Tačiau vis tik, galiausiai visi skauduliai nusėdo giliausioje širdies kertelėje. Jie niekada nebus pamiršti ar ištrinti iš mano, mūsų gyvenimo. Visa tai priėmiau kaip didelį gyvenimo išbandymą, patirtį ir neįkainuojamą jausmų bagažą.
Po paskutinio vizito pas gydytoją sutarėme, kad mane pasiguldys į skyrių balandžio 9 d. Puiku! Namuose, t.y. balandžio 8 d., dar spėsim atšvęsti ir vyro gimtadienį

Po vidurnakčio, t.y. balandžio 8d., tik atsigulus į lovą pajutau, kaip kapsi vaisiaus vandenys. Su savo situacija, turiu nedelsiant vykti i KMUK. Ką gi, ruošiuosi. Vyras dar snaudžia, aš skubu nusiprausti, kur tau dar stačiomis ir manikiūrą spėju pasidaryti

Padangėj miega mano debesėlis,
toks mažas, tyras ir purus ...
Iš kur tokia nakties tyla? Ramybė? Dar visas miestas skendi sapnuose. Tyla tyla tyla ...
Išlipus iš automobilio įkvepiu gana žiemiškai pavasariško nakties oro. Veidą bučiuoja pavienės, nakties ramybę trikdančios, iš dangaus pabirusios snaigės. Tuoj, greit ... tikiuosi šiandien, tokiomis mintimis įžengiu į klinikas.
04.00 val. priėmime stebim sąrėmius, o kadangi yra laisvų gimdyklų, tai perkelia į vieną iš jų

Veikla po truputėlį eina į priekį, juk leidžia skatinamuosius. Iškart pasiprašiau gydytojos epidiūros (nieko blogo prieš ją neturiu). Pažada atsiųsti anestaziologą iškart kai tik jis atsilaisvins operacinėje. Ką gi, draugauju su skausmais. Gydytoja vis užeina pasižiūrėti kaip aš laikausi, o aš vos per sukąstus dantis išvokščiu, kad noriu epidiūros. Ne ne, tikrai dar stumti nenoriu ... na, bent jau šią sekundę. Ilgai laukti nereikėjo, vyrui vos ne vos išlemenau, kad tegul greičiau bėga kviesti gydytoją, nes panašu, kad pas mane jau ne vien sąrėmiai eina. Ir dar spėju pagalvoti: Siaubas, ko jis taip lėtai eina????
Akyse net šviesiau pasidarė išvydus gydytoją, vėl apžiūra ir ... greit ruošiamės, gimdom. Gimdom? Gerai, gimdom. Aš pasiruošusi. Viens du stumiam, dabar nestumk jei nenori plyšti (kur čia stumsi, kai tokiu griežtu tonu pasakė), o aš tikrai nenoriu nestumiu. Tą akimirką prasiveria gimdyklos durys, o ten anestaziologas Ar čia epidiūra reikalinga?. Nieko nebesakau (aš gi stumiu), tik mintyse pagalvoju Žmogau pavėlavai. Ir vėl Viens du stumiam ... galvytė yra (nuvyniojama virkštelė), viens du stumiam ... 10.06 val. aš antrą kartą tapau MAMA. Glėbyje laikiau 2620g ir 48cm naujos laimės

Ką gi, tai puiki dovana tėveliui jo gimimo dienos proga.
Metai. Kur jie taip skuba?
Ach, visi tie pirmieji kartai. Šypsena. Juokas. Pakelta galvytė. Pasivertimas. Atsisėdimas. Stovėjimas įsikibus ir bandymas žengti pirmuosius žingsnelius. Ašaros. Ligos. Nemigo naktys. Pirmasis gimtadienis. Į nieką to neišmainyčiau, nes tirpstu iš laimės kiekvieną kartą nuo pirštukų įsivėlusių į mano plaukus; pirščiukų bandančių išmatuoti mano nosies gilumą ar atliekančių kasdieninę burnos apžiūrą. Nemainyčiau visa to į nieką. Pasilieku sau bemieges naktis, viską sau pasilieku ... Ech, aš vėl egoistė?! Ne, aš tiesiog laiminga MAMA

Ir pabaigai. Žinote ką? Noriu dar. Trečio