Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 18:48)
Ne, tiesą pasakius, ir riešutai netinka kepimui smile.gif Tik prasidėjus paleo vajui (kai ne tik išrinktieji, bet ir likusi visuomenė sužinojo apie paleo), na, trys keturi metai atgal, riešutai buvo kepinių pagrindas. Jau gal kokie metai ar pusantrų matau pereinant visus nuo riešutų prie kokoso miltų, prie saldžiųjų bulvių kaip pagrindo, prie tapijokos ar arrowroot krakmolo, kadangi polinesočiųjų omega 6 sėklose ir riešutuose išties nemažai. Sumalus ir pakaitinus jie oksiduojasi. Jei valgome ar kaitiname juos čielus, tai dar dar, bet sumalti nabagėliai labai greit sugenda. Nežinau ar kada teko pirkti maltus linų sėmenis ir prakirpus pakutį palikti dienai ar dviems. Maniškiai visada turėdavo keistą kvapą po to, nes gana greitai sureaguodavo su deguonimi ir belikdavo tik išmesti.
Sakot rapsų aliejus turi aukštą smoke point? Na, lyginant su kuo... Skirtingi šaltiniai nurodo skirtingą temperatūrą - 100-265 C, bet rapsuose daug polinesočiųjų omega 6, kurių mes mieliau vengiame, tad jau geriau ant kokoso aliejaus ar net alyvuogių aliejaus gaminti, nei ant rapsų. Na, maždaug tokia rekomendacinė lentelė.
Aišku, kad jūs renkatės, kuo pasikliauti, o kuo ne smile.gif

schmoll.gif taigi saltiniai sako ka kita. Tiek del linu semenu, tiek del riesutu miltu.
Stai prasom, pasiskaitykite Cia
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 20:42)
schmoll.gif taigi saltiniai sako ka kita. Tiek del linu semenu, tiek del riesutu miltu.
Stai prasom, pasiskaitykite Cia

Sarah juk ir nurodo, kad riešutuose daug polinesočiųjų omega 6 riebalų rūgščių. Na, taip jos nuomone, riešutai ar linų sėklos nesioksiduoja, tačiau lygiai taip pat sėkmingai kiti (ir dar kiti ir kiti) mano, jog riešutų ir linų sėklų kaitinti netinka.
Sakiau, kad jūs renkatės, kuo pasikliauti, o kuo ne. Susirenkat informaciją, susisteminat ir pasidarot asmenines išvadas, kas jums tinka, o kas ne. Paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 23 balandžio 2014 - 20:22
QUOTE(cushy @ 2014 04 23, 18:00)
Niekaip nesuprantu, aš tokio posto Shurum burum nemačiau, kur Rasa pacitavo. Ar čia kažką praleidau?

QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 18:18)
Rasa, ką jūs ten su tais quote pridirbot? biggrin.gif

Atsiprašau, atleiskit, deja, pakeisti nebeleidžia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 23 balandžio 2014 - 20:44
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 20:21)
Sarah juk ir nurodo, kad riešutuose daug polinesočiųjų omega 6 riebalų rūgščių. Na, taip jos nuomone, riešutai ar linų sėklos nesioksiduoja, tačiau lygiai taip pat sėkmingai kiti (ir dar kiti ir kiti) mano, jog riešutų ir linų sėklų kaitinti netinka.
Sakiau, kad jūs renkatės, kuo pasikliauti, o kuo ne. Susirenkat informaciją, susisteminat ir pasidarot asmenines išvadas, kas jums tinka, o kas ne. Paprasta.

Bet as su jumis ir nesiginciju del omega 6 kiekio riesutuose smile.gif
Sarah remiuosi del to, kad jos informacija labiausiai pagrista ir pamatuota. Nei vienas is nurodytu asmenu nera mano galva tiek kompetetingas kaip Sarah. Bet cia teisingai pastebejot, kad kiekvienas renkames kuo tikim ir pasitikim ir kokius kriterijus naudojam atsirinkti. Bet kuriuo atveju, nemanau, kad verya gincytis del tiesu, del kuriu nera bendro sutarimo ir siaip. O kad retkarciais zmogus issikeps kepini su riesutu miltais ar linu semenu seklom, tikrai nemanau, kad bus zalinga. Svarbu saikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shurum burum: 23 balandžio 2014 - 20:59
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 15:03)

Galiu paklausti, o kodel butent tiek?

Nes nevalgau dieną, plius dvi naktis aplink tą dieną biggrin.gif Pavalgau vakarienę,miegas, tada iškrovos diena, miegas ir skanūs pusryčiai rolleyes.gif Jūsų minėta (24 val atrodo g.gif ) būtų pusryčiai ir viskas iki kitų pusryčių g.gif

Laisve, o kaip tau iškrovos- gerai jautiesi per jas? Nervina, kad super po jų jaučiuosi, svoris juda, bet jau ryte žinau, kad pasmerkiu save mirčiai nuo durnos galvos frusty.gif: Gal sutapimas, bet jau dvi savaites iš eilės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 04 23, 20:59)
Nes nevalgau dieną, plius dvi naktis aplink tą dieną  biggrin.gif  Pavalgau vakarienę,miegas,  tada iškrovos diena, miegas ir skanūs pusryčiai  rolleyes.gif Jūsų minėta (24 val atrodo  g.gif ) būtų pusryčiai ir viskas iki kitų pusryčių  g.gif

Na as cia ir vel remiausi Sarah smile.gif kad naudingiausia trukme 16-24 val. Todel ir paklausiau, o kodel butent tiek, kadangi anot Sarah naudos virs 24 valandu nera.
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 21:58)
Sarah remiuosi del to, kad jos informacija labiausiai pagrista ir pamatuota. Nei vienas is nurodytu asmenu nera mano galva tiek kompetetingas kaip Sarah.

Mm, ji šiaip labai protinga ir kruopšti, prirankioja visokios info, bet aš nesutikčiau, kad ji kompetentingesnė nei Diane Sanfilippo ar tuo labiau Chris Kresser. Visi jie paleo autoriai, bloggeriai, podcastininkai, o Chris Kresser jau ilgą laiką dirba su žmonėmis ir jų mityba, sprendžia sveikatos problemas, kai Sarah patirtis yra tik jos pačios autoimuninė liga. Said that, daugelyje dalykų aš irgi remiuosi ir informacijos ieškau Paleo Mom ir The Paleo Approach, nors ir ne visuose.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 04 23, 20:59)
Laisve, o kaip tau iškrovos- gerai jautiesi per jas? Nervina, kad super po jų jaučiuosi, svoris juda, bet jau ryte žinau, kad pasmerkiu save mirčiai nuo durnos galvos  frusty.gif: Gal sutapimas, bet jau dvi savaites iš eilės  verysad.gif

Normali mano būsena. Seniau, kol nesimaitinau paleo, iškrova trukdavo labai trumpai, nes pradėdavo skaudėti galvą. Kadangi aš galvos skausmo labai bijau, nes anksčiau migrena mane "iškinkydavo" trims paroms, tai mesdavau šalin visas iškrovas ir pavalgydavau smile.gif
Dabar viskas gerai: kartais nevalgau visą parą ir pusę kitos (prieš iškrovą tik lengvai papietauju), kartais dar lengvai pavakarieniauju ir nevalgau visą kitą parą. Geriu daug vandens ir arbatos. Kažkur skaičiau (neišsaugojau šaltinio), jog nerekomenduojama iškrova per mėnesines, tai praėjusią savaitę praleidau trečiadienį mirksiukas.gif
Labai laukiu pusryčių po iškrovos: kokio nuostabaus skonio tuomet būna maistas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 23 balandžio 2014 - 21:14
Man kažkas kažkada sakėt triušio receptą, bet aš jį pamečiau biggrin.gif
Žodžiu... kaip gaminat triušiuką, jei turit?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 21:12)
Mm, ji šiaip labai protinga ir kruopšti, prirankioja visokios info, bet aš nesutikčiau, kad ji kompetentingesnė nei Diane Sanfilippo ar tuo labiau Chris Kresser. Visi jie paleo autoriai, bloggeriai, podcastininkai, o Chris Kresser jau ilgą laiką dirba su žmonėmis ir jų mityba, sprendžia sveikatos problemas, kai Sarah patirtis yra tik jos pačios autoimuninė liga. Said that, daugelyje dalykų aš irgi remiuosi ir informacijos ieškau Paleo Mom ir The Paleo Approach, nors ir ne visuose.

Nei su vienu is ju nesusiduriau asmeniskai, vertindama remiuosi subjektyvia savo nuomone., ju pateikiama info, kiekvieno is ju issilavinimu. Trumpai sakant, turiu apsibrezusi savo kriterijus, kuriais remdamasi nustatau, kiek as galiu pasitiketi vienu ar kitu saltiniu. Skaiciau visu ju knygas ir, tiesa pasakius, pati paciausia man yra the paleo approach, tada practical paleo ir maziausiai naudinga your personal paleo code.
Bet kaip ir visur kur, kiekvienas is musu turim savo favoritus. Matyt, kitaip buti negali, juk esam individualubes visame kame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 22:33)
Nei su vienu is ju nesusiduriau asmeniskai, vertindama remiuosi subjektyvia savo nuomone., ju pateikiama info, kiekvieno is ju issilavinimu. Trumpai sakant, turiu apsibrezusi savo kriterijus, kuriais remdamasi nustatau, kiek as galiu pasitiketi vienu ar kitu saltiniu. Skaiciau visu ju knygas ir, tiesa pasakius, pati paciausia man yra the paleo approach, tada practical paleo ir maziausiai naudinga your personal paleo code.
Bet kaip ir visur kur, kiekvienas is musu turim savo  favoritus. Matyt, kitaip buti negali, juk esam individualubes visame kame smile.gif

Skaitėt visas knygas, bet neteko girdėti apie sėklų polinesočiųjų riebalų rūgščių oksidaciją? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 21:15)
Man kažkas kažkada sakėt triušio receptą, bet aš jį pamečiau biggrin.gif
Žodžiu... kaip gaminat triušiuką, jei turit?

Parasysiu kaip as gaminu. Troskinu su smulkiai sukapotu svogunu, morkytemis. Finale imetu pievagrybiu. Is prieskoniu dedu druska, pipiriuku, petrazoliu ir ciberzoles. As tik isjungus ugni uzmesdavau sauksta mascarpones ir uzdengus dangti leisdavau jai sutirpti. Galima ir ghee imesti. Su kokospieniu nebandziau. Siaip viskas is akies deta. Bet pievagrybiai su triusiena man nerealiai lipo.
Man irgi idomu kaip kitos daro, merginos, dalinames idejomis. smile.gif
Dar turiu triusio kepenu, nesugalvoju kaip jas paruosti. Ir kameroj dar voliojasi ozkos smegenai, reiks irgi kazka sumislyti...
Atsakyti