Įkraunama...
Įkraunama...

Bulmastifai

user posted image

user posted image

Iš Britanijos bulmastifų lygos žinyno

Britanijos bulmastifų lygos žinyne 1948 m. spalio mėnesio numeryje buvo išspausdinta keletas puikių rašytojo Rafaelio Sabatino pasakojimų. Pirmasis iš jų vadinosi "Džudi, mano draugė". Štai ką jis rašė.
"Išdidumas - antrasis jos vardas. Ji niekada nereikalauja, nesidrąsko ir neatsibosta, norėdama gauti tai, ko labai nori, ir niekada neparodo įkyrumo vienu ar kitu būdu, taip būdingo ir šunims, ir žmonėms. Tik jos aksominės akys maldauja manęs įsileisti ją, kai ji įdėmiai žiūri į mane iš už aukšto stiklinio mano kabineto lango. Jeigu aš neatidarau jo, kad įleisti ją, po kurio laiko ji nueina tyliai ir paklusniai, tartum suprasdama, kad aš turiu pakankamai rimtą priežastį, dėl kurios ji negali būti įleista. Ir vis dėlto dažniausiai stiklinės durys atsiveria jai. Bet ir po to ji laukia ir žiūri į mane iki tol, kol aš nepasakau: " Užeik.". Ji tuoj pat atsiranda viduje , o aš grįžtu prie savo rašomojo stalo ir tyliai pasakau: "Džudi, gulėti.". Tada šis ypatingai supratingas šuo išsitiesia už mano kėdės. Čia ji tyliai gulės valandų valandas, kol nepamatys, kad aš atsistoju.

user posted image

Ji tiek pat stipri, kiek ir nepajudinama, ir taip pat greita, kaip ir stipri. Ji ypatingai gerai moka naudotis savo masyvia burna ir būti švelnia. Tai man visada buvo paslaptis."

Pagal L.Pratt knygą "Bulmastifas"

Ką reiškia turėti bulmastifą.
Lyn Pratt savo knygoje apie bulmastifus rašo:
„Būsimuosius bulmastifų šeimininkus tikina, kad jeigu jie nori laikyti bulmastifą, tai pas juos namuose bus ne tik šuo, bet ir dar vienas šeimos narys. Ne bulmastifas priklausys Jums, o Jūs priklausysite bulmastifui. Suaugęs bulmastifas darys tiek fizinių pratimų, kiek jų Jūs norėsite jam duoti, tačiau, esant sąlygoms, bulmastifas geriau renkasi „pasivaikščiojimą“ ant galinės automobilio sėdynės. Kiti šunys gyvena pagal nustatytas valandas – tik ne bulmastifai.. Jie eis vaikščioti tik tada, kada Jūs tam būsite pasiruošę. Jei susidariusios sąlygos neleidžia išvesti šuns į lauką, bulmastifas tai supras ir paprasčiausia žiūrės į Jus savo tamsiai rudomis akimis. Tuomet Jūs suprasite, kad šuo Jums sako: „Kas nutiko? Pasakyk man ir mes abu jausimės geriau“ . Ir kas keisčiausia: Jūs kalbatės su juo apie tai ir iš tikrųjų pradedate jaustis geriau.
Daugeliui mūsų bulmastifai – tai „žmogiški“ šunys. Jie kažkokiu tai nesuprantamu būdu jaučia žmones ir niekuomet negaiš laiko su tais, kurie nemėgsta šunų.
Nors bulmastifas yra gana stambus šuo, tuo pačiu metu, tai labai ramus gyvūnas, kuris nepradės loti, jeigu tam nėra svarios priežąsties. Niekada niekam nekilo poreikio mokyti bulmastifus „saugoti“. Pilnai įmanomas dalykas, kad šeimininkas niekada neišgirs lojant savo bulmastifo (ypač šviesiu paros metu) to, kol jam nesukaks pusantrų metų. Tik nedaugelis bulmastifų pasiekė didelių rezultatų paklusnumo demonstravime. Kyla klausimas – kodėl taip yra? Žinoma, geras bulmastifas mėgsta įtikti savo šeimininkams, tačiau yra vienas didelis „bet“. Visa tai turi vykti pagal šuns sąlygas. Tų pačių pratimų pastovus kartojimas sukelia protingo šuns nuobodulį.Pavyzdžiui, metate lazdą ir šuo jums ją atneša. Jūs vėl metate lazdą, tačiau bulmastifas dabar nebereaguoja tik atsiranda susirūpinimo išraiška, lyg sakytų: „Aš ką tik atnešiau tau šią lazdą. Tai kodėl tu ją vėl meti? Gal reikia suprasti, kad lazda tau visiškai nereikalinga?“

user posted image

Pamirštas sarginių šunų karalius
Lyn Pratt savo knygoje apie bulmastifus pateikia ištrauką iš pulkininko Devid Hencok knygos „Šunys kaip draugai“ išleistos 1980m.
„Saugus, tylus ir patikimas. Šiai „apsauginei signalizacijai “ nereikia techninio aptarnavimo, šią apsaugą galima palikti budėti be pakeitimo visą naktį, turi galimybę matyti naktį, turi įgimtą indikatorių, atskiriantį draugus ir priešus, gali veikti 24 val. Per parą be energijos tiekimo ir gali tarnauti apie 10metų. Kas tai per produktas? Tai sarginis šuo – ypač bulmastifų veislės.Bet kodėl šiam tikslui reikalingi būtent bulmastifai? Kodėl ne rytų-europos aviganiai arba erdelterjerai? O skirtumas tame, kad bulmastifus specialiai ir tikslingai išvedė būtent tokioms pareigoms. Iš pradžių tai buvo jėgerių šunys. Jėgeriams buvo reikalingi galingi, paklusnūs, sugebantys surasti, sučiupti ir išlaikyti brakonierius, šunys. Šis uždavinys netiko lengvam, judriam, triukšmingam ir nedisciplinuotam šuniui. Tokias užduotis galėjo atlikti tik stiprus, tylus šuo, sugebantis pagal komandą parversti tvirtą ,jauną kaimo vyrą ir po to išlaikyti jį gulintį.Prieš tai šuo turėjo sugebėti pėdomis susekti ir kurį laiką ramiai stebėti brakonierių. Po to, kai buvo tiksliai nustatyti reikalavimai, tokiam darbui buvo išvestas norimas produktas. Kryžminant anglų buldogą (tvirtą, užsispyrusį, drqsų, kantrų, tylų, pilną savigarbos) ir anglų mastifą (masyvų, galingą, patikimą, grėsmingos išvaizdos, bet santūrų iš prigimties, ištikimą ir ypatingai drąsų) atsirado bulmastifas. Šių šunų protėvius ypatingai atrinkinėjo, specialiai ir tikslingai veisė. Rezultate gavosi stiprus, ypatingai bebaimis, puikių proporcijų, įspūdingos išvaizdos gyvūnas, derinantis savyje mastifo masyvias išmieras ir aiškią išorinę agresiją su gerai žinoma buldogo drąsa ir daug kartų patvirtinta ištverme. Šios dvi gerai žinomos veislės suteikė bulmastifui tris neįkainojamas savybes, kurios unikaliu būdu deri viename šunyje. Tai puikus temperamentas, santūrumas, kilniadvasiškumas. Be to, tai tylumas, tvirtumas ir laikysena , kurią galima pavadinti išdidžia. Ir galų gale visų svarbiausia - tai instinktas, kuris priverčia prispausti auką prie žemės, o ne kandžioti ją.
Galingas bulmastifas nekandžioja savo aukos ir nečiumpa už rankos stovinčiam žmogui. Šis šuo turi pakankamai jėgų ir įgimto stengimosi prispausti savo auką prie žemės arba prie sienos. Dar viena savybė, kurią reiktų tinkamai įvertinti – tai bulmastifo išmieros, kurios atbaido priešininkus, tai puikus agresyvus snukis juoda kauke ir įspūdinga, beveik karališka savitvarda. Vienu žodžiu, šio šuns išvaizda labiausiai tinka šiai veislei. Tuo pačiu šis galingas sutvėrimas dievina vaikus, niekada nepraranda savitvardos ir sugeba iškęsti begalinius erzinimus ir kitas smulkias savo šeimininkų išdaigas. Bulmastifai imlūs dresiravimui, protingi ir iš prigimties ištikimi, gali ne tik saugoti , bet ir sekti pėdomis. Jie geri draugai ir visada pasiruošę padėti.

user posted image

Veislynai:

Iš dvariškių
Legionas
Iš tamsos
Kaivana

Naudingos nuorodos:

skelbimai
šunų ligos
šėrimas sausu maistu
šunų parodos
natūralus šėrimas

Senoji tema čia

Gerų pokalbių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busycat: 30 kovo 2014 - 15:21
Augo kartu


Prieš ir po septynerių metų

user posted image
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti nauja šeimos nare, kurią užsiauginau su buteliuku pieno pati.

Pristatom Jums mama Legionas Corida de Toros ir dukra Legionas Emerald (Legionas Corida de Toros X Mephisto Amber Dream (Suomija)

https://scontent-a-a...725572934_o.jpg

https://fbcdn-sphoto...599876225_o.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 20 rugpjūčio 2014 - 20:42
Žiauriai didelės nuotraukos, iškraipė visą puslapį, be to sunku apžiūrėti jūsų naująjį šeimos narį ax.gif
Atsakyti
Sveiki,mes su seima taip pat nusprendeme isigyti sios veilses kalyte. Tik dabar iskilo klausimas,kuria rinktis ax.gif Turime 2 variantus. Arba mazyle is "jegerio sirdis",arba kalyte is Klaipedos. Gal atsiras patarimu,kurie mums padetu apsispresti? blush2.gif
Atsakyti
Laba diena,

Sakykite prašau o kaip sutaria su kitais gyvūnais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jukijukinas @ 2014 08 19, 07:31)
Sveiki,mes su seima taip pat nusprendeme isigyti sios veilses kalyte. Tik dabar iskilo klausimas,kuria rinktis  ax.gif  Turime 2 variantus. Arba mazyle is "jegerio sirdis",arba kalyte is Klaipedos. Gal atsiras patarimu,kurie mums padetu apsispresti?  blush2.gif


O kalytė iš Klaipėdos tai iš kur? Jei iš daugintojo, tai patariu nepirkti. 4u.gif

QUOTE(Alion@ @ 2014 08 19, 10:24)
Laba diena,

Sakykite prašau o kaip sutaria su kitais gyvūnais? smile.gif


Laba diena, galiu atsakyti į šį klausimą. Maniškė gyvena kartu su katinais. Sutaria kuo puikiausiai. Su svetimais šunimis nori draugauti, bet jei pasitaiko rujojanti kalė, elgiasi ne kaip. Puola aiškintis santykius biggrin.gif

Editamažoji, labai labai LABAI didelė fotkė... gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2014 08 19, 17:25)
O kalytė iš Klaipėdos tai iš kur? Jei iš daugintojo, tai patariu nepirkti. 4u.gif


Na tikrai ne is daugintoju,kalyte butu su dokumentais. Bet koks veislynas siuo metu tikrai nepasakysiu blush2.gif
Atsakyti
O tai kokios tuomet norėtumėt pagalbos? biggrin.gif

Rinkitės tą, kuri prie širdies
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2014 08 19, 17:25)
Laba diena, galiu atsakyti į šį klausimą. Maniškė gyvena kartu su katinais. Sutaria kuo puikiausiai. Su svetimais šunimis nori draugauti, bet jei pasitaiko rujojanti kalė, elgiasi ne kaip. Puola aiškintis santykius biggrin.gif


Ačiū smile.gif mano jorkšyras labai pavydus, bet jei kai katinas ar kitas šuo šalia ir nei vieno neglostau, tada nereaguoja. O jaunesnius, labai norinčius su juo žaisti auklėja, atseit jis suaugęs ir jau nežaidžia. smile.gif)) tai ir mąstau kaip reaguos i naują šeimos narį.
Atsakyti
Sveiki,
pirmiausiai sveikinu Edita su naujaja seimos nare 4u.gif
Maniske 2-ju metu bulmastife sutaria puikiai su visais gyvunais. Nuo mazumes augo kartu su juros kiaulyte, tai net ir ja paleidus ant zemes pabegioti nieko nedaro, laizo. Tim reikia stebeti kad nenumintu. O siuo metu pas mus keli menesiai sveciuojasi meksikieciu plikoji. Pergyvenau, kad nesutars ar uzgaus, visgi 2 suaugusios kales. Bet viskas idealiau nei idealu. Jos abi miega, zaidzia, visur kartu. Nezinau kaip reikes issiskirti, Dodi bus labai liudna. Beveik kasdiena parke susitinkam su ivairiais sunimis, tai su visais sutaria labai gerai, tiek su kalem, tiek su patinais, dideliais ir mazais. Bet mes nuo mazumes ja kasdiena vezdavome i ivairius sunu susitikimus, dresura. Zodziu, reikalinga socializacija.

Del kalytes pasirinkimo. As jusu vietoje nuvaziuociau i abu veislynus ir apziureciau ne vien tik suniukus, bet ir mamyte, bei teveli (nors tai dazniausiai sunku). Ziureciau kaip jie elgiasi ir paparasyciau iseiti uz namu teritorijos, pvz.: i miesta. Bandyciau ir suniukus issivesti i jiems svetima teritorija. Bet dazniausiai pasirinkima pasufleruoja sirdis smile.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti