad pas ja lankausi tai ji man superine gyditoja, bet tai mano vienintele gine ir as negaliu pasakyti kad ji geriausia nes nera su kuom man jos palygint, bet kai atsirasdavo kokiu nors problemeliu su sveikata visada padedavo issisukt is
padeties net skambinausi akuserei pas kure gimdziau pirmaja ji dirba vgn, pasikonsultuot del medikamentu ar tikrai tokius gert kuriuos israsydavo man nenorokova nuomones sutapdavo. Kolkas tikrai esu labai ja patenkintakur reikia pabara mane kur reikia pagiria, nuostabi gyditoja
Atsakyti
Vaikštau su antru vaikučiu pas šią gydytoją, priekaištų neturiu. Pirmas vaikutis gimė su širdies yda, tai gydytoja pastebėjo, jog vaikučio tonusiukai negeri, siuntė į vgn (kur gimdžiau), ten pragulėjau savaitę ir jiems nieko neįprasto nepasirodė. smile.gif
Atsakyti
Teko ir man lankytis pas sia ginekologe (privaciai) 2014m pavasari. Kadangi turiu bedu su pastojimu,konkreciai progesterono (hormono) trukumu,norejau geros specialistes. Apie ja girdejau geru atsiliepimu,taigi pavyko pastoti. Taciau del kompetencijos,issiblaskymo ir laiko trukumo,ji nesugebejo suziureti tinkamu vaistu dozes ir vaisius nustojo vystytis. Maza to po persileido buvau palikta likimo valiai,to pasekoje labai ilgai kraujavau ir galejo baigtis ir su mano sveikata labai liudnai. Taciau kitos nuostabios gines deka pavyko viska susitvarkyti.
Man susidare ispudis,kad pas Nenarokova labai didelis srautas,ji sunkiai gaudosi pacienciu istorijose,skiria mazai demesio apziuroms konsultacijai ir pan.

Sios ginekologes tikrai nerekomenduociau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Summer*: 19 vasario 2015 - 18:49
Aš pas šią ydytoją lankiausi irgi nėštumo metu, tiesa privačiai, ir esu visisškai patenkinta. Ir buvo kraujavimas prasidėjęs, priėmė net antakalnio klinikose pažiūrėti echo ar viskas gerai,pakankamai ir rūpestinga, skambinti galėjai visą parą jai jei tik neramu.
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2015 02 21, 18:39)
Aš pas šią ydytoją lankiausi irgi nėštumo metu, tiesa privačiai, ir esu visisškai patenkinta. Ir buvo kraujavimas prasidėjęs, priėmė net antakalnio klinikose pažiūrėti echo ar viskas gerai,pakankamai ir rūpestinga, skambinti galėjai visą parą jai jei tik neramu.


Privaciai gal ir ziuri atidziau, bet poliklinikoj tai visiskai atmestinai... Kad tik greiciau apziureti, ir "pravaryti" nes eiles pastovios.
Atsakyti