QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 18:48)
Ne, tiesą pasakius, ir riešutai netinka kepimui
Tik prasidėjus paleo vajui (kai ne tik išrinktieji, bet ir likusi visuomenė sužinojo apie paleo), na, trys keturi metai atgal, riešutai buvo kepinių pagrindas. Jau gal kokie metai ar pusantrų matau pereinant visus nuo riešutų prie kokoso miltų, prie saldžiųjų bulvių kaip pagrindo, prie tapijokos ar arrowroot krakmolo, kadangi polinesočiųjų omega 6 sėklose ir riešutuose išties nemažai. Sumalus ir pakaitinus jie oksiduojasi. Jei valgome ar kaitiname juos čielus, tai dar dar, bet sumalti nabagėliai labai greit sugenda. Nežinau ar kada teko pirkti maltus linų sėmenis ir prakirpus pakutį palikti dienai ar dviems. Maniškiai visada turėdavo keistą kvapą po to, nes gana greitai sureaguodavo su deguonimi ir belikdavo tik išmesti.
Sakot rapsų aliejus turi aukštą smoke point? Na, lyginant su kuo... Skirtingi šaltiniai nurodo skirtingą temperatūrą - 100-265 C, bet rapsuose daug polinesočiųjų omega 6, kurių mes mieliau vengiame, tad jau geriau ant kokoso aliejaus ar net alyvuogių aliejaus gaminti, nei ant rapsų. Na, maždaug tokia rekomendacinė lentelė.
Aišku, kad jūs renkatės, kuo pasikliauti, o kuo ne

Sakot rapsų aliejus turi aukštą smoke point? Na, lyginant su kuo... Skirtingi šaltiniai nurodo skirtingą temperatūrą - 100-265 C, bet rapsuose daug polinesočiųjų omega 6, kurių mes mieliau vengiame, tad jau geriau ant kokoso aliejaus ar net alyvuogių aliejaus gaminti, nei ant rapsų. Na, maždaug tokia rekomendacinė lentelė.
Aišku, kad jūs renkatės, kuo pasikliauti, o kuo ne


Stai prasom, pasiskaitykite Cia